Taalwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

onderwijsdoelstellingen

  1. Om te begrijpen en de manier waarop taal activiteit, zowel in gesproken of geschreven, maakt deel uit van een meer algemene reeks van communicatieve activiteiten te beschrijven; 2. fonetiek, fonologie, morfologie, syntaxis, semantiek, pragmatiek, discourse - - basiskennis, binnen de verschillende kaders, in de belangrijkste gebieden van de taalkunde van fundamenteel belang voor een goed begrip van de taal activiteit; 3. Om de mechanismen van taalvariatie begrijpen en fenomenen te veranderen en om een ​​adequate methoden en theoretische concepten te gebruiken; 4. Om te begrijpen en om de relatie tussen taal en cognitie, taal en samenleving, en taal en discours te beschrijven; 5. Om vaardigheden te analyseren, te beschrijven en de werking van de verschillende natuurlijke talen te verklaren, de beoordeling van de geschiktheid van verschillende theoretische kaders te ontwikkelen; 6. Om basistechnieken van taalkundige dataverzameling, analyse en interpretatie onder de knie; 7. Naar mogelijkheden om nieuwe technologieën in de studie en analyse van de gesproken en geschreven taal te gebruiken producties te ontwikkelen; 8. Om competenties te ontwikkelen voor de toepassing van de verworven kennis op verschillende gebieden, zoals taal pathologieën, vertaalwetenschap, taalonderwijs / leren, de uitwerking van wetenschappelijke, didactische en lexicografische hulpmiddelen, onder anderen.

Toegangsvoorwaarden

Een student kan worden toegelaten tot het hoger onderwijs door middel van het Nationaal Concours voor toegang tot hoger onderwijs, speciale competities / regimes en toegangssystemen, herinschrijving systemen, koerswijzigingen en transfers. Voor het aanvragen van de toegang tot het hoger onderwijs door middel van het Nationaal Concours, moeten de studenten voldoen aan de in DGES / toegang tot hoger onderwijs beschreven eisen.

Degree pre-requisites

Duur: 3 jaar / 6 semesters.

Duur: 3 jaar / 6 semesters.

120 studiepunten gevestigd in het verplichte curriculum eenheden, 30 studiepunten te kiezen in een set van electieve optionals en 30 studiepunten die in vrije-electieve optionals of in een minor van een ander wetenschappelijk gebied: studenten moeten 180 studiepunten te voeren. Ieder semester, kan de student zich niet aanmelden in meer dan 30 studiepunten, met respect voor de voorrang wanneer deze zijn ingesteld. Aan het begin van elk semester, zullen de studenten worden geadviseerd over de curriculaire eenheden om hen te eigenen om hun wetenschappelijke carrière uit te voeren.

De studenten kunnen nog steeds profiteren van de verschillende mobiliteitsprogramma's waarin FCSH / NOVA neemt als Erasmus +, Almeida Garrett uitwisselingsprogramma's, onder andere, en deel te nemen aan het onderzoek binnen het onderzoek eenheden van de faculteit.

Toegang tot andere cursussen

Afronding van de licenciatura graad kan de houder te passen voor de masteropleidingen of andere post-graduate opleidingen met inbegrip van die die geen diploma niet te verlenen.

evaluatie regels

Studenten aan FCSH / NOVA worden geëvalueerd op basis van het werk ontwikkeld over een semester, op basis van participatie van de klas, de presentatie van de schriftelijke en mondelinge tentamens en examens. De hetzij verkregen door permanente evaluatie of evaluatie van de proeven resultaat wordt uitgedrukt op een schaal van 0 tot 20. Om te worden erkend, moeten de studenten minimaal 10 punten te passeren, maar die niet hebben een tweede kans om de examens te herhalen. Bijzonderheden voor de Evaluatie: - Worker-Student - Studenten met het statuut van topsporters - Moeders en vaders studenten - Associatief leiders - Militair - Andere speciale regeling wettelijk voorzien. Studenten met speciale behoeften kunnen profiteren van onderwijs en leren voorwaarden aan hun behoeften te voldoen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Social Sciences and Humanities (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas - FCSH) forms part of the Universidade Nova de Lisboa. The Faculty is a legal person in public law, with academic ... Lees meer

The Faculty of Social Sciences and Humanities (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas - FCSH) forms part of the Universidade Nova de Lisboa. The Faculty is a legal person in public law, with academic, pedagogic, administrative and financial autonomy. Lees Minder