Keystone logo
Cardiff University BSc Stedenbouw en Ontwikkeling
Cardiff University

BSc Stedenbouw en Ontwikkeling

Cardiff, Verenigd Koninkrijk

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 22.950 / per year *

Op de campus

* voor overzeese gebieden voor thuis jaar twee en drie: £9.250 / jaar één: £9.000

Invoering

Wat is er opwindender dan de uitdaging en verantwoordelijkheid om vorm te geven aan de plaatsen waar we wonen, werken en spelen?

Dit programma is geaccrediteerd door de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) en erkend door het Royal Town Planning Institute (RTPI) als een ruimtelijke kwalificatie. Het richt zich op de sociale, economische en milieu-uitdagingen van het creëren van betere plekken om te wonen.

Ruimtelijke ordening heeft op veel manieren invloed op onze dagelijkse realiteit en beïnvloedt de huizen waarin we wonen en de kwaliteit en beschikbaarheid van mogelijkheden die onze gezondheid, welvaart en welzijn kunnen ondersteunen. Het kan van invloed zijn op onze openbare ruimten en gemeenschapsruimten en onze werk- en vrijetijdsruimten, maar ook op hoe we reizen en ons daartussen bewegen. Je onderzoekt hoe en waarom plaatsen, zoals steden, dorpen en het platteland, veranderen en hoe ze kunnen worden verbeterd door middel van planning en onderzoek.

Dit programma biedt een breed scala aan spannende carrièremogelijkheden op het gebied van planning, ontwikkeling en landmeetkunde. Afgestudeerden hebben een uitstekende staat van dienst als het gaat om werkgelegenheid in deze sectoren, vervoer, economische ontwikkeling, milieubeleid, huisvesting en stadsvernieuwing.

Met modules waarbij praktijkmensen betrokken zijn, krijg je ook de kans om te begrijpen hoe je lessen van toepassing zijn op de echte wereld en na te denken over de manieren waarop je je professionele profiel en inzetbaarheid kunt ontwikkelen.

Veldwerk en ervaringsleren zijn belangrijke facetten in de ontwikkeling van kennis en vaardigheden binnen het vakgebied Planning. Dit programma biedt een scala aan mogelijkheden voor studenten om deze kennis en vaardigheden te ontwikkelen, waaronder veldbezoeken in de module van 1 of 1/2 dag; beoordelingen van gegevensverzameling en -analyse in groepsverband; en speciale veldstudiemodules voor het tweede jaar en het laatste jaar.

Deze graad draagt een gedeeltelijke (ruimtelijke) RTPI accreditatie. Voor een volledige RTPI accreditatie moet je, nadat je je ruimtelijk geaccrediteerde bachelor hebt afgerond, een RTPI specialist geaccrediteerde master afronden.

Waarom deze cursus bestuderen

Verbeter uw vaardigheden

Ontwikkel je technische en praktische vaardigheden met software zoals GIS (Geografisch Informatiesysteem) & Edina digitale cartografie.

Professioneel erkend

Geaccrediteerd door het Royal Town Planning Institute (RTPI) (gedeeltelijk) en de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Veldstudies

Veldbezoeken en veldstudiemodules om het geleerde toe te passen in de echte wereld en praktische vaardigheden te ontwikkelen.

De toekomst bepalen

De kwaliteit van stedelijke ruimten verbeteren door sociale, ecologische en economische duurzaamheid centraal te stellen bij de planning.

Plaatsingsmogelijkheden

Ontwikkel de vaardigheden, het zelfvertrouwen en de connecties om je carrière te versnellen.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen