Chinees onderwijzen aan sprekers van andere talen (TCSOL)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De belangrijkste van "TCSOL" verwijst naar het lesgeven van Chinees aan niet-Chinese sprekers over de hele wereld, bekend als "Chinees leren aan sprekers van andere talen".

TCSOL is een onderwerp voor het leren van talen dat zich richt op het leren of onderwijzen van Chinees door niet-Chinese sprekers als tweede taal of vreemde taal. Het is een optimale keuze voor studenten die houden van de Chinese cultuur en de loopbaan van het onderwijs en die graag traditionele Chinese culturen willen bestuderen en promoten in hun eigen land.

Studenten konden toegang krijgen tot de cursussen met Chinese traditionele cultuur, kunst en leren over interculturele communicatie . Studenten konden toegang krijgen tot het Chinese klassieke denken, de traditionele culturen en geschiedenis onderzoeken, zodat ze inzicht konden krijgen in de kernwaarde van de Chinese cultuur en deze konden integreren in hun Chinese onderwijsactiviteiten.

TCSOL is gebaseerd op taalkunde, psychologie, onderwijs en interculturele communicatie, geleid door theorieën van het Chinese onderwijs, en is een praktisch onderzoeksonderwerp met zijn basisinhoud als cursusontwerp, studieboekbewerking, klassikaal onderwijs en evaluatie. Het is gericht op het cultiveren van internationale, uitgebreide en praktische talenten die de Chinese taal en cultuur kunnen promoten.

De afgestudeerden van TCSOL behalen een bachelordiploma . Afgestudeerden verwerven een solide basis van de Chinese taal en beheersen de kennis van Chinese literatuur, cultuur en interculturele communicatieve vaardigheden. Ze konden doorgaan met hun studie voor een masteropleiding in China of in het buitenland, deelnemen aan overzeese stages, een bedrijf starten of werken als overzeese Chinese taalleraren, etc.

Hoofdvakken:

Modern Chinees, Oud Chinees, Inleiding tot de taalkunde, Chinese en buitenlandse literatuur, Tweede taalverwerving, Toegepaste taalkunde, Engels luisteren en spreken, Chinese traditionele cultuur, wereldculturen, interculturele communicatie, internationale Chinese onderwijs en opleiding, Guqin, Taiji, enz. .

Carrièremogelijkheden:

Studenten in deze major konden hun studie op graduate schools voortzetten of in het buitenland studeren voor hun master. Sommige studenten kunnen ook het International Chinese Teacher Certificate hebben en Chinees onderwijzen in andere landen. Bovendien zijn functies beschikbaar in Chinese taalgerelateerde instituten, organisaties of bedrijven.

XAIU heeft een International Students Education Office, belast met het onderwijzen van Chinees aan internationale studenten. Afgestudeerden van deze major konden stage lopen bij dit kantoor of andere samenwerkende instellingen, zoals Northwest University - Shaanxi International Association for Chinese Language Education (China), Northwest University Authentication Center voor "International Chinese Teacher Certificate" (China), Innovation Language Institute ( Thailand), Chinese First Institute (Singapore), Yeungnam College of Science

Studieduur:

De duur van de studie voor het programma is vier jaar, die kan worden verlengd tot maximaal zes jaar.

campus:

Studenten studeren aan South Campus (Main Campus) van Xi'an International University.

Graduatievereisten

Afstudeercertificaten worden uitgegeven en worden verleend aan de BA-graad wanneer studenten voldoen aan de volgende vereisten:

  • Voldoen aan het voorgeschreven curriculum;
  • Voldoende credits verworven;
  • De scriptie over de Chinese taal voltooid;
  • Doorgegeven Band 6 van HSK;
  • De andere relevante vereisten.

Opmerking: Studenten met HSK 5 hoeven niet vanaf het eerste jaar aan de studie te beginnen. Voorafgaand aan het onderzoek moeten studenten een plaatsingstest afleggen om te bepalen in welk cijfer ze zitten.

Toelatingseisen

Kandidaten voor niet-gegradueerdenprogramma's moeten de middelbare school hebben afgemaakt en 18-45 jaar oud zijn en gezond zijn. De score voor de HSK (Chinese vaardigheidstest) moet klasse 4 of hoger (180 scores) zijn voor wetenschap, nieuwe graad 5 of hoger (180 scores) voor menselijkheid, economie en management.

Benodigde materialen

  • High school certificaat (studenten uit niet-Chinees gesproken landen moeten een geverifieerde kopie in de Engelse of Chinese versie geven)
  • Ingevuld internationaal aanvraagformulier voor studenten;
  • Officieel transcript van de middelbare school (studenten uit niet-Engelstalige landen moeten een geverifieerde kopie in de Engelse of Chinese versie geven);
  • Kopie handtekeningpagina paspoort (de pagina met hoofdfoto).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Xi'an International University (XAIU) is a private institution of higher education with the accreditation of China's Ministry of Education for four-year baccalaureate programs.

Xi'an International University (XAIU) is a private institution of higher education with the accreditation of China's Ministry of Education for four-year baccalaureate programs. Lees Minder