Keystone logo

7 BSc Opleidingen in Sociale Wetenschappen Sociologie Sociale Wetenschappen 2024

Filters

Filters

  • BSc
  • Sociale Wetenschappen
  • Sociologie
  • Sociale Wetenschappen
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (7)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

BSc Opleidingen in Sociale Wetenschappen Sociologie Sociale Wetenschappen

Een Bachelor of Science, of BSc, is een undergraduate degree behaald na vier jaar van uitgebreide studie in een onderwerp, meestal met een technische of wetenschappelijke focus. Voor studenten die wiskunde, techniek of de wetenschappen volgen, is een BSc-programma vaak het startpunt in het hoger onderwijs.

Wat is een BSc in sociale wetenschappen? Sociale wetenschappen graden richten zich op de studie van menselijk gedrag in relatie tot de samenleving. Dit programma past verschillende methoden toe, waaronder die welke worden toegepast op natuurwetenschappen, om de onderliggende oorzaken en effecten die spelen in naties en gemeenschappen te kwalificeren en te kwantificeren. Deze onderzoeken, die psychologie, economie, communicatiestudies en meer kunnen omvatten, zijn onafscheidelijk van mens en maatschappij, dus studenten leren ook theorieën ontwikkelen waarin sociale relaties worden uitgelegd en hoe problemen in het algemeen kunnen worden aangepakt.

Het volgen van een BSc in sociale wetenschappen voorziet studenten van vaardigheden die zowel binnen als buiten het vakgebied nuttig zijn. Deze cursussen ontwikkelen competenties op het gebied van onderzoek, analyse en interpretatie, en moedigen aan af te zien van kijkkwesties uitsluitend in termen van individuen, in het voordeel van bredere perspectieven.

Factoren in de kosten van een BSc in sociale wetenschappen zijn de school waar het programma wordt georganiseerd, het collegegeld, of de student in het buitenland studeert en meer. Cursussen duren meestal drie tot vijf jaar, dus dit kan helpen anticiperen op de kosten, maar studenten moeten het college raadplegen om specifieke informatie te vragen.

Hoewel relatief weinig carrières expliciet een BSc in Sociale Wetenschappen vereisen, is het een voordeel voor velen in openbare dienst. Maatschappelijk werkers zijn direct betrokken bij het helpen van hun gemeenschappen, en dit biedt een directe, praktische toepassing van het begrip van de sociale wetenschappen van menselijk gedrag. Marktanalisten maken ook gebruik van dergelijke kennis om te beoordelen en te adviseren over hoe een bedrijf contact heeft met klanten. Afgestudeerden kunnen er ook voor kiezen om zich te concentreren op onderzoek in academische, openbare of overheidsinstellingen.

Studenten die op afstand wonen, of die overwegen om in het buitenland te studeren, kunnen ervoor kiezen om online een BSc in Social Science te volgen. Veel universiteiten wereldwijd hebben opties voor online leren. Om te beginnen, zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.