Keystone logo
Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Invoering

De Staatsuniversiteit van Amazonas (UEA) is een openbare universiteit, autonoom in haar onderwijsbeleid, wiens missie het is om onderwijs te bevorderen en wetenschappelijke kennis te ontwikkelen, met name over de Amazone, samen met de ethische waarden die in staat zijn om de mens in de samenleving te integreren en te verbeteren de kwaliteit van het menselijk potentieel in de regio waarin het actief is.

Academische activiteiten begonnen op 3 augustus 2001 en op 30 juni 2005 studeerde de eerste klas af, met 7.150 studenten van de Normal Superior-cursus van het Teacher Training Program (Proforma) - een project dat de Millenniumdoelen-prijs won en werd benoemd door de Onderwijs, Wetenschappelijke en Culturele Organisatie van de Verenigde Naties (Unesco) als model dat door andere landen moet worden gevolgd.

UEA heeft meer dan 25.000 studenten die regelmatig deelnemen aan bachelor- en mastercursussen. Het is de grootste multicampusuniversiteit van het land, dat wil zeggen dat het de Braziliaanse instelling voor hoger onderwijs is met het grootste aantal eenheden waaruit de samenstelling bestaat. In zijn structuur zijn vijf academische eenheden in de hoofdstad (hogere scholen); zes Centra voor Hogere Studies en 13 Centra voor Hoger Onderwijs in het binnenland.

Naast bacheloropleidingen, dat wil zeggen bachelor-, bachelor- en technologische opleidingen, spant de universiteit zich ook in om het aanbod van postdoctorale opleidingen in de meest uiteenlopende onderzoeksgebieden uit te breiden. Momenteel heeft de instelling 286 cursussen, waarvan 64 reguliere en 22 speciale aanbiedingen, geteld door de gemeente van het aanbod, en 68 cursussen geteld volgens nomenclaturen. UEA biedt ook 64 Lato Sensu postdoctorale cursussen (specialisatie), 15 masteropleidingen en vijf doctoraatscursussen (Stricto Sensu) aan, naast acht Minter- en Dinter-cursussen (interinstitutionele masters en doctoraatsprogramma's.

Op het gebied van extensie heeft de grootste multicampusuniversiteit van het land een grote verscheidenheid aan acties, programma's en projecten. Al deze maatregelen worden uitgevoerd om het institutionele beleid van universitaire uitbreiding te bevorderen en te voorzien in de behoeften van de samenleving, door middel van wetenschappelijke en technologische kennis. Hieraan toegevoegd is de ondersteuning en aanmoediging van acties ter ondersteuning van de universitaire gemeenschap van de UEA, die de integratie en het welzijn van studenten en ambtenaren nastreeft.

Locaties

  • Platô do Piquiá

    Rua Bloco Um e Três,4-40, 69850-000, Platô do Piquiá

    Vragen