Keystone logo

3 Bachelorgraad Opleidingen in Managementstudies Ontwikkelingsmanagement 2024

Filters

Filters

 • Bachelorgraad
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Managementstudies
 • Ontwikkelingsmanagement
Vakgebieden
 • Managementstudies (3)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat

  Bachelorgraad Opleidingen in Managementstudies Ontwikkelingsmanagement

  Wat is ontwikkelingsmanagement?
  Ontwikkelingsmanagement is het proces van plannen, sturen en beheersen van de ontwikkeling van de producten, diensten of systemen van een organisatie. Het omvat de coördinatie en integratie van alle activiteiten die verband houden met de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde producten, diensten of systemen. Het doel van ontwikkelingsbeheer is ervoor te zorgen dat de producten, diensten of systemen van een organisatie op een tijdige en kosteneffectieve manier worden ontwikkeld die voldoen aan de behoeften van de klanten of cliënten van de organisatie.

  Wat kan ik doen met een diploma in Development Management?
  Er zijn veel carrièremogelijkheden beschikbaar voor mensen met een diploma in ontwikkelingsmanagement. Development Management-rollen omvatten projectmanager, productmanager, programmamanager, bedrijfsanalist en technisch schrijver. Met een diploma in ontwikkelingsmanagement beschik je over de vaardigheden en kennis die nodig zijn om de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of systemen met succes te plannen, te coördineren en te overzien.

  Waarom Ontwikkelingsmanagement studeren?
  Door ontwikkelmanagement te studeren, leren studenten hoe ze het ontwikkelproces van begin tot eind succesvol kunnen managen. Dit omvat het leren identificeren van de behoeften van de klanten of cliënten van een organisatie, het maken van een ontwikkelingsplan dat aan die behoeften voldoet, en het implementeren en bewaken van de voortgang van het plan. Het bestuderen van ontwikkelingsmanagement kan studenten ook helpen de verschillende stadia van productontwikkeling te begrijpen, van ideevorming en ontwerp tot productie en marktintroductie. Deze kennis is essentieel voor wie in projectmanagement, productmanagement of programmamanagement wil werken.

  Soorten Development Management-graden
  Er zijn verschillende ontwikkelingsmanagementgraden beschikbaar op zowel bachelor- als masterniveau. Deze programma's kunnen studenten de vaardigheden en kennis bieden die nodig zijn om een carrière in ontwikkelingsbeheer na te streven. Undergraduate-graden in ontwikkelingsbeheer hebben doorgaans betrekking op onderwerpen als projectmanagement, bedrijfskunde en financiën. Graduate graden in ontwikkelingsmanagement stellen studenten vaak in staat zich te specialiseren in een bepaald gebied, zoals productontwikkeling of bedrijfskunde.

  Een bachelor 's graad wordt gegeven aan studenten die voldoen aan de vereisten die door de hogeschool of universiteit ze bijwonen. De eisen omvatten 3 tot 7 jaar focus op een onderwerp, typisch aangeduid als een hoofd- of concentratie.