Vrijgezel in theater voor verandering

Aquinas College

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Vrijgezel in theater voor verandering

Aquinas College

Nieuw in Aquinas Fine Arts Programma dit jaar is een nieuwe grote, Theater voor sociale verandering. Dit maakt Aquinas een van slechts een paar hogescholen in de regio om deze unieke hoofd te bieden. De Theatre for Social Change curriculum Is bedoeld om afgestudeerden te helpen ontdekken en te overbruggen empathie leemten die bestaan ​​binnen gemeenschappen. Theaterleden worden activisten van soorten als ze samenwerken met een gemeenschap om levendige en dynamische manieren te vinden om de disenfranchised te helpen hun verhalen vertellen.

Producties kunnen kleine begrippen of verdelende onderwerpen omvatten, zoals psychische problemen, geslachtsverschillen, verslaving of seksuele aanval. Theater wordt dus het platform voor het gepersonaliseerde verhaal van verhalen onder specifieke demografie die zelden hun perspectieven hebben in het reguliere theater.

In 2003 kwam Aquinas College samen met Circle Theatre en League of Catholic High Schools om het Aquinas College Performing Arts Center tot leven te brengen, waardoor een verscheidenheid aan prestaties, onderwijs- en technische trainingsmogelijkheden mogelijk was. In die tijd begon theater voor sociale verandering wortel te maken.

"Dit soort collaborative forethought is uniek in de natie", zegt Randy Wyatt, theaterprogramma directeur en universitair hoofddocent van theater. De carrière omvat meer dan 60 producties en werk die wereldwijd gepubliceerd en geproduceerd is. "Er zijn andere scholen in het Midwesten met een Theorie voor Social Change Major, maar het programma van Aquinas is de eerste in zijn soort vanwege de samenwerkende gemeenschapsstructuur.

"Theater voor sociale verandering biedt een levendige toekomst voor kleine collegiale programma's," vervolgde Wyatt. "Er is veel buzz in academische kringen voor dit ... maar Aquinas is voor het spel als het gaat om het theater voor sociale verandering, zoals we het in het begin van de jaren 2000 integreerden in het curriculum van het programma." AQ's theaterprogramma brengt de middelbare school en studenten samen om in een wereldklasse faciliteit te werken, naast elkaar met theater professionals uit de gemeenschap.

"Zo geven we terug aan de gemeenschap, het is circulair," zei Wyatt. "Theatre for Social Change maakt deel uit van de evolutie van het theaterprogramma van Aquinas." Wyatt gelooft met passie voor mentorskinderen dat college de tijd is waar elke student ontdekt wat ze individueel zullen motiveren.

"Ik hou ervan om deel te zijn van het leven van [studenten] als ze erachter komen wat ze willen doen en hoe ze de wereld kunnen veranderen die speciaal voor hen geschikt is", aldus Wyatt. 'Tegen de tijd dat de studenten vertrekken, denken ze aan hoe teatertechniek wordt gecreëerd die de wereld waarin ze leven, beïnvloedt.' Zoe Gipson '16, een senior, tweetalig hoofdvak in het Engels en communicatie met een theater nadruk, miste net de nieuwe maatschappelijke verandering hoofd. Aangezien Wyatt het thema voor sociale verandering door zijn leer heeft geweven, voelt Gipson dat ze al een uitstekende opleiding in het vak heeft ontvangen, evenals veel ervaring.

"Het is spannend om te zien dat deze grote naar Aquinas komt," zei Gipson. "Het niveau van het theater dat we hier doen is veel hoger dan bij de meeste scholen, en zelfs bij veel theaters in veel steden. U hoeft niet naar Broadway, Hollywood of Chicago te gaan om de ervaring te krijgen die hier beschikbaar is bij AQ. "

Groot

De Theaters voor Social Change (TFSC) major in Aquinas College is een van de handige landelijke landen. Deze hybride master bestaat uit coursework uit theater, sociologie en community leadership. De bacheloropleiding in TFSC is in theorie geworteld (Augusto Boal, Keith Johnstone), de geschiedenis- en atelierpraktijk van prestaties naast uren van hands-on service leren met community partners, het bestuderen van winstgevende leiderschapsvaardigheden, waaronder schriftelijk schrijven en interculturele communicatie, En het ontwerpen van een origineel capstone project. Studenten passen hun esthetische en verhaalvertellers toe op de huidige sociale rechtvaardigheidsproblemen, verklaren de waarheid van problemen en verkennen van nieuwe benaderingen naar oplossingen - in werkelijke situaties, niet alleen in het klaslokaal. Studenten zullen voorbereid worden op een groot aantal echte wereldkansen in prestatie, of om verder te studeren op tangentierreinen zoals klinische therapie, openbaar bestuur, maatschappelijk werk, onderwijs of prestatie studies.

Dit hoofdvak is bijzonder geschikt voor AQ's missie en kracht als instelling. Het betreft direct twee van AQ's fundamentele charismes - service en gemeenschap. Studenten zullen zwaar verloofd worden door het leren van diensten door te onderzoeken en vervolgens te verbinden met lokale gemeenschap groepen - etnische, dienst-, institutionele, burger-, maatschappelijk werk, enz. - het identificeren van verhalen of uitdagingen binnen die gemeenschap en dan het uitwerken van werk voor dat publiek of een Algemeen publiek op basis van hun eerstehandse primaire onderzoek.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Verenigde Staten - Grand Rapids, Michigan
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates