Keystone logo
AMD Akademie Mode & Design

AMD Akademie Mode & Design

AMD Akademie Mode & Design

Invoering

De AMD Akademie Mode & Design biedt internationaal gecertificeerde trainingsprogramma's op het gebied van mode, design, media, communicatie en management. Het promoten en ondersteunen van zowel creatieve als bedrijfsgerichte jongeren blijft een essentiële strategische focus van de AMD Akademie Mode & Design gedurende meer dan 30 jaar van zijn toegewijde educatieve activiteiten. We leiden flexibele en ruimdenkende specialisten op met expertise en knowhow, maar ook met het vermogen voor een interdisciplinaire en holistische benadering voor de internationale creatieve industrieën.

AMD staat voor innovatie, interdisciplinaire aanpak, kwaliteit in onderwijs en onderzoek, praktische relevantie en individuele loopbaanontwikkeling. De Academie heeft vijf campussen op de belangrijke Duitse creatieve locaties Hamburg, Düsseldorf, München, Berlijn en Wiesbaden.

De afdeling Hoger Onderwijs van de Academie is samengevoegd met de Fresenius University of Applied Sciences en is de Department of Design geworden, een educatieve eenheid voor de AMD School of Fashion en AMD School of Design.

De AMD maakt gebruik van zijn internationale netwerk. De intensieve samenwerkingen en praktische projecten met internationale mode-specialisten, ontwerpers, wetenschappers en merkleiders zorgen voor een leermoment van de hoogste kwaliteitsnorm gedurende meer dan 30 jaar.

Inzichten in de branche en een praktisch semester vormen informatieve en opwindende aspecten. Bekende bedrijven zijn bijvoorbeeld Calvin Klein, hessnatur, Peek & Cloppenburg, Marc O'Polo, Walt Disney en nog veel meer.

Sinds 2016 is de AMD regelmatig lid van de International Foundation of Fashion Technology (IFFTI) en maakt daarom deel uit van een wereldwijd netwerk van toonaangevende onderwijsinstellingen van de mode-industrie op het gebied van design, techniek en mode.

Meer dan 5.000 alumni zijn al opgeleid door AMD. De afgestudeerden zijn succesvol voor zichzelf begonnen of werken voor bekende merken als Alexander McQueen, Hermes, Vogue, InStyle, Cosmopolitan, Porsche en Zalando.

Ervaring in het buitenland en internationaal netwerk met partneruniversiteiten

De AMD beschikt over tal van samenwerkingsverbanden met gerespecteerde internationale universiteiten zoals het Berkeley College in New York / VS, Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) in Milaan / Italië, European College of Business and Management (ECBM) in Londen / Verenigd Koninkrijk, Londen College of Fashion (LCF) in Londen / Verenigd Koninkrijk, Vancouver Island University in Vancouver / Canada, Beijing Normal University in Zhuhai / China, Hongik University in Seoul / Zuid-Korea, Universiteit Antwerpen in Antwerpen / België, Hogeschool Gent, School of Arts ( KASK) in Gent / België en de New Design University (ND) in St. Pölten / Oostenrijk.

De AMD neemt ook deel aan het Erasmus-programma en biedt in dit verband aantrekkelijke sponsormogelijkheden voor stages en semesters in het buitenland binnen de EU.

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Locaties

 • Hamburg

  Alte Rabenstraße 1, 20148, Hamburg

  • Düsseldorf

   Karl-Friedrich-Klees-Str.10, Platz der Ideen, 40476, Düsseldorf

   • Munich

    Infanteriestraße 11a/ Haus E2, 80797, Munich

    • Berlin

     Jacobowitz Hof Pappelallee 78/79, 10437, Berlin

     • Wiesbaden

      Moritzstraße,17a, 65185, Wiesbaden

      Vragen