We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Baikal State University

Baikal State University

Baikal State University

Invoering

Baikal State University","author_url":"","source":""}" alt="157706_GlavnyjkorpusBGU.jpg" />

157706_GlavnyjkorpusBGU.jpg

Waarom BSU?

Baikal State University is een uitstekende keuze voor zeer gemotiveerde jonge mensen die geïnteresseerd zijn in professionele ontwikkeling op een breed scala van gebieden.

De kernmissie van BSU is om de wereldwijde markt voor hoger onderwijs te betreden met verschillende hedendaagse bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's en het bieden van kwalitatief hoogstaand onderwijs en personeelsontwikkeling.

BSU heeft sterke partnerschapsrelaties met veel buitenlandse universiteiten door middel van onderwijsactiviteiten, internationaal onderzoek, docenten en studentenuitwisseling. De waardevolle resultaten van de internationale samenwerking van BSU resulteerden in lidmaatschap van tal van onderwijsonderzoeksverenigingen, groei van het aantal buitenlandse studenten, promotie van academische mobiliteit, ontwikkeling van dubbele opleidingen, het houden van internationale onderzoeksevenementen en meer.

Baikal State University bevindt zich in Irkoetsk, een groot administratief centrum in Oost-Siberië, met meer dan 600.000 inwoners. Op slechts 60 km van Irkoetsk ligt het wereldberoemde Baikalmeer dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Irkoetsk is een multiculturele stad, waardoor mensen van verschillende nationaliteiten passen in de lokale omgeving, en veel niet-ingezetenen voelen zich hier thuis. De burgers van Irkoetsk zijn vriendelijk en tolerant, en tonen een oprechte interesse in de culturen en gewoonten van andere volkeren.

De universiteit heeft een lange geschiedenis. Sinds 1930 is het een groot academisch en wetenschappelijk centrum geworden en vestigt het zich momenteel in de internationale onderwijsruimte. Langdurige tradities, hooggekwalificeerd onderwijzend personeel, gevestigde wetenschappelijke scholen en een breed scala aan academische programma's - dit alles garandeert een hoogwaardige opleiding van potentiële specialisten en leidinggevenden. We nodigen graag jonge mensen uit verschillende landen uit om te studeren aan de Baikal State University .

Baikal State University biedt:

 • 25 bacheloropleidingen (een studieperiode van 4 jaar)
 • 30 masteropleidingen (academieperiode van 2 jaar)

De universiteit biedt niet alleen klassieke academische opleidingen in economie, management, rechten, openbaar bestuur, handel, bedrijfsanalyse en toerisme, maar biedt ook relatief nieuwe programma's op het gebied van internationale betrekkingen, journalistiek, taalkunde, vertaalwetenschappen, kunst en geesteswetenschappen, met de focus over theorie en methoden om Russisch te onderwijzen aan studenten van andere talen, vreemde talen in internationale betrekkingen, evenals theorie en praktijk van interculturele communicatie.

Door Irkoetsk te kiezen als de plaats van hun academische verblijfplaats, krijgen buitenlandse studenten een geweldige kans om te reizen en prachtige lokale locaties te observeren, en om ook de culturen en manieren van andere landen te leren kennen.

De voordelen van studeren aan de Baikal University zijn onder meer:

 • een breed scala aan academische bachelor- en masteropleidingen op basis van onze best practices;
 • up-to-date onderwijstechnologieën;
 • mogelijkheden om competenties te verwerven die relevant zijn in een multiculturele omgeving;
 • communicatie en interactie met studenten uit meer dan 10 landen; internationale academische groepen;
 • Masteropleidingen in International Management en Banking and Finance (in het Engels);
 • mogelijkheden om te kiezen uit een aantal talen, waaronder Russisch, om te studeren en om taalonderwijsmethoden te leren;
 • deelname aan academische mobiliteitsprogramma's dankzij gevestigde banden en samenwerking met buitenlandse universiteiten en internationale organisaties;
 • gunstige geografische ligging en bereikbaarheid van Irkoetsk;
 • een comfortabele en goed uitgeruste campus, die het academische proces vergemakkelijkt en studie-, rust- en sportactiviteiten helpt combineren. De slaapzalen zijn gemakkelijk bereikbaar en kosten ongeveer $ 10 per maand.

Baikal State University","author_url":"","source":""}" alt="157708_Karta_mix_Eng_2021-2.jpg" />

157708_Karta_mix_Eng_2021-2.jpg

Baikal State University vandaag

5 afdelingen (Management en Financiën; Staat en Recht; Internationale Economie en Betrekkingen; Nationale Economie; Cultuur, Sociale Communicatie en Informatietechnologie); 1 faculteit (Internationale faculteit);

 • 15.000 studenten;
 • 526 faculteitsleden, waaronder 70 hoogleraren met postdoctorale diploma's en 290 gepromoveerde docenten;
 • 30 prachtig ontworpen gebouwen met moderne apparatuur en faculteiten om 15.000 studenten op te leiden;
 • vrijetijdscentrum voor studenten (bioscoop);
 • verenigd netwerk met internettoegang, bibliotheek met 1 miljard boeken, 6 leeszalen en een elektronisch bibliotheeksysteem;
 • uitgeverij;
 • 10 wetenschappelijke tijdschriften;
 • Tv-studio.

Irkoetsk en campus van de Baikal State University

Baikal State University bevindt zich in Irkoetsk - het culturele, toeristische, economische centrum van Oost-Siberië nabij het Baikalmeer.

Het gebouw van de Baikal State University behoort tot de historische monumenten van Irkoetsk. De campus heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar.

Het hoofdgebouw werd gebouwd door architect VA Rassoshin als stadshogeschool van Aleksandro-Mariinskaya ter ere van het 25-jarig jubileum van het koninklijk paar Alexander III en Maria Feodorovna in 1894.

De moderne campus van de Baikal State University is gunstig gelegen in het hart van Irkoetsk op de kruising van de centrale straten van de stad - Lenin Street en Karl Marx Street. In de buurt is er een goede infrastructuur; de belangrijkste attracties van de stad, theaters, musea, winkelcentra en bushaltes bevinden zich hier.

Baikal State University","author_url":"","source":""}" alt="157709_Scastlivyevypuskniki-1.jpg" />

157709_Scastlivyevypuskniki-1.jpg

Locaties

 • Irkutsk

  Ulitsa Lenina,11, 664003, Irkutsk

Vragen