Keystone logo
Al-Ahliyya Amman University

Al-Ahliyya Amman University

Al-Ahliyya Amman University

Invoering

Al-Ahliyya Amman University is de eerste particuliere universiteit die is opgericht in het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië door een decreet van het Ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek in 1989. De universiteit opende haar deuren in 1990 met drie faculteiten, namelijk de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Faculteit of Arts & Sciences en de Faculteit Administratieve & Financiële Wetenschappen. In het daaropvolgende jaar werden de Faculteit Farmacie & Medische Wetenschappen en de Faculteit Ingenieurswetenschappen opgericht. In 2001 richtte AAU de Faculteit Informatietechnologie op en opende in 2005 de Faculteit Verpleegkunde.

In 2010 introduceerde AAU de Faculteit Architectuur en Design, die werd goedgekeurd om de specialisaties Architectuur, Grafisch en Binnenhuisarchitectuur op te nemen. Hierdoor is het aantal faculteiten uitgekomen op acht met 29 bacheloropleidingen. Bovendien bood de universiteit acht masteropleidingen aan, waarvan de eerste de masteropleiding Rechtsgeleerdheid was die in 2005 deel uitmaakte van de Graduate Studies. AAU biedt studenten vooraanstaande Graduate Studies-programma's en met onderscheidende faculteitsleden.

Om te voldoen aan de administratieve, financiële en technische werkbehoeften in de universitaire omgeving, heeft AAU gekwalificeerde administratieve kaders geleverd in verschillende administraties en afdelingen die ernaar streven de beste diensten te verlenen aan de universitaire gemeenschap van studenten en hun ouders, evenals aan het academisch personeel.

Zo zijn er zevenentwintig jaar verstreken sinds de oprichting van AAU, waarin het de lokale en regionale markten bleef voorzien van elite-afgestudeerden die belangrijke posities bekleedden in lokale en regionale instellingen, zowel in de publieke als in de private sector. Bovendien hebben een aantal AAU-afgestudeerden hun Graduate Studies gevolgd aan de meest prestigieuze Europese en Amerikaanse universiteiten. Daarnaast werkt een aantal van hen aan AAU en andere Jordaanse, regionale en internationale universiteiten. Vermeldenswaard is dat het aantal afgestudeerden in de verschillende specialisaties die AAU aanbood (24.338) mannelijke en vrouwelijke studenten bereikte.

Locaties

  • Balqa Governorate

    Balqa Governorate, Jordanië

    Vragen