Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 7 Bachelors of Arts (BA) in Audiotechniek 2023

7 BA Opleidingen in Audiotechniek 2023

Overzicht

Studenten die een carrière in de vrije kunsten zoeken, krijgen vaak hun start met een Bachelor of Arts of BA. Dit undergraduate-programma duurt drie tot vijf jaar, met een curriculum over verschillende onderwerpen, samen met de focus van de majoor. Zo'n programma biedt flexibiliteit in studies en een bredere opleiding.

Wat is een BA in Audio Engineering? Audiotechniek kruist technische expertise en artistieke creativiteit in de media-industrie, en dit type programma zal dit in cursussen benadrukken. Beginnend met grondbeginselen in de muziektheorie en het geluidsontwerp, omvatten de cursussen mixen, bewerken, audiosignaalverwerking, studiomanagement en de zakelijke aspecten van de opname-industrie. Opleidingen kunnen studenten toelaten zich te richten op interesses op het gebied van akoestiek, gamedesign, tv en film.

Veel van de voordelen van het volgen van een BA in Audio Engineering hebben betrekking op technische en praktische facetten in het veld. Studenten verwerven vaardigheid met industriële apparatuur en software en verfijnen hun greep op muziek en audio-ontwerp. Ze kunnen ook een goede zakelijke betekenis ontwikkelen die relevant is voor het werken met platenmaatschappijen en bureaus.

Het volgen van een BA in Audio Engineering omvat ongeveer vier jaar studie en collegegeld wordt bepaald op basis van de school en het programma. Mogelijk moeten studenten de kosten van software of apparatuur die ze nodig hebben, overwegen en contact opnemen met degenen die het programma volgen voor meer informatie.

Geluidstechnici kunnen op verschillende locaties en omgevingen werken, en een BA in Audio Engineering doet er goed aan ze voor deze taken in aanmerking te nemen. Radio-, televisie-, film- en muziekstudio's zijn afhankelijk van audittechnici om opnameapparatuur aan te kunnen, evenals degelijke editors en ontwerpers om compositie- en geluidseffecten aan te kunnen. Live-locaties zijn ook sterk afhankelijk van audittechnici - denk aan de geluidssystemen die worden gebruikt in theaters, sportstadions en concerttours.

Hoewel veel hogescholen een BA in Audio Engineering aanbieden, kan online leren niet haalbaar zijn met praktijkstudies. Toch kunnen studenten online informatie zoeken om de juiste school te vinden. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Meer informatie

Filters

 • BA
 • Technische studies
 • Audiotechniek
Vakgebieden
 • Technische studies (7)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat