Keystone logo
AKAD University Bachelor Sport Management (BA)
AKAD University

Bachelor Sport Management (BA)

Germany Online, Duitsland

36 Months

Duits

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 11.808

Afstand leren

Invoering

Het afstandsonderwijs sportmanagement is een flexibel vormgegeven Bachelor-studie , die zowel on-the-job als full-time kan worden afgerond.

Een leven zonder sport is ondenkbaar voor jou? Verander dan je passie in een carrière! De fitnessbranche is booming en heeft specialisten nodig die, naast hun sportieve kennis, ook beschikken over degelijke managementkennis. Of je nu een fitnesstrainer bent, een voormalig topsporter of gewoon een sportfanaat - met een bachelor in sportmanagement heb je veel opties.

Als student sportmanagement aan AKAD heb je altijd en overal digitaal toegang tot leerinhoud. Dat maakt de deeltijd bachelor sportmanagement, als combinatie van online en afstandsonderwijs, zo flexibel en dé kans om je individueel en efficiënt te kwalificeren voor managementtaken in de sportbranche.

Uw Cursus Structuur

Haar opleiding Sport Management (BA) is verdeeld in zes semesters. Deze zijn onderverdeeld in drie studiegebieden om u te begeleiden naar de best mogelijke conclusie. Hoewel de eerste twee delen verplichte modules zijn, kunt u zich in het laatste deel van uw studie concentreren op twee vrij te kiezen onderwerpen:

Eerste fase van studie

Het begin van je studie is om een ​​goede basiskennis op het gebied van bedrijfskunde te verwerven. De inhoud is altijd nauw verbonden met de sportindustrie. Personeelsbeheer, marketing en boekhouding zijn net zo belangrijk als controlling, zakelijke wiskunde en contractenrecht.

Tweede fase van de studie

Voortbouwend op het eerste deel, zal het middelste deel van je studie zich richten op de relevante sportspecifieke managementvelden en de inhoud van de sportwetenschap. Het gaat over de diagnose van beweging en gezondheid, maar ook over sporteconomie en sportwetgeving. Evenzo behoren onderwerpen als sponsoring, mediakennis en financiering tot de modules.

Derde fase van de studie

Nadat je een brede kennis hebt opgedaan, kies je uit elf disciplines twee spannende gebieden die je in de derde fase van de studie in detail verdiept. U kunt de combinatie kiezen op basis van uw interesses.

In een afstudeerproject, documenteer je de resultaten van een praktijkgerichte taak en bereid je jezelf optimaal voor op je diploma.

thesis

Aan het einde van je studie werk je alleen en, onder wetenschappelijke aspecten, aan een bachelorscriptie. Daarbij volg je een onderwerpgerelateerde vraag in je studiegebied.

Je perspectief op sportmanagement op afstand

Als afgestudeerde van de opleiding Sports Management (BA) draag je actief bij aan het vormgeven van de groeiende sector van de sport- en fitnessbranche. Ze begeleiden en ondersteunen verenigingen, clubs en de sportindustrie bij het beheer, de organisatie, planning en marketing, en zorgen zo voor economische rentabiliteit. Je bent actief in alle sectoren van de sportindustrie (sportverenigingen, clubs, agentschappen, reclame en sponsoring).

Bij het beheer van sport-specifieke bedrijven en instellingen genereert u de best mogelijke service-aanbiedingen en producten voor de betrokken consumenten. Ook bij het beheer van sportrelevante faciliteiten beschikt u over een breed scala aan activiteiten. U werkt bijvoorbeeld in controlling, HR-afdelingen, kwaliteitsbeheer en ontwikkelingsprojecten. In de branche ben je actief voor grote fabrikanten van sportartikelen, in de media verzorg je de marketing en public relations. De mogelijke werkterreinen variëren van de toeristische sector over de bouw van sportfaciliteiten tot het management van de bedrijfssportafdeling van een niet-industrieel bedrijf. Zowel organisaties zonder winstoogmerk als organisaties met winstoogmerk openen een verscheidenheid aan interessante banen. Je wordt een nationaal en internationaal gewilde specialist in de sport- en fitnesssector.

AKAD University - de pionier in de digitale, tijd- en AKAD University bacheloropleiding

Organiseer je studie op basis van je individuele professionele en privésituatie. Haal het meeste uit uw leertype! Met het digitale AKAD-studiemodel kun je tijdens je werkzame leven op een flexibele , individuele en efficiënte manier een bachelordiploma behalen :

De AKAD Campus is het centrale knooppunt voor je bachelordiploma. Op elk moment en onderweg kunt u uw studiedocumenten online gebruiken. Plan examens zeer flexibel en wissel informatie uit met je medestudenten en professoren. Wilt u weten hoe dicht u bij uw bachelordiploma bent? Een blik op de AKAD Campus is genoeg! Met het AKAD-studiemodel als werkende student succesvol voor een bachelordiploma:

  • Afstandsonderwijs: praktijkgericht, up-to-date en duidelijk gestructureerd studiemateriaal. Tijd en plaats onafhankelijk. Voor thuis en onderweg!
  • E-learning: efficiënt leren door middel van digitale leermethoden: online oefeningen, online coaching en web-based training. Zodat de inhoud veilig zit!
  • Interactief e-learning: persoonlijk door docenten en in directe uitwisseling met medestudenten. Aanvullende vaardigheden die u met winst kunt gebruiken in uw baan!
  • Seminaries (optioneel): complementair aan de virtuele vormen van leren. Pas onmiddellijk wat je hebt geleerd toe op concrete professionele kwesties!

Over de school

Vragen