Keystone logo
Bard College Berlin

Bard College Berlin

Bard College Berlin

Invoering

Wat betreft Bard College Berlin

Bard College Berlin is een geaccrediteerde Duits-Amerikaanse universiteit die intensief, transdisciplinair onderwijs biedt in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Het studentenlichaam is zeer internationaal en divers in termen van geografie, cultuur, klasse en economische achtergrond en ontmoet de faculteit in kleine seminars die in het Engels worden gegeven. De nadruk op kritisch denken, intellectuele ambitie, creativiteit en de verbinding tussen het leven in en buiten de klas is een fundamenteel kenmerk. In aanmerking komende studenten kunnen zowel een Amerikaanse als een Duitse BA-graad behalen.

119436_GermanClass_IrinaStelea.jpg

Door de 'grote vragen' te stellen die in de loop van de tijd zijn weerkaatst, en door jonge mensen de vaardigheden te geven die nodig zijn om ze te begrijpen en te beantwoorden in dialoog en met verwijzing naar hedendaagse uitdagingen, maakt Bard College Berlin persoonlijke bloei mogelijk en bereidt het zijn leerlingen voor om bij te dragen naar een gedeelde mondiale toekomst.

Gelegen in het politieke, economische en artistieke centrum van Europa, waar wereldwijd economisch beleid en maatregelen op het gebied van migratie en veiligheid worden besproken en getest, en waar de kunsten hun meest gevarieerde en experimentele uitdrukking vinden, bevindt Bard College Berlin zich in een unieke positie om zijn studenten directe blootstelling aan actuele politieke, sociale en culturele ontwikkelingen door middel van seminars en activiteiten geworteld in de stad. Een stageprogramma biedt mogelijkheden om werkervaring op te doen in een breed scala van gebieden, zoals kunst, mensenrechten, uitgeverij, stedenbouw, technologie start-ups en onderwijs.

Deze tweevoudige Bard-focus van gespecialiseerde studie van een intellectueel erfgoed van blijvende relevantie, en de toepassing van ideeën in het 'echte leven' door middel van lokale verkenning, artistieke praktijk, publiek debat en programma's voor burgerbetrokkenheid, heeft Bard College Berlin alumni/ae voorbereid op creatieve probleemoplossende en succesvolle samenwerkingen in de publieke en private sector op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Als gevolg hiervan hebben ze een loopbaan kunnen nastreven in domeinen zoals internationale betrekkingen, openbaar beleid, onderwijs, journalistiek en kunst, evenals een graduate studie aan 's werelds meest gerenommeerde universiteiten.

Educatieve missie

Bard College Berlin is opgericht met het doel om seminars in kleine groepen en interdisciplinair niet-gegradueerd onderwijs in de vrije kunsten terug te brengen naar de hoogste niveaus van de Europese universitaire context waar het voor het eerst is ontstaan. De tweegradenprogramma's die Bard College Berlin aanbiedt, zijn gebaseerd op het principe dat gespecialiseerde studie in afzonderlijke disciplines moet plaatsvinden op basis van een brede en grondige kennis van intellectuele tradities en de grote debatten, werken en transformaties die hen hebben bezield. De academische lijn van 'sociaal denken', die zijn wortels heeft in het naoorlogse Duitsland en in de Verenigde Staten, zet zich in om de belangrijkste innovaties van het menselijk leven en de cultuur te onderzoeken binnen het kader van hun sociale en politieke bepalingen. Bard College Berlin in intellectuele geschiedenis weerspiegelen deze toewijding rechtstreeks, maar het is ook een leidend ideaal van de programma's als geheel.

119438_Screenshot_1.png

Geesteswetenschappen, kunst en sociaal denken

Bard College Berlin 's BA-graad in geesteswetenschappen, kunst en sociaal denken verkent de belangrijkste gebieden van de geesteswetenschappen (filosofie, literatuur, filmstudies, politieke theorie, kunstgeschiedenis) met betrekking tot hun interdisciplinaire ontwikkeling. De graad omvat de mogelijkheid om de beoefening van kunst (theater- en studiokunst) te verbinden met de filosofische theoretisering van kunst, en om de algemene historische relatie tussen kennis, ambacht en specialistische discipline te overwegen.

Economie, politiek en sociaal denken

Bard College Berlin's BA in economie, politiek en sociaal denken geeft training in de sociale wetenschappen die is gebaseerd op de geschiedenis van menselijke culturele verandering en reflectie. De fundamentele methoden en modellen van de hedendaagse economie worden bestudeerd in dialoog met de beweging van de intellectuele geschiedenis, en in verband met theorieën over politiek en modellen van sociaal functioneren.

Maatschappelijk engagement

In overeenstemming met de overtuiging van het College in het verstrekken van goed geïnformeerd, creatief en betrokken onderwijs, omvat de studie van de sociale wetenschappen de mogelijkheid om in de beoefening van kunst te werken, zowel esthetische als sociaal constructieve projecten na te streven. Studenten in alle programma's van Bard College Berlin worden aangemoedigd en ondersteund bij het lopen van stages en bij maatschappelijke betrokkenheid. Het college wil ervoor zorgen dat een vrije kunsteducatie actief en productief burgerschap cultiveert.

119437_Campus_InasaBibic.jpg

Accreditatiegeschiedenis

Bard College Berlin: Een Liberal Arts University is sinds 20 januari 2017 institutioneel geaccrediteerd op nationaal niveau in Duitsland door de Wissenschaftsrat.

Het college ontving voor het eerst staatserkenning van de Berlijnse Senaatsafdeling voor Onderwijs, Jeugd en Wetenschap (Senatsverwaltung für Bildung, Jugend und Wissenschaft) in overeenstemming met sec. 123, punt. 1 van de wet op het hoger onderwijs van de deelstaat Berlijn (Berliner Hochschulsetz – BerlHG) in 2011.

Programma-accreditatie voor de BA in Humanities, the Arts and Social Thought werd in het najaar van 2013 verleend door het accreditatiebureau ACQUIN. In 2015 ontving de BA in Economics, Politics and Social Thought accreditatie van ACQUIN.

Bard College is geaccrediteerd door de Middle States Commission on Higher Education (VS) en kent een BA-graad toe aan studenten die Bard College Berlin 's BA in Humanities, the Arts and Social Thought of BA in Economics, Politics and Social Thought behalen onder geautoriseerde toestemming door de New York State Board of Education.

Locaties

  • Berlin

    Platanenstrasse 24, 13156, Berlin

Vragen