Keystone logo
Carleton University Undergraduate

Carleton University Undergraduate

Carleton University Undergraduate

Invoering

Welkom bij Carleton University, de hoofdstad van Canada!

Carleton University, Canada's Capital University, is een dynamische en innovatieve universiteit met een sterke toewijding aan onderwijs, onderzoek en leren. Onze academische programma's, campusgemeenschap, hoofdstadlocatie en wereldwijde mogelijkheden bieden talloze mogelijkheden om zowel binnen als buiten het klaslokaal te leren.

Carleton University is gevestigd in Ottawa, een hoofdstad van de G7, die mogelijkheden biedt die u nergens anders vindt. Ottawa, vooral bekend als de zetel van de Canadese federale regering, is dat en nog veel meer. Het is de thuisbasis van meer dan 130 ambassades en hoge commissies van over de hele wereld, evenals tal van nationale organisaties en musea. Een groot percentage van de belangrijkste medische, klinische en biowetenschappelijke onderzoekscentra van Canada bevindt zich in de regio Ottawa, evenals een technologie-industrie die uit meer dan 1.900 bedrijven bestaat.

Ottawa is ook een van de mooiste hoofdsteden ter wereld, met een groot aantal buurtparken en rustige groene ruimten, waterwegen die door de stad slingeren en historische en architectonische bezienswaardigheden. Het magnifieke Gatineau Park, met 165 km aan wandelpaden, ligt in de National Capital Region.

Gelegen op een prachtige campus op slechts enkele minuten van het centrum, heeft Carleton een reputatie opgebouwd als een van de meest vooraanstaande universiteiten op het gebied van internationale zaken, handel, journalistiek en geavanceerde technologie. Het brede scala aan nationaal en internationaal gerenommeerde programma's biedt de flexibiliteit om de opleiding te kiezen die bij je interesses past.

De beste leeromgevingen verenigen theorie en praktijk. Onderzoek toont aan dat ervaringsleren bijdraagt aan de betrokkenheid van studenten, dieper leren, verbeterde academische resultaten en verbeterde werk- en levensvaardigheden. Bij Carleton streven we ernaar om studenten levensechte ervaringen te bieden die het klaslokaal naar de wereld en de wereld naar het klaslokaal brengen. We leggen de nadruk op hands-on onderzoek, betrokkenheid van de gemeenschap, werkervaring en meeslepend leren.

Veel van onze programma's bieden co-op- of practicumopties, waardoor studenten hun vaardigheden kunnen ontwikkelen in een werkomgeving. We moedigen ook niet-gegradueerd onderzoek, ondernemerschapsinitiatieven en Community Service Learning aan. Het hebben van de betaalde "real-world" ervaring dient als aanvulling op alles wat in de klas wordt onderwezen en opent deuren naar kansen na voltooiing van de bachelordiploma.

Carleton heeft een lange geschiedenis in het aantrekken van internationale studenten naar onze gastvrije en inclusieve campus. Tegenwoordig heeft de universiteit ongeveer 4.500 internationale studenten uit 150 landen, waardoor een diverse en ondersteunende academische gemeenschap ontstaat. We zijn vastbesloten om terug te geven door middel van onderwijs en tegelijkertijd bijdragen aan het algemeen welzijn na te streven. Deze fundamentele waarden vormen de kern van de focus van de universiteit op onderzoek, gemeenschapspartnerschappen en uitmuntend onderwijs.

Statistieken

Met meer dan 100 majors en specialisaties om uit te kiezen, biedt Carleton 22 bacheloropleidingen aan in de faculteiten Kunst en Sociale Wetenschappen, Bedrijfskunde, Engineering en Design, Wetenschap en Publieke Zaken. Meer dan 30.000 studenten genieten van onze kleine en interactieve lessen, state-of-the-art onderzoek, laboratorium- en atletiekfaciliteiten.

  Campusfuncties

  COVID-verklaring:

  *Bezoek hun website om op de hoogte te blijven van de laatste gezondheids- en veiligheidsinformatie met betrekking tot wonen in residentie tijdens de huidige wereldwijde crisis.

  Maak vrienden en geniet van het gemak van wonen op de campus

  Residence is ideaal als je het universitaire leven wilt ervaren als lid van een levendige, hechte gemeenschap. Carleton is de thuisbasis van acht residentiehallen, en je zult het heerlijk vinden om op enkele minuten afstand te wonen van je lessen, de bibliotheek, atletiek en een grote eetzaal. Residence biedt vriendschap, ondersteuning, gemak en gemeenschap!

  Het bekroonde Residence Life-programma van Carleton is ontworpen om u te helpen uw academische en persoonlijke doelen te bereiken en omvat verblijfsadviseurs, inwonend personeel en een focus op leren buiten het klaslokaal.

  Eerstejaars verblijfsgarantie

  Bij Carleton is een traditionele dubbele kamer gegarandeerd voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten die rechtstreeks van de middelbare school binnenkomen. Bezoek hun website voor meer informatie.

   Beurzen en financiering

   Undergraduate-toegangsbeurzen

   Wanneer je je aanmeldt bij Carleton, kom je automatisch in aanmerking voor de toegangsbeurzen (ja, ook internationale studenten)! Deze prijzen variëren van $ 1.000 tot $ 4.000 CAD per jaar op basis van uw toelatingsgemiddelde, en kunnen elk jaar worden verlengd op basis van academische prestaties. Geen aanvraag vereist. (Bezoek hun website of stuur een informatieverzoek voor meer informatie.)

   Aantal beurzen Waarde Toelatingsgemiddelde

   • Onbeperkt @ $16.000 $4.000 x vier jaar Hernieuwbaar* 95-100%
   • Onbeperkt @ 12.000 $3.000 x vier jaar Hernieuwbaar* 90-94,9%
   • Onbeperkt @ $8.000 $2.000 x vier jaar Hernieuwbaar* 85-89,9%
   • Onbeperkt @ $4.000 $1.000 x vier jaar Hernieuwbaar* 80- 84,9%

   *Beurzen zijn hernieuwbaar met een A-status (jaarlijkse GPA van 10,0). Hernieuwbaar betekent dat als ze binnen een jaar verloren gaan, ze in de komende jaren weer kunnen worden teruggewonnen.

   Campusleven & Faciliteiten

   Zorgzaamheid is ingebouwd in de Carleton-gemeenschap, met ondersteuning op alle gebieden - academici, financiering, carrièredoelen, gezondheid en welzijn - met ook veel sociale en leuke activiteiten! Carleton staat op de derde plaats wat betreft algemene tevredenheid onder studenten (Maclean's, 2021), grotendeels vanwege de diensten die beschikbaar zijn voor studenten - allemaal ontworpen voor een succesvolle universiteitservaring.

   De academische ondersteuning is bijzonder robuust, met peer study-sessies, workshops over examenvoorbereiding, academisch schrijven en nog veel meer. Carrière- en coöperatiekantoren helpen studenten bij het vinden van co-op-plaatsingen, bij het organiseren van netwerkevenementen en carrièrebeurzen, en bij het klaarmaken voor een baan met cv's, sollicitatiebrieven en interviewvaardigheden.

   Studenten hebben ook veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen en betrokken te raken bij de bredere gemeenschap.

   Internationale studenten krijgen speciale ondersteuning van Carleton's International Student Services Office. Dit bureau organiseert de oriëntatie en aankomst voor internationale studenten aan het begin van hun studie, maar ook het hele jaar door leuke culturele en sociale activiteiten. Internationale studenten hebben toegang tot toegewijde peer-adviseurs, evenals advies en workshops over een reeks kwesties, waaronder:

   • budgettering
   • Ziektekostenverzekering
   • Immigratie
   • Studie- en werkvergunningen

   FACILITIES

   Als je op zoek bent naar een leuke studieplek, dan ligt Carleton op een prachtige campus van 62 hectare, begrensd door de Rideau River en het historische Rideau Canal. U kunt tijd doorbrengen in de natuur in het hart van de hoofdstad van hun land!

   Carleton beschikt over door de industrie ondersteunde laboratoria en faciliteiten (gesponsord door Alcatel, Texas Instruments, Huawei en TELUS om er maar een paar te noemen), nieuwe milieuvriendelijke gebouwen ontworpen voor samenwerking en duurzaamheid, en een bekroonde bibliotheek met zijn Discovery Center (gaminglab, 3- D-printers en trainingsbureaus).

   Ze hebben ook uitgebreide atletiekfaciliteiten:

   • 50 meterbad met duiktoren
   • Internationale squashbanen
   • Fitnesscentrum met tal van cardio- en krachttrainingsmogelijkheden
   • Sauna's en gymzalen
   • Indoor sportveld met atletiekbaan
   • IJsgebied met twee kussens
   • Vijf tennisbanen
   • Voetbal-/voetbalstadion met 3.000 zitplaatsen
   • Er worden meer dan 120 spannende lessen aangeboden

   Ontdek het zelf: volg een virtuele rondleiding door Carleton op hun website!

   Het bijwonen van lessen is slechts een deel van je universitaire ervaring. Het leven op de campus gaat ook over het aansluiten bij clubs en verenigingen, profiteren van speciale evenementen en lezingen, contact maken met vrienden en deelnemen aan een van de community outreach-programma's.

   300+ clubs en verenigingen

   Hun uitgebreide netwerk van clubs en verenigingen is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je interesses buiten het klaslokaal na te streven.

   Een diverse en ondersteunende gemeenschap

   Hun campusgemeenschap legt grote nadruk op het bieden van een respectvolle en ondersteunende omgeving waarin studenten academisch en sociaal kunnen gedijen.

   Carleton heeft een lange geschiedenis in het verwelkomen van studenten van over de hele wereld - 14 procent van onze 31.000+ studenten zijn internationale studenten, uit meer dan 140 landen.

   Samen sterker

   Je zult snel zien dat een deel van de Carleton-cultuur betekenisvolle bijdragen levert. Studenten, docenten en personeel zijn betrokken – door onderzoek en samenwerking, maar ook door vrijwilligerswerk en gemeenschapsopbouw – zowel lokaal als internationaal. Er zijn bij Carleton veel mogelijkheden om vanuit verschillende perspectieven te leren en te groeien, en om betrokken wereldburgers te worden.

   Atletiek

   Wat uw atletische interesse of fitnessniveau ook is, u zult zeker iets vinden dat bij u past. Je kunt een team uitproberen, je inschrijven voor één van onze vele fitnesslessen of gebruik maken van onze uitgebreide faciliteiten.

   Locaties

   • Ottawa

    315 Robertson Hall 1125 Colonel By Drive, K1S 5B6, Ottawa

    Vragen