Keystone logo
Anglo-American University BA in journalistiek en mediastudies: journalistiek
Anglo-American University

BA in journalistiek en mediastudies: journalistiek

Prague, Tsjechië

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline *

Request earliest startdate

EUR 10.500 / per year **

Op de campus

* rolling admissions; als je een visum nodig hebt, raden we je aan om je aanvraag ten minste 10 weken voor de startdatum van het semester waarin je wilt gaan studeren in te dienen

** voor niet-EU | voor EU 9000 EUR per jaar

Invoering

De Bachelor of Arts in Journalistiek en Mediastudies is een 3-jarig, internationaal geaccrediteerd programma dat modern en interdisciplinair onderwijs biedt, waarbij standaard schoolcursussen voor journalistiek worden gecombineerd met cursussen in mediastudies, filmstudies en marketing/public relations. Je behaalt een wereldwijd erkend Amerikaans en Europees BA-diploma.

De journalistiekconcentratie in het Journalism and Media Studies-programma van de AAU biedt studenten een schat aan praktische vaardigheden en training voor een gevarieerde reeks carrières in de hedendaagse journalistieke en mediaomgeving. Naast het versterken van de bredere programmavaardigheden van schrijven, spreken in het openbaar en digitale beeldcreatie, richt de concentratie Journalistiek zich op het opbouwen van interpersoonlijke en interculturele communicatieve vaardigheden, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het gebruik van menselijke bronnen bij de productie van journalistieke inhoud, en verhalende inhoud. vaardigheden.

Deze concentratie bestrijkt de algemene journalistieke discipline. Journalistieke concentratie richt zich op het ontwikkelen van: journalistieke schrijfvaardigheid; foto- en videoreportage; radio; en uitzending. Studenten leren nieuwsverslaggeving en werken in specifieke genres zoals schrijven over reizen, documentairefotografie, culturele journalistiek, enz.

Praag stond tijdens de Koude Oorlog op het kruispunt van een verdeeld Europa, en nu is de stad in plaats daarvan een open en gastvrije kosmopolitische hoofdstad in het Nieuwe Europa geworden voor alle nationaliteiten, met verschillende binnenlandse (in het Engelstalige of Tsjechisch) en internationale mediaorganisaties die hier gevestigd zijn. . De studentenorganisatie van de AAU omvat studenten uit vele landen in Europa en Eurazië, Amerika, het Midden-Oosten, enz. met een even diverse faculteit met verschillende gebieden van substantiële expertise.

Buiten het klaslokaal kunnen studenten internetradioprogramma's maken en hosten op Soundbricks, bijdragen aan of produceren van het tweejaarlijkse studentenmagazine Lennon Wall, of lid worden van een aantal studentenclubs die zich bezighouden met milieu- of andere sociale kwesties. Het Carrièrecentrum nodigt ook regelmatig mediaprofessionals uit om onze studenten te ontmoeten en zo tal van stagemogelijkheden in Tsjechië of in het buitenland te garanderen.

Door gebruik te maken van deze kansen kunnen studenten de opleiding Journalistiek & Mediastudies afronden met een solide achtergrond die academische nauwkeurigheid en praktische ervaring combineert, en een passende stage in een gewenst vakgebied voor de toekomst.

Het toegekende bachelordiploma wordt gelijktijdig erkend als een Bachelor of Arts (BA) in de Verenigde Staten, volgens de accreditatie van de AAU door de WASC Senior College and University Commission, en als een Bakalář (Bc.) in de Tsjechische Republiek, volgens de accreditatie van de AAU door de Nationaal Accreditatiebureau voor Hoger Onderwijs (NABHE). Afgestudeerden kunnen kiezen of ze de Amerikaanse postnominale of de Tsjechische prenominale titel willen gebruiken.

toelatingen

leerplan

Over de school

Vragen