Keystone logo

12 BSc Opleidingen in Technische studies Veiligheidstechniek Veiligheidsmanagement 2024

Filters

Filters

  • BSc
  • Technische studies
  • Veiligheidstechniek
  • Veiligheidsmanagement
Vakgebieden
  • Technische studies (12)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

BSc Opleidingen in Technische studies Veiligheidstechniek Veiligheidsmanagement

Een BSc, of Bachelor of Science, is een graad die men kan behalen na het afronden van een middelbare schoolopleiding. De cursussen bereidt de student meestal voor op een carrière op het gebied van wetenschap, technologie of techniek. BSc-afgestudeerden kunnen ook doorgaan met een master- of doctoraatsprogramma. Het kan drie tot vijf jaar duren om een ​​BSc te behalen.

Wat is een BSc in veiligheidsmanagement? Studenten die voor deze opleiding zijn ingeschreven, leren hoe ze het verlies kunnen verminderen in geval van rampen zoals brand, ongelukken of terrorisme. Ze kunnen lessen volgen in veiligheids- en gezondheidsmanagement, industriële brandbeveiliging, toxicologie en ergonomie. Veel instellingen bieden stages bij lokale gezondheidsorganisaties of milieubeschermingsgroepen voor hands-on leerervaring.

Afgestudeerden met een BSc in Safety Management worden meestal bedreven in het omgaan met een crisis. Ze verwerven ook vaak vaardigheden in het oplossen van problemen en planning op lange termijn, vaardigheden die nuttig zijn voor elke carrièrekeuze.

De kosten verbonden aan een BSc in Safety Management zullen voor elke school anders zijn. Factoren zoals locatie en aantal vereiste cursussen kunnen de kosten beïnvloeden. Studenten moeten elke school onderzoeken om de juiste te kiezen.

Na het behalen van een BSc in Safety Management, zijn er veel loopbaantrajecten open voor afgestudeerden. Er zijn banen in de publieke sfeer, zoals een brandinspecteur, een federale risicobeoordelaar of een medisch noodhulpverlener. Private bedrijven hebben veiligheids- en gezondheidsmanagers, veiligheidsadviseurs en ontwerpers van beveiligingsplannen nodig. Afgestudeerden kunnen ook trainingconsultants worden voor een breed scala van industrieën, waaronder luchtvaartmaatschappijen, ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen.

De BSc in Safety Management kan worden behaald aan hogescholen en universiteiten over de hele wereld. Veel scholen bieden de mogelijkheid om in deeltijd of voltijds te worden ingeschreven. Er zijn ook online cursussen voor studenten die in afgelegen gebieden wonen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.