Spel ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer een Bachelor in Game Design in Nederland

Vind je het leuk om spelletjes te spelen en ben je bijzonder benieuwd naar wat er voor nodig is om een ​​game te laten werken, hoe het eruit ziet, hoe het werkt, het interne technische systeem en andere interactieve media? Dan is dit programma iets voor jou. Deze vierjarige internationale major in Game Design als onderdeel van het Communication & Multimedia Design-programma bereidt je voor om een ​​ontwerper te worden in toegepaste games en ontwikkelaars in gametools. Gedurende het hele programma, werk je aan het definiëren en promoten van spelconcepten, het begrijpen van de principes van gamekunst en het ontwikkelen van de code voor het spelen van games. Tijdens het werken in een team, leert u hoe u een game-concept omzet in een eindproduct en hoe u de eindgebruiker bij de ontwikkelingscyclus betrekt. Met de nadruk op onderzoek, innovatie, interculturele communicatie, en ondernemerschap, het is zowel een generalist en een gespecialiseerde opleiding voor de creatieve industrie.

Loopbaanperspectieven

Na het voltooien van dit programma zul je een basis van vaardigheden en competenties hebben om als game-ontwerper of game-ontwikkelaar in een (toegepaste) gamestudio te werken of een eigen bedrijf te beginnen. Als alternatief kunt u ook in staat zijn om te werken als een multimedia ontwerper of multimedia-ontwikkelaar in de creatieve industrie.

Eerste jaar

Tijdens het eerste jaar maak je kennis met alle majors van het Communication & Multimedia Design-programma, met de focus op de basisprincipes van gameontwerp, visual & interaction design, programmeren en gebruikerservaring. De eerste helft van het jaar zal zich concentreren op het bedenken en prototypen van een game en deze ontwikkelen (digitaal maken). Tijdens het eerste jaar werk je in verschillende teams en aan actuele producten uit het werkveld.

Na het eerste jaar

Na het eerste jaar specialiseer je je in game-design en krijg je uitdagende game-designcases. Je duikt ook in de game-ontwikkeling. Je leert tools voor het programmeren van spellen, zoals Unity 3D, leert meer over programmeren in C # en gebruikt deze tools om games te bouwen voor Virtual Reality en mobiel. In het Game Lab werk je in multidisciplinaire teams over cases voor echte klanten. Je neemt de leiding over je project en komt niet alleen met een concept, maar ontwikkelt het ook en maakt een uiteindelijk gepolijst product. Je wordt gecoacht door lokale experts waarbij je eindgebruikers betrekt bij de ontwikkeling van het product.

Als je het tweede jaar voltooit, heb je een uitstekende positie wat betreft het aanvragen van een stage of een studie in het buitenland, omdat je nieuwe vaardigheden en kennis, evenals je portfolio, je in een voordelige positie zullen brengen.

In het derde jaar ga je stage lopen bij een gamestudio in binnen- of buitenland die past bij jouw leerdoelen. De andere helft van het derde jaar biedt veel kansen via minderjarigen aan de Hanze Hogeschool of aan een van onze partneruniversiteiten.

Je voltooit het programma zodra je een afstudeeropdracht hebt gedaan, waarin je een complexe zaak behandelt en een game-gebaseerde oplossing ontwerpt met behulp van ontwerponderzoek in combinatie met verzamelde vaardigheden en kennis. Tegen het einde van uw programma, zult u professionele ervaring, een grote reeks van persoonlijke vaardigheden, een diploma en een grote portefeuille hebben, vandaar alle eisen van de game-industrie te gaan met.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot dit programma, hebt u een nationaal middelbaar diploma of een internationaal middelbaar diploma nodig. Je moet ook wiskunde hebben op je eindcijferlijst. Je onderwijskwalificaties moeten gelijk zijn aan het Nederlandse havo-diploma van de middelbare school. Aangezien het programma volledig in het Engels wordt onderwezen, moet u mogelijk uw Engelse taalvaardigheid aantonen, afhankelijk van uw opleiding en nationaliteit.

www.hanzegroningen.eu/gd

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder