Keystone logo
© Eva Dang
Backstage Academy

Backstage Academy

Backstage Academy

Invoering

Backstage Academy zorgt voor de best mogelijke opleiding voor de bloeiende live evenementen industrie met fantastische industrie koppelingen en toegang tot de productie-installaties voor het onderwijs en leren.

Opgericht in juli 2009, hebben we snel een reputatie als een centrum van uitmuntendheid voor backstage training, gespecialiseerd in opleidingen, korte cursussen en op maat gemaakte opleidingsprogramma's voor jonge studenten, gevestigde professionals en maatschappelijke groeperingen.

Wij zijn gevestigd in Wakefield, West Yorkshire, in de grootste, speciaal gebouwde productie repetitie arena complex in Europa, LS-Live, die Jay Z, The Stone Roses, Dizzee Rascal, Lady Gaga, Robbie Williams, The BBC, ITV en Monster telt energie onder zijn klanten.

Als een privaat gefinancierde organisatie, we de kloof tussen industrie en onderwijs, in nauwe samenwerking met toonaangevende professionals om snel aan de huidige tekort aan vaardigheden te reageren en schrijven trainingsprogramma's in overeenstemming met de specifieke eisen.

Wij bieden relevante, up-to-date training, zodat diploma krijgen de leerlingen een echte smaak voor wat het leven is als in de backstage entertainment-industrie, met de nadruk op de inzetbaarheid.

Onze afgestudeerden zijn gegaan om werk te vinden met de Jay Z wereldtournee, de Olympische Winterspelen, de Mumford & Sons tour, het Glastonbury bouwkeet, Leeds Festival, LS-Live, Alton Towers, welbehagen Events en Genesis Theater.

TimThumb

onze Industry

Er zijn een breed scala van loopbanen in de sector live evenementen, van Tour Manager, Creative Director en Artist Liaison, om Lighting Programmer, Venue Technician en Sound Engineer, om er maar een paar te noemen. Elk evenement, of het nu een muziek optreden, modeshow, sportevenement, zakelijk evenement, festival of theater productie, vereist een team van mensen die werken in samenwerking, met behulp van hun verschillende sets vaardigheden tot een goed eindresultaat te produceren. Om het in perspectief te plaatsen, de Bon Jovi 'Because We Can' wereldtournee verwerkt 250.000 ton van de productie-elementen in vijf touring podia, 200 medewerkers, zes tourbussen en meer dan 80 vrachtwagens die de Europese, Amerikaanse en Australische tourdata vergemakkelijkt. Groot-Brittannië Events Sector (conferenties, tentoonstellingen, beurzen, gastvrijheid en sportevenementen) genereert van meer dan £ 33 miljard per jaar, met de voorspelling dat dit zal toenemen tot £ 40 miljard in 2020. Bron: Groot-Brittannië voor Evenementen De sector gebeurtenissen creëert boeiende loopbaan, voor jong en oud, man en vrouw, laagopgeleide, in alle culturen. Het maximaliseert een breed scala aan creatieve, technische en persoonlijke talenten tot inspirerende en wereld-veranderende gebeurtenissen te produceren. Bron: 'Events zijn Groot-Brittannië' rapport van de Business Bezoeken & Evenementen Partnership (BVEP), maart 2014 'Als industrie gebeurtenissen leiden tot het verstrekken van meer dan 530.000 (full time equivalent) banen van leertijd level omhoog ... het allerbelangrijkste, de aspiratie industrie uit te breiden met £ 12 miljard in 2020 ondersteunt de groei agenda voor het Verenigd Koninkrijk'. Bron: All Party parlementaire Group UK Event Industry onderzoeksverslag in de 'internationale concurrentiepositie van de Britse Events Industry' mei-augustus 2013

ourfacilities

Onze faciliteiten

Backstage Academy heeft een aantal van de beste faciliteiten in het land voor backstage carrière training. Gebaseerd op Production Park in Wakefield, de thuisbasis van bedrijven, waaronder Litestructures, Brilliant Stages, Perry Scenic Creative, LS-Live arena repetitie complex en KB-evenementen, studenten profiteren van toegang tot state-of-the-art studio ruimte, enscenering afdeling verhuur, decorbouw faciliteiten en real-life leren ruimten.

repetitie Arena

Een van de dingen die ons zo uniek maakt is onze verbinding met de LS-Live repetitie arena op ons hoofdkantoor, die we gebruiken voor hands-on praktische trainingen. Het is een speciaal gebouwde en uiterst flexibele ruimte die normaal gesproken wordt gebruikt voor touring voorstelling repetities, filmopnamen, productlanceringen, testen bouwt en evenementen.

De 32m lang en 42m breed studio heeft een 128 ton dak capaciteit van de 18,2 miljoen hoge tuigage balken, 1200A (3 fase) kracht, en vier laadruimtes, wat betekent dat elk geschikt grootschalige productie. De Studio kan worden gebruikt voor tuigage training, verlichting practica, stage bouwt en andere praktische sessies. Studenten kunnen ook de kans om werkervaring op te doen op de producties die naar de studio te komen worden gegeven.

Het is moeilijk voor te stellen hoe groot de Studio faciliteit is hier, dus we raden komen op een van onze Open Dagen om rond te kijken als u overweegt om hier te komen om te studeren!

Bestek

 • Gebied: 1.641 vierkante meter (17.664 sq ft)
 • Lengte: 42m (138ft)
 • Breedte: 39m (128ft)
 • Hoogte:
  • 16.5m (54ft) Aan onderzijde van het portaal
  • 18,2 miljoen (60ft) Rigging balkhoogte
  • 19.8m (65ft) Maximale werkhoogte
 • Gantry: 128 Tonne dak capaciteit
 • Vermogen: 1200A (3 fase)
 • Vloeren: R-Tek 5mm zwaluwstaart in elkaar grijpende tegels

productie Park

Productie Park is de volledige pre-productie en live evenementen centrum voor het Verenigd Koninkrijk, en de thuisbasis van de primaire campus Backstage Academy, die het deelt met een eclectische mix van live evenementen met inbegrip van Perry Scenic Creative, Brilliant Stages, Litestructures en LS-Live.

Er zijn vijf repetitie studio's op het terrein van uiteenlopende wereldklasse tours en producties naar het park, waaronder: Muse, Take That, Florence and the Machine en Foo Fighters.

Productie Park biedt een geheel eigen, echte live events omgeving voor studenten, terwijl zij hun studie te voltooien bij Backstage Academy.

Alle faciliteiten zijn te huur voor congressen, evenementen en feesten. Kunt u bellen met LS-Live voor meer informatie: 01977 659888 of e-mail [email protected] of voor meer informatie bezoek de Productie Park website.

Unity Works

Onlangs gerestaureerd, monumentaal livemuziek wordt gespeeld Unity Werken in Wakefield geopend in september 2014 en is de basis voor onze BA Visual Production graad, alsmede het verschaffen van leeromgevingen voor onze andere opleidingen.

Unity Works bestaat uit:

 • 600-zits venue (800 staanplaatsen)
 • 100-seater zaal
 • High Tech Computer Lab met Z400 HP workstations, met Adobe Creative Cloud, Autodesk, AutoCAD, 3ds Max, d3 en WYSIWYG
 • Vijf flexibele klaslokaal ruimtes praktische ruimte voor het verkennen van visualisaties en technologie
 • 4k werkstation

Technology Suites

Gehecht aan de arena zijn moderne faciliteiten Backstage Academy, met inbegrip van een Apple MacBook Pro gebaseerde IT-suite runnen van een scala van industriële standaard programma's, een volledige d3 visualisatie en bewerken suite met HD projectie en surround sound, een 3D stereoscopische projectiesysteem en een scala aan klaslokaal en seminar ruimte aan zowel academische en praktische werk tegemoet te komen.

Onze technologie suites hebben de volgende software geïnstalleerd

 • Photoshop
 • Pro Tools
 • Final Cut
 • Adobe Creative Suite
 • WYSIWYG
 • Autodesk Suite
 • d3
 • Isadora
 • Vectorworks
 • ESP visie

Classroom en Seminar Spaces

We hebben een scala aan moderne klas en seminar ruimte aan zowel academische en praktische werk tegemoet te komen.

workshop Spaces

We hebben een aantal flexibele ruimtes die kunnen worden gebruikt voor een scala van verschillende creatieve, hands-on workshops. De meeste zijn voorzien van een 3-fasig, airconditioning en jaloezieën.

product Demonstratie

We hebben niet alleen je leren over de verscheidenheid van producten en technologie in verband met de live events industrie; we laten zien wat ze ook kunnen doen.

We hebben een verscheidenheid van ruimtes die gebruikt kunnen worden voor product demonstraties, zodat u om de technologie in actie te zien close-up en zelfs ook zelf aan.

Locaties

 • Wakefield

  Production Park Unit 5 Langthwaite Road South Kirkby , WF9 3AP, Wakefield

 • Wakefield

  Westgate Wakefield West Yorkshire, WF1 1EP, Wakefield

  Vragen