Keystone logo
California State University, Fresno Bachelor of Arts in Africana-studies
California State University, Fresno

Bachelor of Arts in Africana-studies

Fresno, Verenigde Staten

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 16.089 / per year *

Op de campus

* met extra vergoedingen en kosten van levensonderhoud bedragen de totale jaarlijkse kosten ongeveer $ 28.584

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het Africana Studies-programma (AFRS) bij California State University, Fresno biedt een interdisciplinair curriculum dat de verbondenheid van de menselijke ervaring belicht en cultureel passende kennis en vaardigheden biedt. Dit helpt studenten de ervaringen van Afrikaanse mensen over de hele wereld en andere etnische groepen in de Verenigde Staten te begrijpen. Het programma betrekt de faculteit en studenten ook bij onderzoek, ervaringsleren, loopbaanbegeleiding, computertechnologie, curriculumontwikkeling, deelname aan conferenties en uitgebreide dag-, avond- en weekendcursussen.

Het programma biedt interdisciplinaire cursussen die leiden tot de Bachelor of Arts in Africana Studies. Studenten met een BA in Africana Studies kunnen een master- of doctoraat volgen in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen of gezondheidswetenschappen. Studenten kunnen ook andere professionele graden zoeken op gebieden als zaken, human resources, lerarenopleiding en recht. Het programma leert waardering voor het erfgoed van Afrikaanse volkeren en hun bijdragen aan de vormgeving van het Amerikaanse leven en de geschiedenis.

Africana Studies benadrukt de studie van de geschiedenis en cultuur van Afro-Amerikanen in relatie tot de ervaringen van Afrikanen op het continent en andere volkeren van Afrikaanse afkomst in de diaspora. De major in Africana Studies biedt een epistemologische basis voor het begrijpen van kwesties die betrekking hebben op de ervaringen van Afrikaanse volkeren en andere etnische minderheidsgroepen in de Amerikaanse samenleving. Het curriculum bevordert het bewustzijn van het Afrikaanse erfgoed van Afro-Amerikanen en anderen in heel Amerika. Er worden kansen geboden aan studenten om in het buitenland te studeren en service-learning te volgen in Afrika en het Caribisch gebied om de intellectuele interesse in en de band met hedendaags Afrika en de Afrikaanse diaspora te stimuleren en tegelijkertijd het wereldwijde begrip van de gevarieerde sociale realiteit van de menselijke ervaring te vergroten.

Africana Studies gebruikt een interdisciplinair en vergelijkend perspectief om de verbondenheid van de menselijke ervaring te belichten en cultureel passende kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om de ervaringen van Afrikaanse volkeren over de hele wereld en Amerikaanse Indianen in de Verenigde Staten te begrijpen.

toelatingen

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen