Keystone logo
Academia de Studii Economice din Moldova

Academia de Studii Economice din Moldova

Academia de Studii Economice din Moldova

Invoering

Beginnend met 1991, het jaar van de onafhankelijkheidsverklaring, begon de Republiek Moldavië aan het moeilijke pad van politieke, economische en sociale veranderingen. Onder de voorwaarden van de markteconomie, die werden opgelegd als een objectieve legitimiteit van de geschiedenis, en na de ontbinding van de Sovjet-Unie, werd ons land als staat gevestigd, praktisch vanaf een nieuw begin.

In deze situatie was de ontwikkeling van de nationale economie de belangrijkste voorwaarde geworden voor het versterken van de soevereiniteit en veiligheid van het land. In de huidige realiteit is het noodzakelijk geworden om een instelling voor hoger onderwijs te openen die zal voldoen aan de eisen van de overgangseconomie en allereerst om specialisten op te leiden voor de juiste kwalificatie voor de nieuwe eisen van de economische omgeving.

Op 25 september 1991, volgens Besluit nr. 537 van de regering van de Republiek Moldavië werd de Academia de Studii Economice din Moldova opgericht. Zo werd de ambitie van vele generaties op het gebied van wetenschap en economisch onderwijs werkelijkheid, die een onafhankelijke instelling voor hoger onderwijs wilden. Het is ook mogelijk geworden om het hoger economisch onderwijs te integreren in het wetenschappelijk onderzoeksproces, evenals de verticale integratie van verschillende onderwijsniveaus - pre-universitair, universitair en postdoctoraal.

Locaties

  • Chisinau

    Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni,61, 2005, Chisinau

    Vragen