Keystone logo
Abai Kazakh National Pedagogical University

Abai Kazakh National Pedagogical University

Abai Kazakh National Pedagogical University

Invoering

Abai Kazakh National Pedagogical University , opgericht in 1928, is de grootste en toonaangevende universiteit in Kazachstan, een van de centra van de nationale pedagogische wetenschap en cultuur.

Hoogwaardig onderwijs, een waardige plaats tussen de beste universiteiten van de republiek en de eerste plaats in de ranglijst van pedagogische universiteiten stellen ons in staat om de belangrijkste taken vast te stellen en op te lossen om hooggekwalificeerde specialisten voor te bereiden die hun plaats in de arbeidsmarkt.

Velen van hen zullen degenen worden die de verdere ontwikkelingsstrategie van Kazachstan zullen bepalen, zijn verdere geschiedenis zullen schrijven en de republiek in de wereldgemeenschap zullen vertegenwoordigen. Door een voortrekkersrol te spelen op het gebied van wetenschappelijke kennis, met een groot historisch en cultureel erfgoed, versterkt de universiteit de status van het onderwijs in Kazachstan in de wereldwijde onderwijsruimte.

Tegenwoordig is Abai KazNPU een gediversifieerd centrum voor de opleiding van wetenschappelijk, wetenschappelijk en pedagogisch personeel en specialisten op het gebied van pedagogisch onderwijs, economie en bedrijfskunde, jurisprudentie en internationale betrekkingen, sociale en politieke wetenschappen. De hoofdtaak van de universiteit is de kwalitatieve opleiding van leraren in nieuwe vorming, competitief, progressief denken, met een creatieve en constructieve houding ten opzichte van zichzelf en de samenleving.

151629_pexels-photo-6140429.jpeg

accreditatie

Een van de erkende methoden voor kwaliteitsbeoordeling die door de universitaire onderwijsdiensten worden aangeboden, is institutionele en gespecialiseerde (programma) accreditatie.

De universiteit werkt samen met buitenlandse (ASIIN, Duitsland, ACGUIN (Duitsland), en met Kazachstaanse accreditatie-instanties (IAAR, IQAA). In de periode van 2012-2016 geaccrediteerd ASIIN en ACGUIN 21 educatieve undergraduate en graduate programma's met pedagogisch profiel. 40 educatieve programma's zijn geaccrediteerd door de accreditatie-instanties van Kazachstan; 18 daarvan in de IAAR en 16 in de IQAA.

Aan het begin van het academiejaar 2019/2020 werden 61 opleidingen (31 bacheloropleidingen, 24 masteropleidingen en 6 doctoraatsopleidingen) geaccrediteerd bij Abai KazNPU.

In 2019 heeft het Independent Agency for Quality Assurance in Education (IQAA) de institutionele accreditatie van de universiteit uitgevoerd. De geldigheidsduur is tot 2024.

In de QS Emerging Europe en Central Asia University Rankings-2021 heeft Abai KazNPU zijn positie verbeterd: vorig jaar stond het op de 105e plaats, nu staat het op de 82e plaats.

De Abai KazNPU verbetert jaarlijks zijn positie onder de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld. Volgens de resultaten van QS World University Rankings-2021 op de wereldranglijst staat QS onder pedagogische universiteiten van Abai KazNPU in de TOP 5 van beste pedagogische universiteiten ter wereld, met 601-650ste plaatsen. (2019 - 561-570e plaats, 2018 - 481e plaats, 2017 - 491e plaats). In de ranglijst van instellingen voor hoger onderwijs in Kazachstan stond Abai University op de zesde plaats.

In de ranglijst van het Independent Agency for Accreditation and Ranking 2020 stond Abai KazNPU in de top vier van instellingen voor hoger onderwijs in het land. Onder de pedagogische universiteiten nam onze universiteit de eerste plaats in.

In de institutionele ranglijst van universiteiten in de richting van onderwijsprogramma's van de bachelordiploma in de eindindicatoren (24345) nam ook de eerste plaats in bij de instellingen voor hoger onderwijs van Kazachstan.

Volgens de beoordeling van NAKO in de nationale ranglijst van de beste pedagogische universiteiten van het land, behaalde Abai KazNPU de eerste plaats met een eindscore van 98,71%. Volgens de resultaten in de ranglijst van NAKO nam de officiële website van de universiteit een eervolle vijfde plaats in bij 101 instellingen voor hoger onderwijs van de Republiek Kazachstan, in de categorie pedagogische universiteiten van het land - de eerste plaats.

In 2018 werd de website van Abai KazNPU opgenomen in de top tien van beste universitaire websites (in 2018 behaalde de website de 9e plaats, 2016 - 26e plaats, in 2014 - 20e plaats, in 2013 - 25e plaats).

Strategisch ontwikkelingsplan

Volgens het Strategisch Ontwikkelingsplan van Abai KazNPU tot 2025 en de implementatie van het MES RK-project «Ontwikkeling van een onderwijshub in Centraal-Azië en modernisering van de wetenschap», is het belangrijkste doel om de universiteit internationaal te maken in geest en samenstelling, waarvoor het is noodzakelijk: om het aantal studenten en docenten in het Engels te verhogen tot 30% van het totale aantal PPS en studenten, het aantal contracten met universiteiten van de TOP-500 - tot 25; het contingent studenten onder het academische mobiliteitsprogramma - tot 6,5%; het introduceren van dubbele opleidingen.

Tegenwoordig wordt internationale samenwerking steeds belangrijker in de activiteit van de universiteit. Abai KazNPU is een collectief lid van 11 prestigieuze internationale organisaties. Het heeft 160 overeenkomsten gesloten met universiteiten in 33 landen, waaronder 15 overeenkomsten met die in de TOP 500 van de Academic Ranking of World Universities (ARWU). Onder hen zijn dergelijke partneruniversiteiten: Cambridge University, University of Pennsylvania, University of Sussex, Beijing United University, Sorbonne Paris Cité University en anderen.

Een van de taken van een moderne universiteit is de ontwikkeling van internationalisering op alle werkterreinen: educatieve, wetenschappelijke, buitenschoolse. Hoe gezaghebbend en prestigieuzer de universiteit, hoe hoger haar ratings, academische en wetenschappelijke reputatie in de internationale onderwijsruimte.

Binnen de grenzen van het programma van internationalisering, waarvan een van de basiscomponenten het aantrekken van buitenlandse studenten, buitenlandse staatsburgers en personen zonder staatsburgerschap is, worden aanvaard aan de universiteit in de volgorde bepaald door de wetgeving van RK op contractuele basis, en ook onder de internationale contracten bekrachtigd in RK.

In het academiejaar 2019-2020 studeren 406 buitenlandse studenten uit China, Zuid-Korea, Mongolië, Vietnam, Congo, Nigeria en de GOS-landen aan KazNPU, wat 3,9% van het totale contingent is. Hun succesvolle aanpassing aan de onderwijsruimte wordt grotendeels bepaald door de sociaal-culturele omstandigheden en interne factoren van de onderwijsomgeving, de organisatie van psychologische en pedagogische ondersteuning. Daartoe heeft de universiteit het Centrum voor Aanpassing en Ondersteuning van Buitenlandse Studenten "Bureau voor Internationale Studentenraad" opgericht, de instituten (faculteit) hebben een curatorsysteem, een programma van vrijwilligers uit buitenlandse studenten van Kazachse universiteiten en Kazachstaanse studenten die studeren in buitenlandse universiteiten worden geïntroduceerd.

Als onderdeel van het programma van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap van de Republiek Kazachstan voor het aantrekken van buitenlandse specialisten, namen 35 universiteiten deel aan lezingen: 2 universiteiten uit de VS (7%), 11 universiteiten van Europa (31%), uit Azië ( 11-31%); uit Rusland - 11 (31%).

151634_pexels-photo-6140409.jpeg

Onze waarden

 • We bereiden leraren uit de 21e eeuw voor volgens de nieuwste onderwijsbenaderingen en -programma's.
 • Onze afgestudeerden zijn professionals die klaar zijn om te anticiperen op de snel veranderende eisen van huidige scholieren.
 • Onze bedrijfscultuur en infrastructuur zijn volledig bevorderlijk om het potentieel van studenten te ontsluiten.

Structuur

De motivatie voor het onderwijzend personeel en het personeel van de universiteit zijn de resultaten van het slagen voor wedstrijden en het verkrijgen van beurzen bij verschillende internationale onderwijsorganisaties. De mobiliteit van onderwijzend personeel en personeel van de universiteit wordt geïmplementeerd door middel van korte seminars, educatieve modules, internationale programma's Tempus, Erasmus +, de beurs voor Beste Leraar, enz.

Het aantal docenten en personeel dat naar het buitenland reisde (deelname aan seminars, forums, enz.) In het academiejaar 2018-2019 bedroeg 111 personen, waarvan: 6 lezingen, wetenschappelijke stages - 47, professionele ontwikkeling - 28, deelname aan wetenschappelijke en praktische conferenties - 30. In het academiejaar 2018-2019 geven 110 universitaire docenten Engelse lessen, waarvan 18 opgeleid in het kader van het Bolashak-programma.

Een van de culturele en educatieve initiatieven van de universiteit is om het culturele erfgoed van de grote Kazachse denker Abay Kunanbayev populair te maken.

Abai KazNPU startte de opening van 5 internationale onderwijscentra vernoemd naar Abai - in China, Vietnam, Turkije, Rusland:

 • Het Abay Center aan de Ili Pedagogical University (PRC);
 • Centrum van Cultuur en Wetenschap vernoemd naar Abai in Ho Chi Minh City Pedagogical University (Vietnam);
 • Het Abay-centrum van de Kazachse taal en cultuur aan de Universiteit van Erzincan (Turkije).
 • Het Abai Centrum voor Cultuur en Wetenschap aan de Nationale Pedagogische Universiteit van Hanoi (Vietnam);
 • Abai Kazachs-Russisch Centrum voor Wetenschap en Cultuur aan de Pedagogische Staatsuniversiteit van Moskou (Moskou).

De missie van culturele en educatieve centra is om het erfgoed van Abay Kunanbayev populair te maken, om verschillende seminars, oefeningen in regionale studies, cultuur en geschiedenis van Kazachstan te houden. De activiteit van de Abai-centra draagt bij tot de integratie in de internationale wetenschappelijke en educatieve ruimte, de implementatie van het imago-beleid en de promotie van Abai KazNPU in het buitenland.

Het educatieve en wetenschappelijke werk van de studenten is georganiseerd in de 7 instituten: pedagogiek en psychologie, wiskunde, natuurkunde en informatica, filologie en meertalig onderwijs, kunst, cultuur en sport, natuurwetenschappen en aardrijkskunde, geschiedenis en recht, Sorbonne-Kazachstan.

Een belangrijke gebeurtenis in het leven van de universiteit was de opening van het Sorbonne-Kazachstan Institute - een tak van de Sorbonne-Paris University, die meer dan 800 jaar geschiedenis heeft.

6 december 2014, dankzij de directe steun van de president van de Republiek Kazachstan NA Nazarbayev en de president van de Franse Republiek François Hollande, werd er een 'gouden brug' geopend, waarmee de Kazachstaans-Franse samenwerking op wetenschappelijk, educatief en cultureel gebied werd versterkt velden, - Sorbonne-Kazachstan Instituut, wat het grote belang aangeeft van het gezamenlijke onderwijsproject voor beide landen. Dit is de tweede ter wereld en de enige in Centraal-Azië van het onderzoekscentrum voor hoger onderwijs «Sorbonne Paris Cité» (PRES Sorbonne Paris Cité). De uitvoering van dit internationale project door Abai KazNPU zal ongetwijfeld de mogelijkheid vergroten om een prestigieuze Europese opleiding te volgen, niet alleen voor de bevolking van Kazachstan en de landen van Centraal-Azië, maar ook voor het hele Euraziatische continent.

De educatieve activiteit bij Abai KazNPU wordt uitgevoerd op 280 programma's van hoger en postdoctoraal onderwijs, waaronder in de volgende specialiteiten: Baccalaureate 131; magistratuur - 93; doctoraatsstudies - 56.

Het onderwijs aan de universiteit wordt uitgevoerd volgens het «mentorsysteem» in plaats van traditioneel toezicht. De eigenaardigheid van dit systeem is de deelname van het gehele onderwijzend personeel en personeel bij het opleiden van studenten, wat 100% dekking van studenten garandeert. Elke docent en medewerker is een mentor voor 5 studenten gedurende de gehele studieperiode. Het resultaat van het huidige mentorsysteem is dat in de afgelopen vijf jaar geen enkele student misdaden heeft gepleegd.

Een van de taken van een moderne middelbare school is de ontwikkeling van internationalisering op alle gebieden van activiteit: educatief, wetenschappelijk, buitenschools.

De universiteit heeft een moderne materiële en technische basis. Het onderwijsproces wordt uitgevoerd in 12 academische gebouwen met een totale oppervlakte van 55 duizend vierkante meter. Dit - 24 computerlessen, 15 - taallaboratoria, 45 - opleidings- en wetenschappelijke laboratoria, 44 - workshops, 38 - interactieve toehoorders.

De leeszalen van de universiteitsbibliotheek werken niet alleen in onderwijsgebouwen, maar ook in studentenkamers. Het bibliotheekfonds telt meer dan 1.700.000 exemplaren. Het concentreert zich op leerboeken, leermiddelen, monografieën, prachtige voorbeelden van fictie. De bibliotheek concentreert ook het rijkste fonds van fictie en zeldzame edities uit de 18e - begin 20e eeuw in vreemde talen.

De oppervlakte van sportfaciliteiten is meer dan 100 duizend m2. Ter beschikking van de studenten zijn er sport- en gymzalen, een voetbalveld en atletiekbanen van het sportcomplex Spartak voor actieve recreatie en een gezonde levensstijl.

De universiteit heeft een gezondheidscentrum voor het verlenen van preventieve en spoedeisende medische zorg. Volgens de resultaten van de jaarlijkse uitgebreide medische onderzoeken heeft de algemene incidentie van studenten bij Abai KazNPU momenteel de neiging om te dalen.

Een belangrijk punt is de organisatie van studentenmaaltijden, die onder speciale en constante controle staan. In de academische gebouwen bevinden zich kantines en buffetten met een totale oppervlakte van zo'n duizend vierkante meter.

Het Psychologische Servicebureau werd geopend om de studenten te adviseren en corrigeren.

Tegenwoordig zijn er op de balans van de universiteit 5 comfortabele slaapzalen met een totale oppervlakte van meer dan 17 duizend vierkante meter, met toegang tot Wi-Fi.

Abai KazNPU in 2025: de leider van de lerarenopleiding in het GOS!

Onze bedrijfscultuur en infrastructuur zijn bevorderlijk voor de volledige ontsluiting van studenten.

Door de resultaten van geavanceerd onderzoek op het gebied van pedagogiek, onderwijsmethoden en onderwijstechnologieën om te zetten in de beste onderwijsprogramma's, verhoogt de universiteit het prestige van het lerarenberoep en wordt het een krachtige motor voor de ontwikkeling van het land.

Op basis van de meest geavanceerde technieken en programma's bereiden we leraren van de 21ste eeuw voor! Onze afgestudeerden zijn professionals die klaar zijn om te anticiperen op de snel veranderende behoeften van moderne studenten.

Locaties

 • Almaty

  050010, Republic of Kazakhstan. Almaty, Dostyk Ave., 13, , Almaty

  Vragen