University College Maastricht, Bacheloropleiding Liberal Arts and Sciences

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je zeer gemotiveerd en op zoek naar een programma dat je de vrijheid geeft om je eigen interesses na te streven? Wil je deel uitmaken van een diverse maar toch hechte academische gemeenschap die discussie en debat aanmoedigt? University College Maastricht is een Liberal Arts and Sciences Honours College dat kleinschalige en geïndividualiseerde bacheloropleidingen aanbiedt. Bij UCM maak je deel uit van een echt internationale gemeenschap, werk je samen met studenten uit meer dan 50 landen. Met de steun van onze toegewijde medewerkers, kunt u kiezen uit meer dan 150 verschillende cursussen in de Menswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Wetenschappen om een ​​academisch profiel op te bouwen dat u helpt uw ​​doelen te bereiken.


Waarom dit programma?

Als honours college is UCM een uitdaging en zeer lonend. Door u de mogelijkheid te bieden een individueel leerplan samen te stellen, zorgt het UCM-programma ervoor dat u:

 • een basiskennis ontwikkelen van een breed scala aan academische disciplines
 • een expert worden op een specifiek academisch gebied
 • leren om academisch te denken
 • word een zelfgeleide leerling
 • werk goed in internationale teams

Je cursussen kiezen
Gedurende uw drie jaar bij UCM, zult u uw eigen curriculum samenstellen door te kiezen uit meer dan 150 verschillende cursussen. Uw Academisch adviseur is er om u te helpen bij het definiëren van duidelijke doelen, het verkennen van uw sterke punten en voorkeuren en het kiezen van de juiste cursussen.


Je academisch adviseur
Uw academisch adviseur is een expert die onderzoek verricht en uitvoert op de gebieden die u wilt nastreven. Hij of zij geeft advies en feedback en helpt u bij het formuleren van concrete antwoorden op vragen zoals:

 • Welke cursussen vind ik interessant?
 • Hoe combineer ik mijn verschillende interesses in één zinvol curriculum?
 • Wat voor soort masteropleiding zou ik willen volgen?
 • Wat zijn mijn sterke punten?
 • Waar zie ik de behoeften en kansen voor verbetering?


Breng een semester naar het buitenland
UCM heeft partnerinstellingen over de hele wereld, met universiteiten in Azië, Afrika, Australië, Noord- en Zuid-Amerika en ook binnen Europa. Talloze studenten hebben in hun vierde of vijfde semester een semester in het buitenland gevolgd en hadden de ervaring van hun leven. Ze reisden de wereld rond, maakten veel vrienden, ontwikkelden inzicht in verschillende culturen en vulden hun UCM-curriculum aan met interessante cursussen.

Probleemgestuurd onderwijs
Cursussen op UCM worden gegeven met behulp van probleemgestuurd onderwijs (PBL). PGO geeft je een academisch probleem en daagt je uit om het op te lossen. Door een combinatie van werk in kleine groepen en individueel onderzoek te zoeken, tracht u mogelijke oplossingen voor het probleem te vinden en feedback te krijgen om u te helpen uw antwoorden te verfijnen. Je hebt de controle over je eigen opleiding en de tutor is er om je leren te vergemakkelijken. Het PBL-formaat helpt je om informatie beter te bewaren, leert je om zelfstandig over problemen na te denken en ontwikkelt je interpersoonlijke vaardigheden. Alle lesgeven op UCM gebeurt in kleine groepen van niet meer dan 12 studenten. Deze kleinschalige instelling moedigt je aan om actief deel te nemen aan de les, geeft je de ruimte om je eigen ideeën te ontwikkelen en zorgt ervoor dat je persoonlijke aandacht van docenten krijgt.


Academische gemeenschap
University College Maastricht is een hechte academische gemeenschap die je verlangen om te leren koestert door een omgeving te creëren waarin het gemakkelijk is om je docenten en medestudenten te leren kennen. UCM schrijft slechts 225 studenten per jaar in, en de klasgrootte is beperkt tot 12 studenten. Het PGO-formaat stelt academisch personeel in staat echt aanwezig te zijn voor studenten, zowel academisch als sociaal. Discussies hebben de neiging om van het klaslokaal naar de gemeenschappelijke ruimte te stromen, het sociale centrum van het college. De gemeenschappelijke ruimte is ook het toneel van vele extracurriculaire evenementen en activiteiten, georganiseerd door Universalis, de dynamische studentenvereniging van UCM. Deze volledig door studenten gerunde organisatie draagt ​​bij aan het leven op het UCM door debatten, open mic nights, evenementen voor het goede doel en meer te organiseren.

Betrokkenheid van studenten
Een academische gemeenschap zijn betekent ook dat iedereen de verantwoordelijkheid neemt voor de kwaliteit van het programma. Studenten zijn op elk niveau betrokken bij de werking van het college. Er zijn studenten in alle grote besturen en commissies. Ze nemen deel aan het evalueren en verbeteren van cursussen en adviseren over alle zaken die hun ervaring bij UCM beïnvloeden. Het is ook gemakkelijk om iedereen die betrokken is bij de administratie te benaderen om de zorgen van studenten te bespreken.

Toegewijd personeel
Het UCM-personeel bestaat uit toegewijde mensen die betrokken zijn bij onderwijs, onderzoek en advies. Ze komen van over de hele wereld en zijn experts op verschillende academische gebieden, waaronder psychologie, internationale betrekkingen, biowetenschappen, filosofie en geschiedenis. We werken ook nauw samen met docenten van alle andere UM-faculteiten die verantwoordelijk zijn voor vakken als rechten, economie, duurzame ontwikkeling, migratiestudies, enz.


cursussen

UCM biedt een cursuscatalogus met meer dan 150 cursussen, vaardigheidstraining en projecten. Als student kies je de cursussen die je interessant en nuttig vindt voor je toekomstige studies, waardoor je je eigen academische profiel creëert.

Concentratie
Je concentratie is het centrale deel van je curriculum, waarmee je diepgaande kennis opdoet op het gebied van je interesse. UCM biedt een keuze uit drie concentraties: sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en wetenschappen. Je kunt je richten op een bepaalde discipline (bijv. Psychologie, economie, geschiedenis, biologie) of in plaats daarvan kiezen voor cursussen rond een combinatie van thema's of disciplines. Uw curriculum kan bijvoorbeeld economie, recht en internationale betrekkingen omvatten, of wetenschappen en psychologie, of culturele studies en geschiedenis. Tijdens je eerste jaar aan het college, verken je welke concentratie je zou willen kiezen door cursussen te volgen in de academische disciplines van jouw interesse. Als u eenmaal een concentratie hebt gekozen, kunt u beginnen met meer geavanceerde, diepgaande cursussen. De curriculestructuur van het UCM garandeert dat u voldoende specialistische kennis opdoet om met succes een masteropleiding van uw keuze aan te vragen.

De academische kern en algemeen onderwijs
Naast de cursussen in de concentratie, moet elke student de 'academische kern' invullen. Het bestaat uit vier cursussen die de fundamentele kennis bieden die elke academicus zou moeten hebben. Deze cursussen gaan over de principes van wetenschappelijk onderzoek, de belangrijkste politieke kwesties van onze tijd, historische ontwikkelingen in de wereld in de afgelopen 70 jaar, en waarom abstracte concepten en modellen van vitaal belang zijn in de wetenschap. Je kiest ook vier cursussen buiten je concentratie. Dit zorgt ervoor dat je vanuit verschillende perspectieven kunt denken en begrijpt hoe mensen in andere academische gebieden denken en werken.

Vaardigheidstraining
In je eerste jaar voltooi je een vaardigheidstraining die zich richt op de algemene principes van het doen van onderzoek en de basisprincipes van academisch schrijven. In je tweede jaar kun je ervoor kiezen om meer gevorderde vaardighedentraining te volgen die verschillende onderzoekstechnieken dieper onderzoekt, zoals statistieken, kwalitatieve en kwantitatieve methoden, etnografisch interviewen en laboratoriumvaardigheden. Je kunt ook een opleiding volgen om je vaardigheden in argumentatie, presentatie en zelfs in vreemde talen te verbeteren.


projecten
Tijdens de UCM-projecten werk je vier weken fulltime aan het toepassen van de vaardigheden die je hebt opgedaan in de vaardigheidstraining en de kennis die je tijdens de cursussen hebt opgedaan om een ​​uitgebreid stuk academisch werk te produceren, zoals een tijdschriftartikel, position paper , onderzoeksrapport of beleidsanalyse. Sommige studenten kiezen ervoor om een ​​onderzoeksproject van zes maanden uit te voeren onder supervisie van een actieve onderzoeker aan de Universiteit van Maastricht. Je voert onafhankelijk onderzoek uit met een professionele onderzoeksgroep en krijgt waardevolle ervaring voor een toekomstige carrière in onderzoek.

Capstone
Alle UCM-studenten voltooien hun studie door het schrijven van een bachelorscriptie, die een Capstone wordt genoemd. Onder begeleiding van een lid van de faculteit Universiteit Maastricht, produceer je een substantieel stuk academisch werk. Dit kan een onderzoeksproject zijn, een literatuuronderzoek, een experimenteel onderzoek, een analytisch document, een filosofische verhandeling of een andere vorm van onderzoek. Met de Capstone kunt u uw individuele academische profiel uitdrukken en het academische niveau aantonen dat u tijdens uw tijd bij UCM hebt bereikt. UCM biedt een cursuscatalogus met meer dan 150 cursussen, vaardigheidstraining en projecten. Als student kies je de cursussen die je interessant en nuttig vindt voor je toekomstige studies, waardoor je je eigen academische profiel creëert.


Download de volledige studiegids voor een volledig overzicht van de cursussen en gedetailleerde beschrijvingen van de vakken.

Jouw toekomst

Na drie jaar bij het UCM en 180 ECTS, kom je in aanmerking voor een internationaal erkende Bachelor of Arts of Bachelor of Science. Je kunt de universiteit verlaten en op de arbeidsmarkt komen, of je kunt een masteropleiding aanvragen in binnen- of buitenland. Je zelf ontworpen curriculum bepaalt voor welke masterprogramma's je in aanmerking komt. Uw Academic Advisor helpt u bij het samenstellen van een curriculum dat past bij het door u gewenste masterprogramma.

Sommige UCM-afgestudeerden zijn gebleven aan de Universiteit van Maastricht, terwijl anderen zijn overgestapt naar andere Nederlandse universiteiten. UCM-afgestudeerden zijn ook toegelaten tot prestigieuze masteropleidingen aan internationale universiteiten zoals:

 • Universiteit van Oxford
 • Columbia University (New York)
 • The London School of Economics
 • Universiteits Hogeschool Londen
 • Sciences Po (Parijs)
 • Hertie School of Governance (Berlijn)
 • Hong Kong University of Science and Technology

Carrièremogelijkheden
Omdat UCM je in staat stelt om je eigen curriculum samen te stellen op basis van je individuele interesses, talenten en ambities, heb je een bijna onbeperkt aantal toekomstige carrièremogelijkheden. UCM-afgestudeerden hebben een breed scala aan professionele loopbanen doorlopen, zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder:

 • management consultant
 • onderzoeker
 • beleidsadviseur van de overheid
 • assistent van een EU-commissaris
 • lid van de denktank
 • ondernemer
 • industrieel ontwerper
 • farmacoloog
 • aandelen verhandelaar
 • NGO projectcoördinator
 • forensisch psycholoog
 • theaterprogrammeur
 • museumcurator
 • onderwijsvernieuwer

Met een zorgvuldige planning kun je de cursussen volgen die vereist zijn om te worden toegelaten tot de meeste masterprogramma's. Sommige meer beroepsgerichte programma's, zoals het Nederlandse recht en de klinische psychologie, zullen echter waarschijnlijk aanvullende eisen stellen.

Collegegeld

Universiteit Maastricht heeft een wettelijk en een instellingscollegegeld. Het hangt van uw situatie af welk collegegeld u moet betalen.

Studiejaar 2020/21

 • De wettelijke vergoeding voor dit programma is: € 3.545
 • De instapkosten voor dit programma bedragen: € 10.900
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Maastricht University (UM) is the most international university in the Netherlands and, with 16,861 students and 4,300 employees, is still growing. The university stands out for its innovative educati ... Lees meer

Maastricht University (UM) is the most international university in the Netherlands and, with 16,861 students and 4,300 employees, is still growing. The university stands out for its innovative education model, international character and multidisciplinary approach to research and education. Thanks to its high-quality research and study programmes as well as a strong focus on social engagement, UM has quickly built up a solid reputation. Today it is considered one of the best young universities in the world. Lees Minder