Keystone logo

26 Bachelorgraad Opleidingen in Ontwerpstudies Textielontwerp 2024

Filters

Filters

 • Bachelorgraad
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Ontwerpstudies
 • Textielontwerp
Vakgebieden
 • Ontwerpstudies (26)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat

  Bachelorgraad Opleidingen in Ontwerpstudies Textielontwerp

  Bachelorgraden bieden professionals een manier om zich te onderscheiden als deskundig op hun vakgebied. De mate toont een toewijding aan een veld en een vermogen om te werken onder druk.

  Wat is een bachelor in textielontwerp? Textielontwerp omvat alle ontwerpwerkzaamheden met stoffen. Dit omvat het meer commerciële werk dat wordt gedaan voor mode, vloerbedekking, stoffering en handgemaakt, ambachtelijk werk in de zin van weven en breien. Textielontwerpprogramma's variëren in focus vanwege het brede scala aan werk dat beschikbaar is in het veld. Kleurentheorie en ontwerptheorie zijn enkele van de meest voorkomende cursussen. Het specificeren van een veld verkort een lijst met mogelijke programma's, dus het is van cruciaal belang om een ​​geschikte universiteit te selecteren.

  Veel banen in textiel zijn zwaar commercieel, dus de meeste boekhoudkundige vaardigheden worden behandeld in de meeste textielontwerpprogramma's, nuttig in de meeste zakelijke carrières. Digitale programma's zoals CAD worden gegeven voor eenvoudiger ontwerp van de stof, naast de traditionele methoden van hand tekenen en schilderen ontwerpen. Studenten kunnen ook leren hoe ze vanaf het begin patronen kunnen maken.

  Textielontwerpgraden hebben geen vaste kosten. Het lesgeld wordt bepaald door de locatie van de school en andere factoren. Een bachelor zal voor de meeste studenten drie of vier jaar nodig hebben, dus bereken dienovereenkomstig.

  Een bachelor in textielontwerp bereidt afgestudeerden voor op banen in verschillende commerciële en mode-industrieën. Textielontwerpers kunnen de textielproductie voor hun rekening nemen, het patroon, de kleuren en materialen beheren die voor textiel worden gebruikt. Ontwerpers werken ook aan de meer technische kant, in het programmeren van textiel en het ontwerpen van patronen via software. Ambachtelijke textielproductie met de hand is een positie in sommige kleine bedrijven.

  Je kunt een bachelordiploma in textielontwerp behalen bij verschillende universiteiten over de hele wereld die het aanbieden. Als je een volle agenda hebt, kijk dan naar online verdiende graden. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.