Keystone logo
© ©Canadian University Dubai
Canadian University Dubai

Canadian University Dubai

Canadian University Dubai

Invoering

Een Canadese opleiding in het hart van Dubai

Canadian University Dubai (CUD) biedt undergraduate en graduate opleidingen aan op basis van een wereldwijd toonaangevend internationaal curriculum. CUD, gelegen in de levendige zakenwijk van de stad, biedt studenten de unieke kans om eersteklas Canadees onderwijs te volgen terwijl ze de dynamische levensstijl van Dubai, Verenigde Arabische Emiraten ervaren.

Een toegangspoort tot het leven in Canada

Elk van onze academische programma's biedt de mogelijkheid om je hoger onderwijs in Dubai te starten en vervolgens met krediet over te dragen aan een van onze Canadese of andere internationale partners. Studeren aan CUD biedt studenten een toegangspoort tot hoger onderwijs, onderzoek en werkgelegenheid in Canada.

Een reputatie voor academische excellentie

We werken samen met onze Canadese partnerinstellingen om curricula van wereldklasse te ontwikkelen, en onze internationale faculteit is toonaangevend in hun vakgebied. We leveren een breed scala aan niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's in verschillende disciplines in architectuur en interieurontwerp; Communicatie en Media; Engineering, Toegepaste Wetenschappen en Technologie; Beheer; Creatieve industrieën; Milieugezondheidswetenschappen; en sociale wetenschappen, waaronder psychologie en toegepaste sociologie.

Een praktijkgerichte leeraanpak

Onze branchegerichte programma's zijn gericht op cruciale werkgerelateerde vaardigheden om afgestudeerden een voorsprong te geven in de groeiende kenniseconomie van de VAE. We bieden studenten unieke kansen om samen te werken met senior docenten aan toegepaste onderzoeksprojecten en om innovatie en ondernemerschap te verkennen via onze incubator voor studentenbedrijven.

Een uitstekende studentenervaring

Onze diverse campusgemeenschap vertegenwoordigt meer dan 120 verschillende nationaliteiten, en ons levendige studentenleven zorgt ervoor dat al onze afgestudeerden zijn uitgerust met de vaardigheden en ervaringen van wereldburgerschap die nodig zijn om uit te blinken in de moderne zakenwereld.

Snelle feiten

 • Gerangschikt als nr. 1 in Dubai en nr. 25 in de Arabische regio (QS Arab Region University Rankings 2022)
 • Gerangschikt in de top 2% (601-650) wereldwijd en top 4 in de VAE (QS World University Rankings 2022)
 • 50+ internationale academische partners
 • 40+ geaccrediteerde programma's en concentraties
 • 120+ studentennationaliteiten deden mee.
 • Internationale programma-accreditatie/certificering: CIMA, CFA, ACCA, IAA, PRSA, PRME, ECO Canada en SHRM

Campusfuncties

  Ranglijsten

  • Geclassificeerd als nr. 1 in universiteit Dubai (QS World University Rankings 2023)/(THE Impact Rankings 2022)
  • Gerangschikt in de top 541-550 wereldwijd en top 4 in de VAE (QS World University Rankings 2023)
  • Geclassificeerd als nr. 7 voor internationale studenten en nr. 8 voor internationale faculteiten wereldwijd (QS World University Rankings 2023)
  • 18 geaccrediteerde programma's en meer dan 30 majors/concentraties
  • Regionale aansluiting: AArU (Association of Arab Universities)
  • Onder licentie van het Ministerie van Onderwijs - Verenigde Arabische Emiraten
  • Geaccrediteerd door de Commissie voor Academische Accreditatie (CAA)
  • Diverse studentengemeenschap met meer dan 120 nationaliteiten
  • Accreditatie/certificering internationaal programma: CIMA, CFA, ACCA, IAA, PRSA, PRME, ECO Canada en SHRM

  Institutionele licentieverlening en programma-accreditatie

  Canadian University Dubai heeft een licentie om graden uit te reiken door het Ministerie van Onderwijs van de VAE - Hoger Onderwijszaken. Bovendien zijn al onze programma's voor het verlenen van diploma's geaccrediteerd door het Ministerie van Onderwijs - Hoger Onderwijszaken via de Commissie voor Academische Accreditatie.

  Ranglijsten

  Internationale

  Canadian University Dubai is gerangschikt in de top 2% (601-650) wereldwijd en de top 4 in de Verenigde Arabische Emiraten volgens de QS World University Rankings 2022. Het QS-classificatiesysteem (Quacquarelli Symonds) wordt erkend als een van de meest gerespecteerde universitaire ranglijsten ter wereld.

  Professionele accreditaties en affiliaties

  Onze academische programma's zijn ontworpen om studenten voor te bereiden op de beroepspraktijk in hun gekozen vakgebied. Deze focus op vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid heeft erkenning gekregen van toonaangevende internationale beroepsorganisaties, zoals hieronder beschreven. De geaccrediteerde programma's van Canadian University Dubai zijn ook vermeld op de International Program Accreditation Portal (IPAP) van het Ministerie van Onderwijs van de VAE.

  De IPAP is een openbaar portaal dat informatie geeft over de Strategische Nationale KPI die het percentage meet van nationaal geaccrediteerde niet-gegradueerde programma's die een aanvullende accreditatie hebben gekregen van een erkende internationale instantie.

  Internationale Reclame Vereniging

  CUD behoort tot een elitegroep van onderwijsinstellingen over de hele wereld die het prestigieuze accreditatiecertificaat van de International Advertising Association (IAA) hebben ontvangen. Pas afgestudeerden van de Bachelor of Arts in Communicatie - Advertentiespecialisatie ontvangen het IAA-certificaat van voltooiing, naast een breed scala aan professionele ontwikkelingsmogelijkheden exclusief voor de IAA.

  Public Relations Vereniging van Amerika

  CUD is een van de weinige Noord-Amerikaanse en internationale instellingen, en de eerste en enige in de MENA-regio, die door de Public Relations Society of America (PRSA) is geaccrediteerd voor haar Bachelor of Arts in Communication - Public Relations-programma.

  Chartered Institute of Management Accountants

  Studenten van het BBA in Accounting and Finance-programma kunnen vrijstellingen krijgen van acht van de examens die leiden tot de professionele kwalificatie van het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) en de wereldwijde professionele aanduiding van Chartered Global Management Accountant (CGMA). Degenen met een hoofdvak in Marketing, e-Business of Human Resource Management kunnen vijf vrijstellingen krijgen, met andere vrijstellingen beschikbaar voor MBA-afgestudeerden.

  Chartered Financial Analyst Institute

  CUD is ook een aangesloten universiteit bij het Chartered Financial Analyst (CFA) Institute University Affiliation Program. Deze aansluiting geeft aan dat het curriculum van ons BBA in Accounting and Finance-programma nauw verbonden is met de praktijk van investeringsbeheer en nuttig is voor studenten die zich voorbereiden op de examens van het CFA®-programma.

  Vereniging van registeraccountants

  Studenten die tussen 1 januari 2021 en 31 december 2025 afstuderen met een BBA in Accounting en Finance, ontvangen in totaal zeven vrijstellingen in de examenpapieren van de Professional Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), met name die met betrekking tot toegepaste kennis en toegepaste vaardigheden. Lees hier meer en verken de ACCA-vrijstellingscalculator voor de vrijgestelde ACCA-examenpapieren.

  Autodesk

  Studenten die zijn ingeschreven voor de Bachelor of Architecture, BSc in Architectural Studies en BSc in Interior Design-programma's profiteren van onze Authorized Academic Partner met Autodesk, een wereldleider op het gebied van ontwerp- en maaktechnologie. Al meer dan vier decennia werkt Autodesk aan het transformeren van de manier waarop dingen worden gemaakt. Hun oplossingen omvatten momenteel talloze industrieën, waardoor innovators in staat worden gesteld technologieën op nieuwe manieren te combineren, talent te ontketenen en inzichten te ontsluiten om het nieuwe mogelijk te maken.

  Vereniging van Arabische Universiteiten

  CUD is er trots op lid te worden van de Association of Arab Universities (AArU) als een actief lid, dat werkt aan het ondersteunen en verbinden van instellingen voor hoger onderwijs in de Arabische wereld, evenals het verbeteren van de onderlinge samenwerking. De niet-gouvernementele organisatie omvat momenteel 280 Arabische universiteiten, waarvan 12 in de Verenigde Arabische Emiraten.

  Milieu Carrièreorganisatie van Canada

  CUD's BSc in Environmental Health Management voldoet aan de internationale standaard van uitmuntendheid van de Environmental Careers Organization of Canada (ECO Canada) op het gebied van milieupraktijken, in lijn met de groeiende arbeidsmarktbehoeften van de wereldwijde milieuwerkers. Deze internationale post-secundaire milieuprogramma-accreditatie erkent CUD voor onze inzet voor hoogwaardig onderwijs, verantwoording en vertrouwen van het publiek.

  Principes voor verantwoord managementonderwijs

  CUD is een trots lid van de Principles for Responsible Management Education (PRME), een wereldwijd initiatief van het Global Compact van de Verenigde Naties ter bevordering van verantwoord en duurzaam managementonderwijs waaraan 850 toonaangevende bedrijfs- en managementscholen in 95 landen deelnemen.

  Vereniging voor Human Resource Management

  CUD is erkend door de Society for Human Resource Management (SHRM) voor de afstemming van onze BBA in Human Resource Management met SHRM's Human Resources (HR) Curriculum Guidebook and Templates sinds 2020. Wereldwijd zijn meer dan 400 programma's in ongeveer 375 onderwijsinstellingen erkend door SHRM voor hun overeenstemming met de richtlijnen en sjablonen die de minimale HR-inhoudsgebieden definiëren die moeten worden bestudeerd door niet-gegradueerde en afgestudeerde HR-studenten. De richtlijnen maken deel uit van het academische initiatief van SHRM om HR-onderwijsstandaarden te definiëren die worden onderwezen in universitaire business schools en hen te helpen opleidingen te ontwikkelen die deze standaarden volgen.

  Internationale Vereniging van Universiteiten

  Canadian University Dubai (CUD) is toegetreden tot de International Association of Universities (IAU), wat verder onze toewijding aantoont om ons wereldwijde netwerk van institutionele partners te laten groeien en ons onderwijs en de ontwikkeling van toegepast onderzoek te vergemakkelijken om onze academische en culturele uitwisselingen te verbeteren.

  Locaties

  • Dubai

   Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

  Vragen