World Bachelor in Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Drie wereldklasse universiteiten, drie continenten, drie graden: een ongeëvenaarde ervaring

Het is een uniek vierjarig programma, ontwikkeld met twee prestigieuze partneruniversiteiten : de Marshall School of Business van USC University of Southern California in Los Angeles en HKUST, de Hong Kong University of Science and Technology. Studenten, in een kleine klas van ongeveer 50 studenten afkomstig uit de hele wereld, studeren elk jaar op een andere locatie en universiteit, verspreid over drie continenten: in feite brengen ze het eerste jaar door in Los Angeles, de tweede in Hong Kong, de derde in Milaan en de vierde bij hun keuze voor een van deze scholen.

Het vertegenwoordigt een opwindende studie en levenservaring die een sterke motivatie, culturele openheid en hoge flexibiliteit vereist om zich aan te passen aan nieuwe omgevingen en situaties. Geselecteerde studenten leren van internationaal gerenommeerde leraren en wetenschappers, ontdekken verschillende culturen en duwen zichzelf naar nieuwe limieten. Het is het eerste niet-gegradueerde samenwerkingsverband in zijn soort, ontworpen om intellectueel nieuwsgierige studenten te betrekken bij een bedrijfscurriculum dat geavanceerde onderwijsmethoden verbindt met culturele onderdompeling en ervaringen uit de echte wereld. Engels is de gemeenschappelijke taal van de WBB, en studenten worden vertrouwd in de taal van het bedrijfsleven in Azië, Europa en Noord-Amerika tijdens buitenschoolse activiteiten en stages die in elk land worden georganiseerd. Dit is een nieuwe benadering van onderwijs die een nieuwe generatie leiders zal voorbereiden op de kansen van een onderling verbonden wereld.

Het curriculum is rigoureus en biedt een solide basis in het bedrijfsleven en de economie . Het moedigt ook een goed afgerond onderwijs aan, waarvoor vrije kunstcursussen nodig zijn met de nadruk op schrijven, wetenschap en geesteswetenschappen.

De eerste drie jaar bestaan ​​uit verplichte vakken die zich richten op verschillende onderwerpen, afhankelijk van het land van studie en de speciale sterke punten van elke school. In het eerste jaar duiken WBB-studenten in het hart van Los Angeles om de opkomende relaties tussen technologie en entertainment te verkennen. In het tweede jaar ontmoeten ze financiële leiders in de hoogbouw van Hong Kong om de wereldwijde banksector te bespreken. In Milaan , in het derde jaar, consolideren ze hun kennis van economie en management bij het bestuderen van de complexiteit van integratie van de vele landen van de Europese Unie. Zakelijke en juridische cursussen met regionale nadruk zullen studenten helpen een diepgaand inzicht te verwerven in de nuances van zakendoen in verschillende mondiale omgevingen.

Aan het einde van het programma verdienen de studenten 3 erkende bachelordiploma's , één van elke school.

WBB-afgestudeerden zullen bijzonder aantrekkelijke kandidaten zijn voor banen in internationale bedrijven en organisaties van alle soorten, vanwege hun vermogen om globale instellingen, culturen, economieën en samenlevingen te begrijpen.

WBB Experience

De World Bachelor in Business cohort van ongeveer 50 studenten, studeer aan drie universiteiten in grote economische en culturele centra. Elk jaar verhuizen studenten naar een nieuw continent, waar ze leren over en zich aanpassen aan nieuwe woon- en studieomgevingen. Ze worden ondersteund door middel van diensten die beschikbaar zijn aan elke universiteit, en zijn op maat gemaakt om te voldoen aan hun behoeften als WBB-studenten tijdens deze ongeëvenaarde ervaring.

accommodatie

Het woonleven is een belangrijk onderdeel van een universitaire opleiding. Dit is vooral cruciaal voor WBB-studenten. Alle studenten krijgen op elke locatie huisvesting op de universiteitswoning en bieden hen de mogelijkheid om vrienden van over de hele wereld te ontmoeten, verschillende culturen te begrijpen en zich aan te passen aan de lokale gemeenschap. Alle drie de universiteiten bieden verschillende woonhalopties zowel op als buiten de campus.

Advisors

Omdat WBB-studenten mogelijk voor uitdagingen staan ​​vanwege de complexiteit van het werken met drie verschillende universiteiten en het unieke karakter van de academische structuur, biedt elke school specifieke ondersteuning om WBB-studenten te helpen van de ene naar de andere campus te gaan, zowel vanuit academisch als vanuit administratief oogpunt. WBB-facultaire adviseurs zijn ook op alle scholen beschikbaar om studenten te helpen bij het kiezen van cursussen en het maken van plannen die het beste aansluiten bij hun loopbaanambities.

Sociale activiteiten

Buitenschoolse mogelijkheden en activiteiten op de campus die speciaal voor het programma zijn ontworpen, zijn op elke school beschikbaar. Door de ongewone samenstelling van WBB-klassegroepen en de structuur van het programma, zal de groep veel tijd doorbrengen, zowel binnen als buiten het klaslokaal.

Carrière diensten en plaatsing

WBB-afgestudeerden zijn goed gepositioneerd voor een loopbaan in een breed scala van gebieden in de private en publieke sector, naast hun eigen ondernemersinitiatieven. Om studenten te helpen hun loopbaan succesvol te starten, probeert elke school specifieke stageplaatsen voor WBB-studenten te identificeren. WBB-studenten hebben ook toegang tot loopbaanontwikkelingsactiviteiten op elke school.


Programmastructuur

Eerste jaar @USC

Hoofdonderwerpen

 • afzet
 • Micro-economie
 • rekening
 • schrift
 • Seminars over soft skills

Het eerste jaar omvat fundamentele bedrijfscursussen zoals Microeconomics for Business, samen met lessen die zijn ontworpen om essentiële zakelijke vaardigheden op te bouwen, zoals schrijven en kritisch redeneren.

In Leading Organizations, dat zich richt op leiderschap en managementvaardigheden, zetten studenten theorie in de praktijk en ontwikkelen ze leiderschap, onderhandeling en communicatieve vaardigheden.

In zowel het eerste als het tweede jaar kunnen studenten kiezen uit een verscheidenheid aan humaniora-cursussen (literatuur, muziek, filosofie, kunst, antropologie, religie, geschiedenis, enz.) Die zijn ontworpen om een ​​waardering van westerse en / of Chinese culturen te stimuleren en zich te ontwikkelen analytische en communicatieve vaardigheden.


Tweede jaar @HKUST

Hoofdonderwerpen

 • Accounting
 • Zakendoen in Azië
 • Chinese communicatie
 • Organisatie

Tijdens het tweede jaar zullen studenten professionele en technische kennis opdoen terwijl ze een sterke ondernemersgeest en innovatief denken ontwikkelen. Cursussen bieden unieke inzichten in de manier waarop bedrijven werken in China en Azië en bieden een inleiding tot de Chinese talen.

Andere cursussen zoals bedrijfsstatistieken en inleiding tot informatiesystemen benadrukken wiskundige en analytische vaardigheden. Studenten nemen hun eerste boekhoudles en ontwikkelen kritisch denkende vaardigheden in het bestuderen van wetenschappen en technologie en andere onderwerpen.


Derde jaar @Bocconi

Hoofdonderwerpen

 • Financiën
 • Economische geschiedenis
 • Zaken in Europa
 • Wet
 • Openbaar bestuur
 • Tweede vreemde taal

Cursussen in het derde jaar omvatten Corporate Finance, Financial Markets and Institutions en European Economic Policy. Studenten zullen de basisbeginselen van het Italiaanse burgerlijk recht onderzoeken in het bredere kader van de Europese rechtscultuur in Inleiding tot het rechtsstelsel en de economische ontwikkelingen in westerse landen in de economische geschiedenis analyseren. De cursus Public Management zal de complexe relaties onderzoeken tussen particuliere bedrijven en de overheidsinstanties voor wie zij producten, diensten en managementkennis leveren op nationaal en lokaal niveau.

In aanvullende lessen leren studenten over de specifieke aspecten van zakendoen in de Europese Unie en het ontwikkelen van inleidende Italiaanse taalvaardigheden.


Vierde jaar @Open

Hoofdonderwerpen

 • 3 keuzevakken over specifieke individuele interesses en doelstellingen
 • Zakelijke communicatie
 • Ethiek
 • Strategie

Het vierde en laatste jaar versterkt een geïntegreerde kijk op zaken met cursussen in Business Communications, Ethics en Strategy.

Jaar vier stelt studenten ook in staat om zich te concentreren op specifieke interesses en doelstellingen, niet alleen in de keuze van welke school te volgen, maar ook door de selectie van 3 keuzevakken.

Programmavereisten kunnen worden gewijzigd.


Carrièremogelijkheden

Van WBB-afgestudeerden wordt verwacht dat zij snel na het afstuderen de arbeidsmarkt betreden; inderdaad, het programma is erop gericht om een ​​snelle en volledige onderdompeling te bieden in alle belangrijke onderwerpen met betrekking tot zaken met een vergelijkende en alomvattende aanpak.

Afgestudeerden zullen drie graden worden toegekend, officieel aanvaard in het thuisland en in de andere twee landen.

Na hun eerste werkervaringen kunnen afgestudeerden ook een aanvraag indienen voor post-graduate / MBA-programma's.

Dankzij hun managementcurriculum en brede internationale ervaring zullen WBB-afgestudeerden doorgaans toegang krijgen tot de arbeidsmarkt door te werken als topmanagerassistenten in multinationale ondernemingen of wereldwijd georiënteerde bedrijven op belangrijke gebieden zoals:

 • management accounting
 • financiën en controle, marketing
 • verkoop en overnames
 • organisatie

Toelating

De University of Southern California, de Hong Kong University of Science and Technology en de Bocconi University hebben het World Bachelor in Business-partnerschap (WBB) ontwikkeld, het eerste niet-gegradueerde programma in zijn soort waarin studenten op drie continenten zullen wonen en studeren en drie universiteiten. Het programma is bedoeld om een ​​klein cohort van echt internationale studenten te bieden met een solide voorbereiding op het gebied van bedrijfsbeheer. De sterkste kandidaten hebben een uitstekend academisch record en een vermogen om zich aan te passen en te gedijen in verschillende omgevingen.

In een poging verschillende toelatingsschema's en schema's van verschillende regio's over de hele wereld te accommoderen, wordt aan WBB-aanvragers aangeraden om slechts één online aanvraag in te dienen via een van de drie partneruniversiteiten.

Kandidaten die een Amerikaanse middelbare school bijwonen, kunnen via USA solliciteren via CommonApp.

Kandidaten die een middelbare school in Azië / Zuidelijke Stille Oceaan bezoeken, worden uitgenodigd om zich via HKUST via CommonApp aan te melden.

De selectie voor het WBB-programma is zeer concurrerend. Aanvragers worden vriendelijk uitgenodigd om de website van de verwijzingsuniversiteit te bezoeken om de aanvraagprocedures, toelatingsvoorwaarden en tijdlijnen te begrijpen.


Toelatingseisen

De WBB-applicatie is alleen bedoeld voor studenten die het laatste jaar van het voortgezet onderwijs volgen. De profielen van de aanvragers worden geëvalueerd door een toelatingscommissie die de drie partneruniversiteiten vertegenwoordigt.

Het is essentieel om accurate informatie te verstrekken in de online applicatie, samen met volledige en bijgewerkte documentatie waarmee de toelatingscommissie kandidaten op de best mogelijke manier kan evalueren. Alle vereiste documenten moeten vóór 17 december 2018 op Mijn aanvraag worden geüpload. Documenten die via e-mail of per post worden verzonden, worden NIET door de toelatingscommissie behandeld.

Hieronder vindt u de vereiste documenten voor de WBB-toepassing:

 • Selectietest: Officiële ACT of SAT score. Een SAT-score hoger dan 1350 (van de 1600) of ACT-composietscore hoger dan 29 wordt ten zeerste aanbevolen.
 • Transcripties voor de middelbare school: laatste finales van de laatste, laatste en laatste twee zijn verplicht (cijfers 9, 10 en 11 van de 12 of rangen 10, 11 en 12 van de 13). Voorspelde cijfers van het laatste jaar van het secundair onderwijs kunnen samen met het CV worden geüpload, maar ze zijn niet verplicht.
 • Engelse voorwaarde
 • Persoonlijk essay
 • CV / Resume
 • Counselor of aanbevelingsbrieven voor docenten
 • Video interview
 • Aanvragen die niet zijn ingediend of waarvoor geen geldige SAT / ACT-score is geüpload, worden niet in aanmerking genomen.

Naar goeddunken van de toelatingscommissie kunnen persoonlijke interviews nodig zijn om in aanmerking te komen voor de beurs.


Collegegeld en beurzen

Collegegeld en tarieven

Studenten betalen het collegegeld en de kosten van de universiteit waar ze elk jaar in residentie zijn.

Tijdens het vierde jaar betalen studenten volgens de universiteitslocatie die ze willen bijwonen.

Hieronder vindt u het collegegeld en de kosten en verblijfskosten van elke instelling voor het WBB-programma. Houd er rekening mee dat toeslagen en kosten kunnen worden gewijzigd.

Jaar

* Afhankelijk van de beschikbaarheid van de slaapzaal op de campus


Beurzen

WBB is voor studenten met een uitzonderlijk academisch record. Er zijn dus een aantal beurzen vastgesteld om de prestaties van studenten te erkennen. Alle aanvragers komen automatisch in aanmerking voor beurzen op basis van hun academische verdiensten en andere prestaties. Het is niet nodig om een ​​aparte beursaanvraag in te dienen.


Leningen

Alle studenten met Europees burgerschap die zijn ingeschreven voor het World Bachelor in Business-programma, kunnen een speciale lening aanvragen bij een grote Europese bank.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics.

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics. Lees Minder
Milaan , Los Angeles + 1 Meer Minder