Undergraduate Program in Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Al meer dan twee decennia legt de Bachelor of Design Honours-graad (DESN) van York University de lat voor het leren van de discipline design in een universitaire omgeving. In heel Noord-Amerika erkend voor onze normen van academische, onderzoeks- en professionele uitmuntendheid, biedt Design at York studenten een rijke, multidisciplinaire ervaring en Pathways naar carrières in een opwindend, steeds evoluerend veld.

De kern van DESN is de studio-omgeving, waar studenten essentiële professionele en technische vaardigheden verwerven en een sterke basis in ontwerpmethoden en conceptuele processen. Studenten hebben toegang tot de modernste bronnen en tools en stageplaatsen via onze sterke industriële connecties. DESN-alumni dragen vaak bij aan topontwerpbureaus en -bureaus over de hele wereld, schrijven zich in voor nationale en internationale graduate opleidingen en slagen daarin als ondernemers.

Top 6 redenen om te solliciteren

 • Uitstekende reputatie Onze bekroonde studenten worden gezocht door bedrijven zoals Facebook, Google, Wikimedia, IBM en Shopify
 • Persoonlijke aandacht Kleinere klassen met intieme leeromgevingen in studio's
 • Aanpasbare Pathways Informatieontwerp, interactieontwerp en visuele communicatie, aangevuld met cursussen in ontwerpgeschiedenis, theorie en kritiek
 • Professionele oriëntatie Toegepast, studiogestuurd leren dat afgestudeerden voorbereidt op een professionele ontwerppraktijk
 • Sterke banden met de industrie. Wervingsbezoeken bij toonaangevende ontwerpbureaus
 • Waardevolle werkervaringen Plaatsing in professionele ontwerpomgevingen

Creëer je eigen Pathway of specialiseer je

Kunt u zich nieuwe manieren voorstellen waarop mensen met een product of dienst kunnen omgaan?
Interaction Design / UX en UI

Interaction Design is een gespecialiseerd vakgebied dat visuele communicatie, informatieontwerp, mens-computerinteractie en berekeningen kruist. Studenten worden blootgesteld aan opkomend onderzoek in interface-ontwerp (UI), gebruikerservaring (UX) -ontwerp, participatieve onderzoeksmethoden, inclusief ontwerp en bruikbaarheidsstudies. Ze hebben ook de mogelijkheid om hun vaardigheden op het gebied van systeemdenken, creatieve probleemoplossing en ontwerpstrategie aan te scherpen.

Centraal in Interaction Design staat de notie van digitale connectiviteit, die tegenwoordig een volledige reeks menselijke activiteiten ondersteunt binnen de onderwijs-, zakelijke, gezondheids-, entertainment-, milieu-, industriële en artistieke sectoren. De producten van Interaction Design zijn talrijk, waaronder mobiele applicaties, interactieve omgevingen, webgebaseerde producten, digitale diensten, kiosk-interfaces en netwerkapparaten.

highlights
Verken interactieontwerp door middel van een mensgerichte focus, zoals ontwerpen voor de gebruikerservaring en UI-ontwerp (gebruikersinterface). Leer interactieve mobiele applicaties, fysieke producten en mixed reality-interfaces te ontwerpen. Conceptualiseer, ontwerp en evalueer boeiende gebruikerservaringen op digitale, fysieke en gemengde of gemengde systemen. Ontwikkel gebruikersgerichte ontwerpprocessen om de verbinding tussen mensen, technologie en de omgeving te informeren.
Voorbeeldcursussen

Prototyping en gebruikersgerichte strategieën

Prototypen en testen van ontwerpconcepten in een breed spectrum van realistische scenario's om de mensen voor wie we ontwerpen beter te begrijpen en wat mogelijk is.

Ontwerpen voor menselijke interacties

Onderzoekt ontworpen ervaringen met meerdere interactieniveaus en houdt rekening met de relaties tussen het menselijk doel, technologie en de rol van de ontwerper.

Interactieve objecten en omgevingen

Laat studenten kennis maken met communicatieontwerp en fysiek computergebruik via interfaces met behulp van sensoren, geprojecteerde video, afbeeldingen en geluid.

Ontwerpen voor toekomstige systemen

Studenten zullen de kracht van design verkennen om innovatie te inspireren en te versnellen, door samen met externe partners te werken aan het ontwikkelen van toekomstgerichte designproducten en -diensten.

Ontwerpen voor bestaande systemen

Een op samenwerking gerichte innovatieve benadering van een bestaand complex probleem waarbij een ontwerpoplossing met projectpartners nodig is, omvat de industrie, de overheid of ngo's, of lokale non-profitorganisaties.

 
Loopbaantrajecten
 • Interactie ontwerper
 • User Experience (UX) onderzoeker
 • User Interface (UI) ontwerper
 • Informatie architect
 • Service design specialist
 • Digitale strateeg
 • Directeur productontwerp
 • Zintuiglijke interactieve ontwerper
 • UX projectmanager

Denk je erover na om complexe informatie weer te geven door middel van zinvolle en toegankelijke visualisaties?
Informatie-ontwerp

Op het gebied van informatieontwerp vangen, organiseren en categoriseren ontwerpers kwantitatieve en conceptuele informatie visueel, waardoor deze begrijpelijker en zinvoller wordt voor gebruikers. Informatieontwerp omvat een reeks praktijken en biedt studenten voldoende gelegenheid om multidisciplinaire benaderingen te gebruiken.

Het programma onderzoekt onderwerpen als grafische strategieën voor informatieontwerp, ontwerp voor virtuele omgevingen en grote systemen voor meerdere gebruikers, mens-computerinteractie en de dynamische visualisaties van live-systemen. Informatieontwerpprojecten omvatten het genereren van gegevens op basis van gegevens (bijv. Verklarende infographics), het creëren van nieuwe symbolen om gegevens weer te geven en de ontwikkeling van interactieve hulpmiddelen die de toegang van gebruikers tot en het begrip van informatie vergemakkelijken.

highlights
Visuele informatie vastleggen, ordenen, categoriseren en betekenis geven; vertaal gegevens naar bruikbare en begrijpelijke visuele weergaven, verhalen en interfaces. Oefen visualisatie door middel van mapping-praktijken, variërend van conceptuele benaderingen tot praktische toepassingen met behulp van gedrukte en digitale media. Doe ervaring op met datarapportage en ontwerpmethodologieën om boeiende gebruikerservaringen op te bouwen. Ontdek hoe typografie zich verhoudt tot informatieontwerp in gedrukte en digitale systemen.
Voorbeeldcursussen

Informatieontwerp voor begrip

Inleiding tot de relevante theorieën en praktijken voor ontwerpers om prioriteiten te stellen, te vereenvoudigen en creatief te visualiseren een breed scala aan complexe tekstuele en visuele informatie voor boeiende gebruikerservaringen.

Informatiemapping en netwerken

Een focus op visualisatie door middel van kaarttechnieken, variërend van conceptuele benaderingen tot praktische toepassingen voor print en digitale omgevingen.

Evolutie van informatieontwerp

Onderzoekt de oorsprong van ontworpen artefacten voor het begrijpen van sociale, technologische en historische ontwikkelingen in de weergave van informatie.

Ontwerp van gegevensvisualisatie

Onderzoekt de mogelijkheden van zowel gedrukte als digitale media voor de toepassing van informatie-ontwerpprincipes en -technieken in een verscheidenheid aan output en real-time omgevingen.
Typografie voor informatieontwerp

Onderzoekt typografie in relatie tot informatie om te onderzoeken hoe leesbare en leesbare tekstinformatie het begrip van informatie door gebruikers kan beïnvloeden. Studenten zullen bezig zijn met het ontwerpen van materialen om de betekenis te verbeteren waar duidelijkheid van tekstinformatie van cruciaal belang is voor het navigeren en zoeken en het overbrengen van complexe informatie.

 
Loopbaantrajecten
 • Ontwerper van gegevensvisualisatie
 • Ontwerpjournalist
 • Milieu grafisch ontwerper
 • Kennisvisualisatie onderzoeker
 • Specialist in infographic ontwerp
 • Visuele analyse-expert
 • Health design strateeg

Stelt u zich voor om uw ideeën over te brengen via nieuwe grafische vormen?
Visuele communicatie

Visuele communicatie is een multidisciplinair veld dat zich voornamelijk bezighoudt met de kracht en impact van visuele boodschappen om te informeren, instrueren en overtuigen in de steeds veranderende wereld van vandaag. Ontwerpers van visuele communicatie werken met diverse media en ontwerpen voor zowel 2D- als 3D-print en digitale toepassingen. Het veld is de drijvende kracht achter de productie van merk-, bewegwijzering- en bewegwijzering-systemen, tijdschriften, posters, print en kinetische typografie, beweging en uitzendgrafieken - om er maar een paar te noemen.

In visuele communicatie leren DESN-studenten hoe ze complexe en abstracte ideeën effectief kunnen omzetten in visuele vormen, reageren op specifieke contexten en doelgroepen, en verschillende visuele talen creëren en integreren in hun werk.

highlights
Lees meer over merk- en identiteitssystemen, bewegwijzering, verpakking, redactioneel ontwerp en publicatieontwerp en tijdgebaseerde communicatie. Bestudeer technieken en experimenteer met methoden voor het maken van beelden, 2D-compositie, esthetiek en typografie, en motion design. Ontwikkel nieuwe grafische vormen en visuele systemen die communiceren en plezier beleven aan de betrokkenheid van het publiek. Ontdek hoe betekenis wordt gevormd en geïnterpreteerd met tekst en afbeeldingen, en bij het maken van tekens en symbolen.
Voorbeeldcursussen

Informatieontwerp voor begrip

Inleiding tot de relevante theorieën en praktijken voor ontwerpers om prioriteiten te stellen, te vereenvoudigen en creatief te visualiseren een breed scala aan complexe tekstuele en visuele informatie voor boeiende gebruikerservaringen.

Informatiemapping en netwerken

Een focus op visualisatie door middel van kaarttechnieken, variërend van conceptuele benaderingen tot praktische toepassingen voor print en digitale omgevingen.

Evolutie van informatieontwerp

Onderzoekt de oorsprong van ontworpen artefacten voor het begrijpen van sociale, technologische en historische ontwikkelingen in de weergave van informatie.

Ontwerp van gegevensvisualisatie

Onderzoekt de mogelijkheden van zowel gedrukte als digitale media voor de toepassing van informatie-ontwerpprincipes en -technieken in een verscheidenheid aan output en real-time omgevingen.
Typografie voor informatieontwerp

Onderzoekt typografie in relatie tot informatie om te onderzoeken hoe leesbare en leesbare tekstinformatie het begrip van informatie door gebruikers kan beïnvloeden. Studenten zullen bezig zijn met het ontwerpen van materialen om de betekenis te verbeteren waar duidelijkheid van tekstinformatie van cruciaal belang is voor het navigeren en zoeken en het overbrengen van complexe informatie.

 
Loopbaantrajecten
 • Creatief directeur
 • Grafisch ontwerper
 • Motion graphics-editor
 • Merk manager
 • Redactioneel en publicatiespecialist
 • Ontwerpstrateeg
 • Directeur productontwerp

Wilt u een dieper begrip ontwikkelen van fundamentele ontwerpprincipes, uw theoretische kennis opbouwen en uw leerproces over alle drie DESN- Pathways vergroten?
Ontwerpgeschiedenis, theorie en kritiek (ontwerpstudies)

Welke DESN Pathway studenten ook kiezen, Design Studies-cursussen in York versterken en vergroten hun ontwerpopleiding. Gelijktijdig met een van de drie specialisatiegebieden tijdens jaar drie en vier van het programma, dienen Design Studies-cursussen om het begrip van studenten van communicatietheorieën, sociologisch discours, creatieve strategieën en ontwerpgeschiedenis uit te breiden en te verdiepen.

Projecten en cursussen in Design Studies stellen studenten in staat om een reeks ontwerponderzoeksmethoden te leren en te oefenen, ondersteund door de locatie van het programma in een grote onderzoeksuniversiteit. Cursussen die historische en cultureel specifieke modi van ontwerp, hedendaagse ontwerptheorie en kritiek onderzoeken, bieden studenten talloze mogelijkheden om de diepe geschiedenis, dynamische toekomst en huidige professionele praktijken in ontwerp te beschouwen.

highlights
Leer ontwerponderzoeksvaardigheden die een diepere betrokkenheid bij de praktijk van ontwerp bevorderen op alle gebieden van specialisatie. Verdiepen van inzicht in specifieke ontwerpgeschiedenissen, culturen en bewegingen en hun globale sociale en politieke contexten. Onderzoek kritisch de rol die design en ontwerpers spelen bij het aanpakken van complexe visuele en culturele problemen. Dit alles wordt aangevuld met zes keuzevakken uit cursussen die aan de York University worden aangeboden in de geesteswetenschappen, sociale en natuurwetenschappen.
Voorbeeldcursussen

Ontwerp van de 20e eeuw: iconen, bewegingen en contexten

Rust studenten uit met de kritische denkvaardigheden die nodig zijn om een reeks iconen en kunststromingen van twintigste-eeuws design over de hele wereld te evalueren. Studenten verwerven inzicht in de historische, sociale, politieke, culturele en economische omstandigheden bij de ontwikkeling van het ontwerp.

Ontwerpadvocatuur

Richt zich op de bijdrage van design aan het publieke bewustzijn van sociale kwesties om te leren dat ontwerpers ook sociale verantwoordelijkheden hebben en de mogelijkheid hebben om van dienst te zijn aan gemarginaliseerde bevolkingsgroepen. Inleiding tot grafische agitatie, interventies, grote en alternatieve vormen van omroepinstallatie en culturele jamming.

Oost-Aziatische ontwerpgeschiedenis en materiële cultuur in transnationale perspectieven

Focus op de geschiedenis van twintigste-eeuwse Oost-Aziatische design en materiële cultuur in de hedendaagse context van globalisering in transnationale perspectieven. Onderzoek hoe modern design in Oost-Azië is aangepast, beoefend, getheoretiseerd en besproken als een interactief proces tussen erfgoedrijke culturen van Oost-Azië en het modernisme in het Westen.

Ontwerp voor creatief ondernemerschap

Rust studenten uit met de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een strategie voor ontwerpondernemerschap te formuleren en een plan te formuleren voor gerichte marktsegmenten. Daarnaast behandelt de cursus de basisprincipes van fondsenwerving, crowdsourcing, teamontwikkeling en technieken voor merkopbouw en marketing in een tijdperk van sociale media, nichemarkten en intellectueel kapitaal.

Loopbaantrajecten
 • Opvoeder ontwerpen
 • Ontwerpstrateeg
 • Ontwerpcriticus / schrijver
 • Onderzoeker grafisch ontwerp
 • Ontwerp archivaris
 • Curator museum / galerie
 • Onafhankelijke uitgever van design

Professionele accreditatie

Wij zijn een partnerprogramma met de Association of Registered Graphic Designers (RGD), een Canadese vereniging die studenten van York Design automatisch lidmaatschap aanbiedt. We moedigen ontwerpstudenten aan om deel te nemen aan de studentenprijzen, conferenties, mentorschap, Designathon en beurzen die worden aangeboden via RGD.

Leerresultaten

Jaar 1

De basis leggen

 • Vergroot uw bewustzijn door middel van basiscursussen over de technieken, theorieën en geschiedenis van ontwerp
 • Ontwikkel nieuwe ontwerpvaardigheden, principes en methoden voor projectgebaseerd leren
 • Verbreed uw perspectief met ontwerpstudies en universiteitsbrede cursussen

Jaar 2

Verscherp uw focus

 • Duik dieper in de grondbeginselen van ontwerpdenken, -processen en -praktijken
 • Verbeter uw technische vaardigheden voor zowel digitale als printtechnieken
 • Vergroot uw theoretische en kritische kennis van design

Jaar 3

Verdiep uw begrip

 • Gespecialiseerd in visuele communicatie, informatie-ontwerp of interactie-ontwerp, of creëer een gepersonaliseerde mix
 • Verbeter uw vaardigheden als ontwerper met behulp van industriestandaard tools en technologieën
 • Doe echte ontwerpervaring op tijdens een vereiste professionele stage

Jaar 4

Integreer uw kennis

 • Verfijn praktische expertise en kritische ontwerpvaardigheden
 • Stel een tentoonstelling samen met afgestudeerd ontwerpwerk, organiseer, publiceer en organiseer deze
 • Ontwikkel strategieën en netwerkmogelijkheden om de professionele ontwerppraktijk te betreden

Toelatingseisen

BDes-ontwerp

Vereisten voor toelating:

 • Ontario Secondary School Diploma (OSSD)
 • ENG4U
 • En vijf extra 4U- of M-cursussen
 • Na het aanvragen van toelating is een aanvullende evaluatie vereist. Dien de online component vóór 3 februari 2021 in, zodat u gegarandeerd in aanmerking komt voor het programma.

Afhankelijk van je gecombineerde prestaties in de academische wereld, auditie, portfoliobeoordeling en / of interview, is je toelatingsgemiddelde voor dit programma halverwege de jaren 80. OUAC-code YD

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Our world increasingly needs creative thinkers to ignite bold new ideas, invent transformative experiences, and develop innovative solutions for global challenges. As one of North America’s premier ce ... Lees meer

Our world increasingly needs creative thinkers to ignite bold new ideas, invent transformative experiences, and develop innovative solutions for global challenges. As one of North America’s premier centers for education in the arts, York University’s School of the Arts, Media, Performance and Design (AMPD) will unleash your creativity and prepare you to thrive in a world where the single most valuable asset is creativity. This is your opportunity to join Debra Brown (Cirque du Soleil choreographer), David Quilico (Vice-President of Sony/ATV Music Publishing Canada), Georgiana Uhlyarik (Associate Curator of Canadian Art, Art Gallery of Ontario), and Hael Kobayashi (Executive Director of Creative Intelligence, University of Technology, Sydney), as York AMPD graduates, uniquely defining what creativity means today and how it will be imagined tomorrow. Our School is committed to excellence, experimentation, and leadership. Learning by doing is the hallmark of our programs. We offer intensive professional training and in-depth academic studies in dance, design, digital media, film, music, theatre, and visual arts. Lees Minder