We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Bilkent University

Bilkent University

Bilkent University

Invoering

Bilkent University

Bilkent University is erkend en wereldwijd gerangschikt als de belangrijkste instelling voor hoger onderwijs in Turkije. Bilkent University - de eerste particuliere, non-profit universiteit in Turkije - werd op 20 oktober 1984 opgericht door professor İhsan Doğramacı, MD, met als fundamenteel doel een centre of excellence in het hoger onderwijs en onderzoek te creëren. De naam "Bilkent" is een voorbeeld van dit doel, omdat het een afkorting is van "bilim kenti": Turks voor "stad van leren en wetenschap." Gelegen in de hoofdstad van het land, Ankara, een levendige metropool van 5 miljoen, dient de universiteit een centrum van academische, sociale en culturele activiteiten.

Bilkent University werd in 1984 opgericht als de eerste particuliere, non-profit instelling voor hoger onderwijs in Turkije. Met wereldberoemde geleerden onder zijn faculteit en eersteklas faciliteiten op zijn hele campus, trekt Bilkent veel van de meest succesvolle afgestudeerden van de middelbare school naar Turkije. De universiteit herbergt bijna 13.000 studenten die een graad behalen in 34 niet-gegradueerde en 58 afgestudeerde programma's.

Bilkent University trots op zijn echt internationale perspectief. Het instructiemiddel bij Bilkent is Engels en de internationale gemeenschap van wetenschappers en studenten vormt een essentieel onderdeel van het universitaire academische en sociale leven. Internationale faculteit en instructeurs vormen meer dan een kwart van alle wetenschappelijk personeel, dat 34 verschillende landen vertegenwoordigt. Er is een groeiend aantal fulltime internationale studenten en uitwisselingsstudenten afkomstig uit 67 landen.

Bilkent biedt een levendige culturele en sociale sfeer. De 500 hectare grote campus ligt op slechts 12 kilometer van het centrum van Ankara, met gemakkelijke toegang tot de parken, winkelgebieden, culturele activiteiten, musea en uitgaansgelegenheden van de stad. Bovendien biedt de locatie van Bilkent in het historisch rijke Anatolische kerngebied gemakkelijke toegang tot andere steden, traditionele dorpen, adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en plaatsen van groot cultureel belang in het hele land.

Een van de factoren die een hoog opleidingsniveau bij Bilkent garanderen, is een faculteit die zich actief bezighoudt met onderzoek. Als mentoren en instructeurs werken ze samen met studenten in moderne klaslokalen en ultramoderne laboratoria, verbonden door een uitgebreide computer- en internetinfrastructuur. Bilkent investeert actief in nieuwe onderwijs- en onderzoekstechnologieën. Studenten kunnen deelnemen aan projecten die worden uitgevoerd in hightechfaciliteiten, variërend van centra voor nanotechnologie tot laboratoria voor het opzetten en bewerken van digitale inhoud. Om het academische succes van zijn studenten te ondersteunen, biedt Bilkent de hele dag onbeperkte toegang tot computerlokalen. De Bilkent University is de meest uitgebreide academische bibliotheek van het land. Naast de grote collectie boeken biedt de bibliotheek on-site en externe toegang tot tijdschriften en databases om aan de wetenschappelijke behoeften van studenten en docenten te voldoen. Bilkent University biedt een rijke en gevarieerde omgeving voor leren en intellectuele groei.

Kom naar Bilkent en ontdek de wereld!

Beurzen en financiering

Locaties

  • Ankara

    Bilkent University

    Vragen