Keystone logo
Carl Benz School of Engineering Bachelor in Werktuigbouwkunde - Specialisatie Autotechniek
Carl Benz School of Engineering

Bachelor in Werktuigbouwkunde - Specialisatie Autotechniek

Karlsruhe, Duitsland

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* collegegeld voor EU-studenten | collegegeld voor niet-EU-studenten: 8.680 EUR.

Invoering

De Carl Benz School of Engineering biedt afgestudeerden van de middelbare school de unieke kans om internationaal gerenommeerde Duitse ingenieursopleidingen in het Engels te volgen. Het 3-jarige bachelorprogramma is erop gericht toekomstige ingenieurs voor te bereiden op een succesvolle carrière.

Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) staat op de eerste plaats wat betreft inzetbaarheid onder alle Duitse universiteiten en behaalt elk jaar talloze topplaatsingen op het gebied van techniek. Als het Mechanical Engineering College van het KIT biedt de Carl Benz School of Engineering colleges van hoge kwaliteit door uitstekende professoren van het KIT. Alle studenten krijgen een individueel totaalpakket aan diensten, ondersteuning, aanvullende training en studiebegeleiding om hun beroepsprofiel te ontwikkelen.

Specialisatie in Automotive Engineering

Studenten die Mechanical Engineering International studeren, kunnen in hun 4e semester een specialisatie kiezen. Studenten die ervoor kiezen om zich te specialiseren in Automotive Engineering profiteren van het feit dat de auto-industrie de grootste industriesector van Duitsland is met een omzet van ongeveer 404 miljard euro in 2015, goed voor 20% van de totale inkomsten van de Duitse industrie. Tien van de 100 grootste toeleveranciers van de auto-industrie hebben hun hoofdkantoor of een van hun dochterondernemingen in de buurt van Karlsruhe. Aan het KIT doen meer dan 40 instituten met 800 wetenschappers onderzoek naar veiligere, comfortabelere en efficiëntere auto's.

De auto-industrie groeit snel en ondergaat momenteel een transformatie. Studenten leren wat het betekent om met deze verandering om te gaan en efficiënte en vooral klimaatvriendelijke oplossingen in de automobielsector te implementeren en te realiseren.

leerplan

toelatingen

Ranglijsten

Programma collegegeld

Over de school

Vragen