Vier jaar BA (Hons) Fashion

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Onze bekroonde BA (Hons) Fashion-cursus biedt je vaardigheden om je toe te rusten voor een baan in de mode-industrie.

Eerdere studenten wonnen de Womenswear en Trailblazer Awards tijdens de Graduate Fashion Week, evenals het British Fashion Council Education Sponsorship.

Het jaar 0 is een voorbereidend jaar als onderdeel van de vierjarige BA (Hons) Fashion-graad en is bedoeld voor studenten die vóór jaar 1 meer tijd willen hebben om hun portfolio-vaardigheden verder te ontwikkelen.

Dit biedt u de mogelijkheid om vele gebieden van mode, design, modetekenen, illustratie, print en portfolio-presentatie te verkennen. Na jaar 0 ga je naadloos op in studenten die rechtstreeks in jaar 1 zijn gekomen en begin je meteen met ontwerpen en kleding maken.

Met industriestandaard faciliteiten voor ontwerp, illustratie, patroonsnijden, persen en naaien, werkt u aan alle aspecten van het maken en construeren van kleding. Illustratie wordt gegeven door een professionele mode-illustrator om u te helpen uw ideeën te communiceren.

In jaar 2 neem je deel aan een stage in, waardoor je de kans krijgt om alles wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen voordat je terugkeert voor het laatste jaar om aan je laatste collectie te werken.

Tijdens de duur van de cursus wordt modegeschiedenis en theorie onderwezen, zodat je meer te weten komt over een reeks hedendaagse modekwesties en begrijpt hoe deze zich verhouden tot je eigen werk en creatief denken.

Bovenal zal deze zeer creatieve cursus je professioneel ontwikkelen en je een reeks overdraagbare vaardigheden leren die kunnen worden gebruikt in verschillende rollen, van ontwerper tot hoofdpatroonsnijder, productontwikkelingsmanager tot mode-illustrator. Onze studenten hebben eerder werk gevonden bij merken als Burberry, Dr Martens, Temperley London en Louis Vuitton.

Cursus details

Jaar 0

Jaar 0 wordt gevolgd vóór de driejarige BA (Hons) -graad en is een voorbereidend jaar gericht op studenten die meer tijd willen hebben voor jaar 1 om hun creativiteit, tekenen en portfolio-vaardigheden te ontwikkelen. Jaar 0 laat je kennismaken met het modeontwerpproces en geeft je een solide basis in mode en is zeer creatief. Na succesvolle afronding zal het uw plaats op de driejarige opleiding veiligstellen zonder verdere aanvraag of interview.

Inleiding tot de creatieve praktijk

 • Je maakt kennis met een reeks creatieve praktijken die relevant zijn voor de discipline van modeontwerp, die zullen worden gebruikt om een solide basis te vormen voor verdere ontwikkeling gedurende de cursus.

Onafhankelijke praktijken 1

 • Dit is de eerste van twee zelfstandige oefenunits waar je het hele jaar door op studeert, waarbij je kennis maakt met het doel en de waarde van de zelfstandige praktijk. Dit toestel heeft twee aspecten: het eerste is bedoeld om u kennis te laten maken met en u te betrekken bij een breed scala aan visuele en aanverwante praktijken die gebruikelijk zijn bij modeontwerp. Het tweede aspect vraagt u deze visuele praktijken te identificeren, selecteren en gebruiken, zodat u kunt beginnen met het vinden van de middelen om uw eigen persoonlijke esthetiek te verwoorden.

Design ontdekken

 • Bouwt voort op de ervaring van de eerste term. Deze unit geeft u de mogelijkheid om uw begrip van de belangrijkste ontwerpprincipes en praktijken te verdiepen. Het is ontworpen om u te helpen bij het consolideren en ontwikkelen van principes die u tegenkomt in term één en deze te relateren aan verschillende gebieden van ontwerpactiviteit. Je maakt ook kennis met bredere aspecten van modeontwerp, waaronder modecommunicatie en beeldcreatie.

Onafhankelijke praktijken 2

 • Je bouwt voort op de resultaten van Onafhankelijke praktijk 1 om verder deel te nemen aan een breed scala aan visuele en aanverwante praktijken. Zo kunt u meer manieren vinden om uw eigen persoonlijke ontwerpesthetiek te verwoorden.

Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met een reeks hedendaagse ontwerppraktijken die worden gebruikt om creativiteit en innovatie binnen het ontwerpproces te stimuleren.

Introductie tot ontwerp

 • We laten u kennismaken met een reeks hedendaagse ontwerppraktijken die worden gebruikt om creativiteit en innovatie binnen het ontwerpproces te stimuleren. Je maakt kennis met een verscheidenheid aan onderzoeksmethodologieën en verkennende manieren om onderzoek vast te leggen op een visueel stimulerende, geschikte en informatieve manier, om experimenten en het nemen van risico's tijdens het ontwerpproces te informeren. Deze unit bevordert een geïntegreerde ontwerpbenadering, waarin je inzicht krijgt in processen en de toepassing van technieken, en de onderlinge relatie tussen 2D- en 3D-ontwikkeling die wordt gebruikt in het ontwerpproces.

Visuele communicatie

 • Je maakt kennis met een reeks tekenmethoden om het visuele onderwerp vast te leggen en te verkennen. We moedigen vloeiend denken aan om creativiteit en innovatie te informeren.

Creatief snijden en constructie

 • In de beginfase van deze unit ontwikkel je basisvaardigheden voor het knippen en naaien van patronen, voordat je doorgaat naar complexere en inventievere technieken voor het maken van snij- en kledingconstructies. Je wordt aangemoedigd om je eigen technische kennis uit te breiden door onafhankelijk onderzoek en onderzoek naar processen en praktijken die worden gebruikt in historische kostuums en het werk van hedendaagse ontwerpers.

Inleiding tot modegeschiedenis en theorie

 • Deze eenheid vormt het basiskader van historische kennis - essentieel voor het ontwikkelen van een contextueel begrip. Het introduceert ook de tools voor visuele en tekstuele analyse. Het is de bedoeling dat een belangrijk element in deze eenheid structurele samenwerking met relevante studiopersoneel zou moeten omvatten, om in een vroeg stadium van je studentenervaring verbanden tussen theorie en praktijk aan te tonen. Je maakt kennis met een verscheidenheid aan belangrijke academische teksten, met als doel je begrip en vaardigheden van tekstuele analyse te ontwikkelen.

Jaar 2

In jaar 2 leer je de technieken van het op maat maken, draperen en ontwerpen in meer detail. Je blijft je kennis van modecultuur opbouwen en je kennis toepassen in de echte wereld door een periode van werkervaring.

Innovatieve ontwerppraktijk

 • Deze eenheid is bedoeld om uw creatieve proces en ontwerpinnovatie uit te breiden door de ontwikkeling van ontwerpconcepten en betrokkenheid bij gerelateerde 2D- en 3D-experimentele en verkennende praktijken. Je wordt gevraagd om naar het verleden en het heden te kijken om de toekomst vorm te geven en vooruitstrevende ontwerpoplossingen te creëren.

Creative Drape Practice

 • Dit stelt u in staat om uw kennis van hedendaagse ontwerppraktijken die in de vorige eenheid zijn geleerd uit te breiden en deze toe te passen op historische en moderne knip- en drapeerpraktijken.

Professionele oefening

 • Je ontwikkelt professionele praktijken met betrekking tot wereldwijde industriële contexten en bereidt je voor op een werkervaring van vijf weken.

Theorieën van cultuur, identiteit en communicatie

 • Je zult de belangrijkste kwesties en academische debatten tegenkomen die circuleren in de hedendaagse discussie over designcultuur. We zullen interdisciplinaire theorieën en analysemethoden aanbieden, gebruikmakend van dominante theorieën over uitleg en het aangaan van actuele debatten.

Study Abroad (optioneel)

Met deze optionele eenheid kun je tijd doorbrengen in een buitenlandse onderwijsinstelling.

Jaar 3

In je laatste jaar laat je zien wat je hebt geleerd in zowel theorie als praktijk, via je laatste grote project en je proefschrift.

Professionele portfolio

 • Deze afdeling moedigt je aan om je werk tot nu toe kritisch te evalueren, in het licht van toekomstige carrièremogelijkheden en ambities. U kunt uw doelen definiëren en door middel van een persoonlijke promotiecampagne en een professioneel ontwerpportfolio de commerciële toepassing van uw creatieve vaardigheden en intellectueel kapitaal demonstreren. Je zult innovatieve manieren kunnen verkennen om jezelf in de volgende fase van je carrière (werk of postdoctorale studie) te lanceren door het formuleren van een professionele werkportfolio met zelfbeoordeling, loopbaanplanning, ontwerpportfolio, zelfpromotie en een persoonlijke website.

Laatste grote project

 • Je krijgt de kans om na te denken over je leer- en toekomstdoelen en deze kennis te gebruiken om een inhoudelijk en creatief oeuvre te informeren.
 • Optie 1: omvat het maken van een pre-collectie en definitieve collectie in relatie tot uw geselecteerde ontwerpdiscipline. Voor de Pre-collectie onderzoek, ontwerp en presenteer je een eigentijdse modecollectie, inclusief de realisatie van twee volledig gestileerde outfits. Voor de Final-collectie kun je succesvolle aspecten van je Pre-collectie kritisch evalueren en uitbreiden, of een nieuw oeuvre creëren door de realisatie van een originele en innovatieve collectie met zes outfits.
 • Optie 2: deze optie omvat twee individuele projecten. De focus op specifieke markten en daaropvolgende merken stelt je in staat om een bepaald interessegebied binnen het modeonderwerp te verkennen. Industrie ontwerpfocus biedt de mogelijkheid om marktonderzoek, merkanalyse en conceptontwikkeling toe te passen om een eigentijds oeuvre voor een specifiek merk te creëren. Merkontwerpinnovatie in de tweede term zal de kennis en processen van het vorige project uitbreiden, om een seizoenscollectie voor specifieke merken te produceren die uw toekomstige carrièredoelstellingen weerspiegelen.

Proefschrift

 • Je voert een periode van zelfgestuurd en individueel onderhandeld onderzoek uit over een onderwerp dat verband houdt met de contextuele en / of theoretische zorgen van je vakgebied / gekozen vakgebied.

In het buitenland studeren

Deze cursus biedt de mogelijkheid om een deel van jaar 2 in het buitenland te studeren.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

Deze cursus heeft uitgebreide modestudio's met naaifaciliteiten waar je wordt ondersteund door onze toegewijde technische staf. Er zijn ook campuszeefdrukfaciliteiten en fotostudio's met professionele kwaliteit lichtinstallaties, groen scherm en opgezet.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

Mode bij UCA Epsom heeft uitstekende relaties met een reeks bekende modemerken en onze studenten werken jaar na jaar met deze bedrijven samen. Je profiteert vooral van onze sterke brancheverbindingen in jaar 2, waar je je eigen stageplek veilig stelt. Je krijgt ook de kans om te werken aan live-projectinstructies van toonaangevende modebedrijven zoals Red or Dead, Warehouse en Ralph Lauren, en om mee te doen aan wedstrijden tijdens je studie.

Onze brancheverbindingen omvatten:

 • Alexander McQueen
 • Burberry
 • Christopher Kane
 • erdem
 • Hardy Amies
 • Julien Macdonald
 • Michiko Koshino
 • Nieuwe look
 • Paul Smith
 • Peter Jensen
 • Ralph Lauren
 • Rood of dood
 • Ted Baker
 • Het toekomstige laboratorium
 • Top man
 • Vivienne Westwood
 • Magazijn.

Careers

De flexibiliteit van de BA (Hons) Fashion-cursus helpt onze afgestudeerden om een reeks posities op verschillende niveaus van de industrie en voor veel high street-, luxe- en sportmerken te bemachtigen. Afgestudeerden zijn over de hele wereld gaan werken voor enkele van de grootste namen in de mode-industrie, waaronder:

 • Ralph Lauren
 • Matthew Williamson
 • Kenzo
 • Julien Macdonald
 • Gareth Pugh
 • Henry Holland
 • Givenchy
 • Top man
 • Charles Philip
 • Diane von Furstenburg
 • Hunter Gather
 • Arena International UK
 • Winkel eenentwintig
 • Artefact Mode
 • Bagir
 • Tim Soar
 • Poema
 • Adidas
 • John Lewis
 • Dik gezicht
 • riviereiland
 • Cos
 • Franse connectie
 • Ben Sherman.

Verdere studie

Misschien wilt u ook verder studeren op postdoctoraal niveau.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

De standaard toelatingseisen * voor deze cursus zijn:

Een van de volgende:

 • 64 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Merit, Pass, Pass bij BTEC Extended Diploma
 • Pass bij UAL Extended Diploma
 • 64 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • 24 punten van het International Baccalaureate.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Er is geen formeel portfolio vereist voor deze cursus, aangezien het eerste jaar van de cursus (jaar 0) je de vaardigheden biedt die nodig zijn om de driejarige BA (Hons) -graad te starten. Als u echter een portfolio heeft dat u mee wilt nemen, kunnen we u nuttige feedback geven en u ook adviseren over de optie van vier jaar (jaar 0) of drie jaar diploma optie (jaar 1 inschrijving) zal het beste passen bij uw sterke punten en interesse. We vragen je om een sollicitatiedag bij te wonen, inclusief een interview. Dit geeft je ook de mogelijkheid om ons te bezoeken, het cursusteam te ontmoeten en de faciliteiten te bekijken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder