Keystone logo
Anglo-American University BA in beeldende kunststudies: studiokunst en curatoriale studies
Anglo-American University

BA in beeldende kunststudies: studiokunst en curatoriale studies

Prague, Tsjechië

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline *

Request earliest startdate

EUR 10.500 / per year **

Op de campus

* rolling admissions; als je een visum nodig hebt, raden we je aan om je aanvraag ten minste 10 weken voor de startdatum van het semester waarin je wilt gaan studeren in te dienen

** voor niet-EU | voor EU 9000 EUR per jaar

Invoering

De BA in Visual Art Studies: Studio Art en Curatorial Studies wordt verzorgd door een diverse faculteit van kunstenaars, academici en kunstprofessionals. Studenten kunnen een solide achtergrond in de kunstgeschiedenis en -theorie verwachten, met een scala aan studiokunstlessen om vaardigheden op elk gebied van de beeldende kunst te ontwikkelen, van inleidende tot geavanceerde vaardigheden.

Het programma legt ook een unieke nadruk op kunstmanagement en curatoriële studies. Het programma combineert historische fundamenten door de eeuwen heen met de nadruk op de internationale moderne en hedendaagse kunstscène.

Het is een driejarig, internationaal geaccrediteerd programma dat moderne en interdisciplinaire opleiding in beeldende kunst biedt, waarbij cursussen in de kunstgeschiedenis, een reeks kunststudio-opties op meerdere niveaus, film en nieuwe media, en kunstmanagement worden gecombineerd. Je behaalt een wereldwijd erkend Amerikaans en Europees BA-diploma.

Het Studio Art and Curatorial Studies-programma van de AAU is uiteraard gericht op Midden-Europese ontwikkelingen, aangezien Praag al eeuwenlang een Centraal-Europees kunst- en cultureel centrum is, en zelfs in de zwaardere periodes van de nazi-bezetting en het communisme is de regio qua termen nooit achteruitgegaan. van individuele kunstenaars, kunststromingen en algemene artistieke prestaties. Het brede scala aan kunstatelierlessen wordt allemaal gegeven door actieve en gevestigde kunstenaars; Kunstmanagementlessen worden gegeven door ervaren curatoren en kunstmanagers die volledig betrokken zijn bij de hedendaagse kunstwereld, en omdat Praag zo dicht bij Berlijn, Wenen en Dresden ligt, bevindt het zich in het hart van de internationale kunstscène.

Vrijwel alle cursussen in het studieprogramma gaan verder dan de klassikale ervaring, aangezien Praag een unieke levende belichaming is van de kunst- en architectuurgeschiedenis in Europa. AAU ligt in de buurt van verschillende nationale museum- en galeriegebouwen, sommige op loopafstand of binnen zeer korte tijd met het openbaar vervoer. De hedendaagse kunstscène in Praag is ook multinationaal, terwijl de studieorganisatie van de AAU een diepere multiculturele flair aan de stad toevoegt. Studenten kunnen lid worden van een scala aan clubs, maar speciaal voor de kunstgerichte clubs is er Figment, dat van plan is workshops, gastgesprekken, tentoonstellingen en andere gerelateerde activiteiten te organiseren. Stagemogelijkheden zijn ook goed ontwikkeld dankzij de vele galerieën en kunstgerelateerde Tsjechische of internationale instellingen die in Praag zijn gevestigd.

AAU heeft kleine kunstatelierfaciliteiten op de campus en we streven ernaar om externe studio's aan te bieden in samenwerking met lokale kunstorganisaties, die over passende faciliteiten beschikken.

Het toegekende bachelordiploma wordt gelijktijdig erkend als een Bachelor of Arts (BA) in de Verenigde Staten, volgens de accreditatie van de AAU door de WASC Senior College and University Commission, en als een Bakalář (Bc.) in de Tsjechische Republiek, volgens de accreditatie van de AAU door de Nationaal Accreditatiebureau voor Hoger Onderwijs (NABHE). Afgestudeerden kunnen kiezen of ze de Amerikaanse postnominale of de Tsjechische prenominale titel willen gebruiken.

toelatingen

leerplan

Over de school

Vragen