Keystone logo
Accademia Italiana Bachelor juweelontwerp
Accademia Italiana

Bachelor juweelontwerp

3 Years

Engels, Italiaans

Full time

Request application deadline

Oct 2024

EUR 11.600 / per year

Op de campus

Invoering

De driejarige opleiding sieradenontwerp is de enige in zijn soort in Italië. De cursus verenigt de typische ervaring van het ambachtelijke atelier, waar studenten de handigheid van meester-goudsmeden verwerven, met een diepgaand onderzoek van de theoretische en culturele elementen.

Na de eerste studieperiode, geconcentreerd op de theoretische en artistieke onderwerpen die de bepalende grondslagen vormen voor de voorbereiding van een ontwerper, komt de student vanaf het tweede semester steeds meer in contact met de materialen, de technieken en de technologieën eigen aan de disciplines die verband houden met juweelontwerp en goudsmeden. Daarom wordt veel belang gehecht aan praktische oefeningen (constructie, micromodellering in was, pregen en graveren, zetten, microperssmelten en gieten).

Dankzij dit programma kunnen studenten juwelen creëren en realiseren die voortkomen uit een geavanceerd onderzoek naar stijlen, ondersteund door de analyse van de internationale markt, de studie van materialen en de studie van nieuwe trends. Elke student wordt bij elke stap gevolgd door professionele instructeurs met uitgebreide ervaring die hen begeleiden bij het creatieve proces en ontwerpkeuzes.

De studenten zijn zo in staat om een oude techniek met een hedendaagse visie te ondernemen, waarbij het gebruik van traditionele technologieën wordt gecombineerd met de instrumenten van vroeger, zoals computerontwerp, met het oog op marketingstrategieën en de evolutie van de markt.

Studenten diensten

Accademia Italiana biedt een scala aan studentendiensten:

oriëntatie

Accademia ItalianaHet Informatie- en toelatingsbureau biedt studenten de informatie die nodig is om de meest geschikte studierichting te kiezen en aan te vragen. Het informatie- en toelatingsbureau van Accademia Italiana biedt studenten de informatie die ze nodig hebben om de meest geschikte studierichting te kiezen en zich aan te melden.

Huisvesting

Accademia Italiana biedt een gratis huisvestingsdienst aan om studenten buitenshuis te helpen bij het vinden van geschikte accommodatie.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen