Keystone logo

22 BA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Sociologie Sociale Wetenschappen 2024

Filters

Filters

  • BA
  • Sociale Wetenschappen
  • Sociologie
  • Sociale Wetenschappen
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (22)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

BA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Sociologie Sociale Wetenschappen

Een Bachelor of Arts kan een uitstekende keuze zijn voor studenten die willen lesgeven of werken op gebieden die verband houden met kunst, menswetenschappen of sociale wetenschappen. Graden op dit gebied neigen ertoe zwaar te focussen op liberale studies en geleerden te voorzien van de broodnodige kritische denkvaardigheden die van toepassing zijn op zowel hun ambachtelijke als persoonlijke leven.

Wat is een BA in sociale wetenschappen? Deze bacheloropleiding leert studenten hoe ze de maatschappij en de relaties die een sociale omgeving vormen, kunnen analyseren. Aandachtsgebieden zijn sociologie, geschiedenis, politiek, economie, recht, bedrijfsmanagement, psychologie en criminologie. Hoogleraren zullen studenten vaak vertellen dat ze 'voor dit diploma' lezen, maar klassen zoals financiën en economie omvatten complexe berekeningen, en sociologie en psychologiecursussen bevatten vaak wat labwerk.

Een BA in sociale wetenschappen leert studenten buiten de gebaande paden te denken, sociale relaties en sociale kwesties wetenschappelijk te evalueren en de gewenste verandering op individueel of groepsniveau te beïnvloeden of te bewerkstelligen. Deze vaardigheden zijn vaak onmisbaar voor diegenen die carrière willen maken in elke vorm van werk waarbij de nadruk ligt op menselijk gedrag, zoals sociaal werk, onderwijs en counseling.

De kosten van het behalen van een BA in sociale wetenschappen variëren van universiteit tot universiteit. De cursus duurt over het algemeen vier jaar, maar sommige universiteiten bieden mogelijk versnelde programma's aan. Doe je onderzoek om te zien welke optie het beste werkt voor jou en je budget.

Hoewel vaak beschouwd als een zachtere graad in vergelijking met de zuivere wetenschappen, creëert een BA in Sociale Wetenschappen niettemin miljonairadvocaten en rechters, zescijferige CEO's, wereldreizende diplomaten en officieren van de wet. De hemel is de limiet voor deze graad. Het komt allemaal neer op de specifieke vaardigheid van een student, de kansen die hij of zij tegenkomt en hoe professionals zich onderscheiden van andere werknemers in hun vakgebied.

Omdat er doorgaans weinig of geen laboratoriumwerk aan deze graad is gekoppeld, wordt het vaak online nagestreefd, maar het is ook beschikbaar in de klas op scholen over de hele wereld. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.