Keystone logo

1 BA Opleidingen in Gezondheidszorg Geestelijke gezondheidszorg Psychologie Gezinspsychologie in Curridabat, Costa Rica voor 2024

Filters

Filters

  • BA
  • Gezondheidszorg
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Psychologie
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

BA Opleidingen in Gezondheidszorg Geestelijke gezondheidszorg Psychologie Gezinspsychologie

Wat is gezinspsychologie?
Gezinspsychologie is de wetenschappelijke studie van gezinsdynamiek en de manieren waarop gezinnen met elkaar omgaan. Het richt zich op hoe gezinnen functioneren in termen van hun relaties, communicatie en algemene structuur. Familiepsychologen proberen te begrijpen hoe gezinnen met elkaar omgaan en hoe ze hun relaties kunnen verbeteren. Ze helpen ook gezinnen in tijden van crisis, zoals echtscheiding of overlijden. Gezinspsychologen werken ook met kinderen en adolescenten om hen te helpen omgaan met familieproblemen. Ze kunnen met ouders samenwerken om hen effectieve opvoedingsvaardigheden aan te leren of gezinnen te helpen omgaan met moeilijke kwesties zoals middelenmisbruik of huiselijk geweld. gezinspsychologen kunnen ook therapie geven aan gezinnen die het moeilijk hebben.

Wat kan ik doen met een diploma in gezinspsychologie?
Een graad in gezinspsychologie kan leiden tot een carrière in onderzoek, onderwijs of klinische praktijk. Familiepsychologen kunnen werken in ziekenhuizen, klinieken, privépraktijken of onderzoekslaboratoria. Ze kunnen ook werken op scholen, overheidsinstanties of organisaties die diensten verlenen aan gezinnen. Veel gezinspsychologen kiezen er ook voor om een loopbaan in het onderwijs of de openbare orde na te streven.

Verschillende soorten graden van gezinspsychologie
Een bachelordiploma in gezinspsychologie duurt doorgaans vier jaar. Tijdens je studie volg je cursussen over onderwerpen als gezinsdynamiek, menselijke ontwikkeling en communicatie. Je hebt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan stages of veldplaatsingen. Een masterdiploma in gezinspsychologie duurt doorgaans twee tot drie jaar. Tijdens je studie volg je geavanceerde cursussen over onderwerpen als psychopathologie, assessment en interventie. Je krijgt ook de mogelijkheid om onderzoek te doen en een scriptie te schrijven. Een doctoraat in de gezinspsychologie bereidt je voor op een carrière in onderzoek of klinische praktijk. Tijdens je studie volg je geavanceerde cursussen over onderwerpen als psychopathologie, assessment en interventie.

Costa Rica biedt een gesponsorde en tegelijkertijd de studenten-vriendelijke hoger onderwijs curricula. Het land heeft 20 publieke en 44 prive-universiteiten met de grootste drie openbare universiteiten zijn de Universiteit van Costa Rica, de nationale universiteit en Costa Ricaanse Instituut voor Technologie.

Het verdienen van een Bachelor of Arts (BA) graad is een academische prestatie bij het voltooien van een reeks cursussen in de loop van drie of vier jaar. De onderwerpen die worden bestudeerd om dit diploma te verdienen variëren sterk onder de disciplines van de Liberal Arts and Sciences.