Keystone logo

77 BA Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Journalistiek 2024

Filters

Filters

  • BA
  • Journalistiek en Massacommunicatie
  • Journalistiek
Vakgebieden
  • Journalistiek en Massacommunicatie (77)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

BA Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Journalistiek

De Bachelor of Arts wordt toegekend aan niet-gegradueerden na voltooiing van een opleiding in de exacte wetenschappen of de vrije kunsten. Een BA in Journalistiek is vaak een aantrekkelijke keuze voor studenten die geïnteresseerd zijn in actualiteiten en de wens hebben om die evenementen aan het publiek te melden.

Wat is een BA in Journalistiek? Deze opleiding bereidt studenten voor op een verscheidenheid aan mediagerelateerde carrières door hen te leren over de concepten en vaardigheden die worden gebruikt in gedrukte, uitgezonden en webgebaseerde journalistiek. Studenten krijgen hands-on ervaring in het onderzoeken, ontwikkelen en bewerken van nieuwsartikelen. Studenten leren bovendien over de juridische en ethische kwesties die zij als journalisten kunnen tegenkomen. De meeste opleidingen benadrukken ook de vroege geschiedenis van de journalistiek en de evoluerende rol die media spelen in democratische en andere samenlevingen.

Deze opleiding bereidt studenten voor op de specifieke uitdagingen van het werken als journalist. Studenten kunnen hun onderzoeks- en schrijfvaardigheden verscherpen terwijl ze leren werken met deadlines en content produceren die voldoet aan professionele normen. Studenten ontwikkelen ook sterke kritische denk- en analysevaardigheden, waardoor ze ook in andere sectoren kunnen slagen.

De kosten voor het behalen van een Bachelor of Arts zijn niet vast. De onderwijsinstelling, het land en de programmastructuur kunnen allemaal invloed hebben op de totale prijs van het behalen van de graad. Dit maakt het belangrijk dat studenten verschillende graadopties met elkaar vergelijken om er een te vinden die beheersbare kosten biedt.

Studenten die met een BA in Journalistiek de arbeidsmarkt betreden, vinden mogelijk werk gelegenheid over de hele wereld als verslaggevers, commentatoren of redacteuren. Studenten willen mogelijk ook vertakken in gerelateerde velden, zoals public relations. Het behalen van een bachelordiploma bereidt bovendien studenten voor op graduate-level studies, wat kan leiden tot werk in onderzoek of onderwijs.

Veel Bachelor of Arts-programma's worden nu virtueel aangeboden, waardoor studenten de volledige opleiding online kunnen voltooien. Dit is een optie die gemak en kostenbesparingen biedt voor studenten in elk land. Het invullen van de applicatie voor elk programma is een snel en eenvoudig proces. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.