Keystone logo

9 Bachelorgraad Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Journalistiek Internationale Journalistiek 2024

Filters

Filters

  • Bachelorgraad
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Journalistiek en Massacommunicatie
  • Journalistiek
  • Internationale Journalistiek
Vakgebieden
  • Journalistiek en Massacommunicatie (9)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Bachelorgraad Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Journalistiek Internationale Journalistiek

Een bachelorgraad is een populair niet-gegradueerd programma van studenten die een carrière op hun studiegebied willen. Deze graad kan worden verkregen in hogescholen en universiteiten in alle delen van de wereld, zelfs online, en het duurt doorgaans ongeveer vier jaar om te voltooien.

Wat is een bachelor in internationale journalistiek? In dit programma volgen studenten lessen gericht op internationaal nieuws en onderwerpen, zowel in eigen land als in andere. Elk curriculum varieert afhankelijk van de school, maar velen van hen combineren journalistieke vaardigheden en theorie met mediatechnologie. Studenten kunnen leren hoe buitenlands nieuws en correspondenten werken en hoe ze zelf verhalen kunnen ontdekken. Sommige klassen kunnen transmedia storytelling, internationale rapportage, media en diversiteit en rapportage van sociale media omvatten. Stages kunnen ook deel uitmaken van het programma.

Een van de voordelen die studenten vaak behalen door dit diploma te behalen, is leren hoe effectief te communiceren via verschillende media. Ze kunnen ook onderzoeks- en organisatievaardigheden leren die kunnen leiden tot meer carrièremogelijkheden bij het afstuderen.

Studenten die zich zorgen maken over de kosten van het bijwonen van school moeten individueel contact opnemen met onderwijsinstellingen. Collegegeld en andere kosten kunnen drastisch variëren, afhankelijk van de specifieke school en locatie. Beurzen, leningen, beurzen en andere vormen van financiële hulp zijn mogelijk beschikbaar om het programma betaalbaarder te maken.

Studenten die een bachelordiploma in internationale journalistiek behalen, kunnen een aantal carrièremogelijkheden hebben om uit te kiezen. Enkele mogelijke functietitels zijn nieuwsverslaggever, nieuwsschrijver, schrijver van functies, tv-nieuwsproducent, radio nieuwsanker of -verslaggever, tv-opdrachtgevingsredacteur, internetnieuwsverslaggever en directeur sociale media. Deze functies zijn te vinden op tijdschriften, televisiestations, overheidsinstanties, kranten, internetbedrijven en radiostations over de hele wereld.

Internationale journalistieke programma's zijn online beschikbaar, op internationale scholen en lokaal. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.