Vier jaar BA (Hons) Fashion Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Het eerste jaar van deze vierjarige BA (Hons) Fashion Design-optie biedt je een brede ervaring met de verschillende gebieden en methoden van Fashion Design. De cursus onderzoekt persoonlijke ontwikkeling, experimenten en werkmethoden voor groepen, waaronder onderzoek, modetekenen, 2D- en 3D-ontwerpontwikkeling, mixed media (CAD) en theoretische benaderingen van het onderwerp.

BA (Hons) Fashion Design zal je een stevige basis geven in de modegeschiedenis en theorie. Je leert over een reeks mode- en ontwerpconcepten en begrijpt hoe deze zich verhouden tot je eigen werk en creatief denken.

We hebben een internationale reputatie opgebouwd voor het produceren van professionele, zeer getalenteerde en bekwame afgestudeerden in design. Je wordt gevoed door professionele ontwerpmedewerkers met een enorme hoeveelheid gevarieerde ervaring in de branche, binnen een creatieve en ondersteunende omgeving die je zal helpen je individuele ontwerpidentiteit te ontwikkelen.

Je wordt aangemoedigd om live briefings aan te pakken, samen te werken met bekende bedrijven zoals Reiss, Warehouse en Tommy Hilfiger, en de kans krijgen om te pronken met je werk op internationale, spraakmakende evenementen zoals Graduate Fashion Week, waar onze studenten hebben uitzonderlijk succes behaald.

We zijn er trots op dat we geen specifieke huisstijl hebben - dus je hebt de vrijheid om je eigen creatieve aanpak te ontwikkelen, ondersteund door een gemeenschap van gelijkgestemde collega's uit disciplines uit de creatieve industrie.

Met toegang tot de nieuwste technologie in volledig uitgeruste speciale studioruimtes en industriestandaard workshops, waaronder een Gerber-suite voor geautomatiseerde patroonontwikkeling, beheers je alle vaardigheden die nodig zijn om er een succesvolle modeontwerper van te maken.

Gelegen voor de deur van Londen, heb je ook gemakkelijk toegang tot een van 's werelds grootste modesteden, waar je kunt profiteren van onze uitgebreide brancheverbindingen voor werkervaringsmogelijkheden en voor het verbeteren van je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Cursus details

Jaar 0

De optie Jaar 0 biedt u een brede ervaring met de verschillende gebieden en methoden van Fashion Design. De cursus onderzoekt zowel persoonlijke ontwikkeling, experimenten als groepswerkmethoden, waaronder onderzoek, modetekenen, 2D- en 3D-ontwerpontwikkeling, mixed media (CAD) en theoretische benaderingen van het onderwerp.

Creatief begin

 • Je maakt kennis met het onderwerp Fashion Design, onderzoekt benaderingen van onderzoek en ontwerp en ontwikkelt methoden om ideeën en informatie uit te drukken en te communiceren via een reeks visuele technieken.

Ontwerpverkenning

 • Je maakt kennis met een reeks vaardigheden en technieken om creativiteit en ontwerpideeën te verkennen en uit te drukken door middel van driedimensionale vorm- en silhouetontwikkeling naast technieken van oppervlakontwerp en fabricage.

Design Focus

 • Deze unit brengt de methodologieën samen die zijn onderzocht in Creative Beginnings en Design Exploration om een beter begrip van het complexe proces van modeontwerp te ontwikkelen. U wordt aangemoedigd om een reeks onderzoeksmethoden te gebruiken om ontwerpideeën te initiëren. Van u wordt verwacht dat u deze ideeën onderzoekt door middel van schetsboekontwikkeling en creatieve studiopraktijk, het ontwikkelen van probleemoplossende technieken en tijdmanagementstrategieën om te komen tot geïnformeerde en innovatieve ontwerpresultaten.

Professionele ontwikkeling

 • Het begrijpen van de mode-industrie en de rol van de ontwerper is de sleutel tot uw professionele ontwikkeling. Deze eenheid moedigt verkenning van modeontwerp en ontwerpers aan om een begin te maken met het begrijpen van branchekennis die tijdens de cursus zal worden opgebouwd, om de professionele planning te verbeteren. Het loopt het hele jaar door en voegt een theoretische context toe aan de studio-gebaseerde units en geeft je de mogelijkheid om het werken als onderdeel van een team of samen met een derdejaars student te ervaren.

Jaar 1

In jaar 1 leg je de nadruk op het ontwikkelen van de kernvaardigheden en het begrip van Fashion Design, en maak je kennis met de basistechnieken om je te helpen bij het ontwikkelen en communiceren van je ontwerpideeën en deze vervolgens te vertalen naar productresultaten.

Een snee hierboven

 • U zult uw begrip van het belang dat realisatie speelt in het ontwerpproces uitbreiden. De focus zal liggen op de designermarkt, zodat u kunt beginnen met het verkennen en begrijpen van het bewustzijn van de modemarkt.

De markt veroveren

 • Vergroot uw kennis van mode door te kijken naar een ander aspect van de modemarkt en hoe design daarop wordt toegepast. De massamarkt of high street fashion-component binnen de structuur van de mode-industrie is in belang toegenomen en heeft de afgelopen jaren meer macht gekregen.

Instrumenten van de handel

 • Je begint verschillende communicatiemethoden te verkennen door de introductie van tekenvaardigheden en het schetsboek als een hulpmiddel voor het vastleggen en communiceren van informatie. De toepassing van tekenvaardigheden in portfoliopresentatietechnieken wordt verkend, zowel handmatig als via computersoftwareprogramma's. Communicatie van productbeheerinformatie via Computer Aided Manufacture (CAM) wordt geïntroduceerd.

Modegeschiedenis en theorie

 • Deze eenheid zal een basis voor de evaluatie en bespreking van de mode, kleding en textiel, die de praktijk ten grondslag ligt in uw belangrijkste vestigen Pathway . Het maakt gebruik van baanbrekende werken en het nieuwste academische onderzoek om de historische, culturele, sociale en economische betekenis van kleermakersmode te verkennen. Daarbij krijg je inzicht in mode in verschillende contexten, zowel historisch als theoretisch.

Jaar 2

In jaar 2 daag je beproefde ontwerpbenaderingen uit, waarbij je een experimentele en individuele benadering van je werk hanteert. Je krijgt de kans om live briefings aan te pakken, in samenwerking met bekende bedrijven.

Creatieve samenwerking

 • De kunst van het interpreteren van ontwerpen door middel van prototypebemonstering om een reeks kledingstukken voor een specifieke markt te ontwikkelen, wordt diepgaand onderzocht. Deze eenheid zal zich richten op de productie van het ontwerpstatement bij de ontwikkeling van een capsulecollectie van kledingstukken voor een bepaalde prijs / markt. Het onderzoek en de productontwikkeling voor de gespecificeerde markt zal uw kennis van mode verder uitbreiden, zowel technologisch als conceptueel. De competitieve realiteit van commerciële goederen door marktonderzoek en snelle respons wordt geoefend.

Creatieve identiteit

 • Je wordt aangemoedigd om een meer experimentele en individuele benadering van hun ontwerpwerk te nemen, de gepercipieerde ideeën over ontwerp en knippen uit te dagen en nieuwe perspectieven te presenteren. De unit stelt u in staat om uw identiteit als ontwerper te overwegen en een individuele esthetiek en benadering van design te formuleren, die hun toekomstige ontwerppraktijk zal informeren.

Op maat gesneden

 • Voortbouwend op uw patroon snijden en productievaardigheden die u in het eerste jaar hebt geleerd, maakt u kennis met een reeks technieken die worden toegepast in zowel de massamarkt als maatwerk op maat. Door onderzoek te doen naar historische en eigentijdse designer-kleding op maat, krijgt u onschatbare kennis van de stofkeuze, interne constructietechnieken, patroon en afwerking. Met behulp van de vaardigheden die zijn opgedaan tijdens het lesgeven in de studioworkshop, kunt u een product op maat reproduceren en de theorie achter de aangeleerde principes op maat testen.

Industrieplaatsing of casestudy

 • Je selecteert een van de volgende opties:
  1. Plaatsing in de branche: stelt u in staat om een zelfstartende stage van vijf tot acht weken te volgen die relevant is voor hun potentiële loopbaanrichting en bijdraagt aan de vervulling van de cursusdoelen en -doelstellingen.
  2. Industry case study: je bestudeert een aspect van de industrie dat je hebt geïdentificeerd als een interessegebied, door middel van de methode van case study-onderzoek. Je onderneemt veldwerk in een zelfgekozen onderwerp of vraag.

Onderzoek en kritisch onderzoek ontwikkelen

 • Deze eenheid biedt ruimte om na te denken over de onderzoeks- en onderzoeksopties die het laatste jaar voor u beschikbaar zijn en om uw toekomstige richting te evalueren. Door de verkenning van een vakgebied dat verband houdt met bredere contextuele kwesties, of een zorg binnen de branche waarin je wilt werken, zul je geschikte onderzoeksvaardigheden ontwikkelen die van toepassing zijn op je laatste studiejaar.

Ontwerpconcepten en contexten

 • Deze eenheid laat je kennismaken met een reeks culturele en kritische theorieën en ontwerpcontexten en -concepten die essentieel zijn voor het ontwikkelen van een breder contextueel begrip dat je belangrijkste Pathway en toekomstige contextuele studie-eenheden ondersteunt. De unit onderzoekt belangrijke bewegingen en momenten in de geschiedenis van design en kunst om je te helpen een steeds grotere waardering te ontwikkelen voor de esthetische krachten, die de cultuur en mogelijk je eigen werk vormen.

Study Abroad (optioneel)

 • Met deze optionele eenheid kun je tijd doorbrengen met studeren bij een van onze partnerinstellingen.

Jaar 3

In jaar 3 stelt je definitieve collectie, portfolio en scriptie je in staat om diepgaand, zelfvoorzienend onderzoek te doen en de mogelijkheid om een designcollectie te creëren. Je krijgt de kans om te pronken met je werk op internationale, spraakmakende evenementen zoals Graduate Fashion Week.

Verzameling

 • Deze unit richt zich op de uiteindelijke collectie. De unit biedt u de mogelijkheid om het ontwerp- en productieproces individueel te benaderen en dit efficiënt en effectief te beheren.

Portefeuille

 • Biedt de mogelijkheid om uw individuele creatieve identiteit aan te tonen die is afgestemd op uw loopbaanambities, door de productie van een kenmerkend portfolio, waarbij de kennis en vaardigheden die tijdens de cursus zijn opgedaan, worden geconsolideerd. Het portfolio zal doorgaans bestaan uit een scala aan onderzoek, concept en sfeer, illustraties, ontwerpschetsen / assortimentontwikkeling en planning, evenals productbeheer.

Scriptie

 • Deze eenheid bestaat uit een aanzienlijke periode van aanhoudend, individueel onderhandeld onderzoek over een onderwerp dat waarschijnlijk verband houdt met de contextuele en / of theoretische zorgen van uw vakgebied of gekozen praktijkgebied, met het oog op het verschaffen van gestructureerd schriftelijk argument.

In het buitenland studeren

Deze cursus biedt de mogelijkheid om een deel van je jaar 2 in het buitenland te studeren.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

Bij UCA Rochester for Fashion Design zijn er ruime ontwerp-, patroon- en productiestudio's met toegang tot computer-aided design (CAD) -faciliteiten met Gerber-technologie voor het snijden van patronen. Er zijn ook gespecialiseerde naaigebieden met technische assistentie.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

Onze opleiding Fashion Design geniet een internationale reputatie. We hebben sterke banden opgebouwd met veel spraakmakende merken, waaronder:

 • Alexander McQueen
 • Jenny Packham
 • Jonathan Saunders
 • Reiss
 • Roksanda Ilinic
 • Roland Mouret.

Careers

UCA's Fashion Design-graad geniet een internationale reputatie en onze afgestudeerden zijn doorgegroeid naar een verscheidenheid aan lonende carrières - van ontwerp en illustratie tot patroonknippen en kledingtechnologie, en bij toonaangevende modebedrijven over de hele wereld. Waaronder:

 • Comme Des Garçons
 • Balenciaga
 • Lanvin
 • Givenchy
 • Max Mara
 • Pucci
 • Burberry
 • Stella McCartney
 • Reiss
 • Jigsaw
 • riviereiland
 • Karen Millen.

Verdere studie

Misschien wilt u ook verder studeren op postdoctoraal niveau.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

De standaard toelatingseisen * voor deze cursus zijn:

Een van de volgende:

 • 64 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Merit, Pass, Pass bij BTEC Extended Diploma
 • Pass bij UAL Extended Diploma
 • 64 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • 24 punten van het International Baccalaureate.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Er is geen formeel portfolio vereist voor deze cursus, aangezien het eerste jaar van de cursus (jaar 0) je de vaardigheden biedt die nodig zijn om de driejarige BA (Hons) -graad te starten. Als u echter een portfolio heeft dat u mee wilt nemen, kunnen we u nuttige feedback geven en u ook adviseren over de optie van vier jaar (jaar 0) of drie jaar diploma optie (jaar 1 inschrijving) zal het beste passen bij uw sterke punten en interesse. We vragen je om een sollicitatiedag bij te wonen, inclusief een interview. Dit geeft je ook de mogelijkheid om ons te bezoeken, het cursusteam te ontmoeten en de faciliteiten te bekijken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder