Keystone logo
© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Invoering

Aan het leren

Wat doen we?

Catalyst – Institute for Creative Arts and Technology is een internationale creatieve leergemeenschap, gevestigd in het iconische Funkhaus in de creatieve mediametropool Berlijn.

Onze bachelor-, postdoctorale en zomerkorte cursussen omvatten de productie en uitvoering van elektronische muziek, audioproductie, geluidstechniek, geluid voor visuele media, filmmaken, scenarioschrijven, visuele effecten en acteren.

Onze studenten leren in het Engels als onderdeel van een gemeenschap van meer dan 75 nationaliteiten. Door projectmatig leren en samenwerken, en begeleid door deskundige docenten, worden ze in staat gesteld hun unieke creatieve identiteit te ontdekken.

Stamboom

Waar komen we vandaan?

We bieden al 20 jaar creatieve productietrainingen van wereldklasse in het VK en in Berlijn al meer dan 7 jaar onder onze oude merknamen dBs Music Berlin en dBs Film Berlin. We hebben een gevestigde reputatie voor het leveren van opwindend, praktisch, relevant en boeiend onderwijs in een ontspannen en volwassen omgeving.

Onze bachelor- en masterprogramma's in Berlijn worden geleverd in samenwerking met Plymouth Marjon University, onze validerende instelling in het VK. We hebben consequent uitstekende beoordelingen voor de kwaliteit van ons onderwijs in alle openbare audits en tal van alumni die in de creatieve industrie werken.

Methode

Wat drijft ons leren?

Ons geloof dat 'grootsheid is gegroeid, niet geboren' is de drijvende kracht achter alles wat we doen. We bieden je een leer- en zelfontwikkelingsproces waarmee je je beste zelf kunt opbouwen en je eigen unieke grootsheid kunt maximaliseren.

Onze grensverleggende opleidingen zijn gebaseerd op projectgebaseerd leren. We gebruiken een progressief onderwijsmodel terwijl we voldoen aan de strenge eisen van een Britse universiteit. Progressieve opleiding richt zich niet alleen op het ontwikkelen van je specialistische creatieve vaardigheden, maar ook op de echte, alledaagse vaardigheden die je dagelijkse leven zullen blijven veranderen, lang nadat je Catalyst hebt achtergelaten.

Wij geloven dat leren het beste is om de uitrusting in handen te krijgen en de hoeveelheid tijd die je aan 'doen' besteedt te maximaliseren. Leren door te doen en samen te werken met anderen staat centraal in de Catalyst-methode.

Natuurlijk leren onze studenten ook de theorie die hun doen ondersteunt en verrijkt. Maar doen staat voorop en we denken dat het een deel van onze plicht is om hen te voorzien van ten minste een deel van de tienduizend uur van opzettelijke oefening die we volgens het onderzoek van Anders Ericsson allemaal nodig hebben om een echte expert te worden.

Een diverse creatieve leergemeenschap

Als we zeggen dat Catalyst een veilige plek is om groots te dromen, menen we dat ook echt. Veilig is tegenwoordig een veelgebruikt woord en moet daarom goed worden gedefinieerd. In zijn meest eenvoudige vorm is dit wat we bedoelen. Waar je ook vandaan komt (geloof, cultuur, geslacht, huidskleur), wij streven ernaar een ruimte te creëren waar je je vrij voelt om jezelf als creatief mens te uiten.

Om te beginnen huisvesten we meer dan 75 verschillende nationaliteiten op onze school. Dit is een echte internationale gemeenschap. Maar er is altijd meer werk te doen. Het is een berg zonder top.

Ons team zal die berg blijven beklimmen en een inclusieve gemeenschap bouwen die ons allemaal verrijkt en onze studenten in staat stelt te floreren, zowel als creatievelingen als als menselijke wezens.

Dit geldt ook voor ons toelatingsproces. Er bestaat voor geen enkele van onze cursussen in het bijzonder een ‘juiste pasvorm’. Onze gemeenschap zal sterker zijn en in een betere positie zijn om verhalen te vertellen die de wereld waarin we leven en de toekomst die we samen willen creëren weerspiegelen.

We verwelkomen personen van alle leeftijden, etniciteiten, genderidentiteiten, fysieke capaciteiten, religies, educatieve achtergronden, geografische locaties en levensstatussen. Sluit je bij ons aan en laat ons weten hoe we onze community ook voor jou als een uitdagende maar veilige ruimte kunnen laten voelen.

Campusfuncties

In de creatieve mediametropool Berlijn, acht minuten met de tram vanaf Ostkreuz langs een industrieel landschap van betonfabrieken en elektriciteitscentrales, doemt het iconische en historische Funkhaus-complex op.

Onze campus aan de rivier in Funkhaus maakt deel uit van het historische gebouw dat ooit de thuisbasis was van het omroepstation van de DDR en tijdens het Sovjettijdperk een van 's werelds grootste complexen met meerdere studio's was.

Onze faciliteiten die aan de industriestandaard voldoen, zijn gebouwd met één ding in gedachten: het maximaliseren van 'hands-on' toegang tot doen waar u van houdt. Zie het als je eigen technologische speeltuin.

Je vindt het allemaal in detail verderop op de pagina, maar als je weinig tijd hebt, is hier een kort overzicht van alles.

 • 31 opname- en productiestudio's voor muziek/film
 • 110 volledig geladen Mac-werkstations met digitale audio
 • 9 krachtige VFX pc-werkstations
 • 1 grote filmstudio met een green screen
 • 2900 te boeken items, waaronder synths, drummachines, microfoons, mengpanelen, voorversterkers, FX, veldrecorders, MIDI-controllers, decks, CDJ's, gitaren, versterkers, pedalen, draadloze systemen, camera's, verlichting, mistmachines, filterkits, lenzen, draaitafels ,
 • Vriendelijke keuken met gratis koffie en thee
 • Meerdere prachtige sfeervolle locaties
 • Locatie aan de rivier met ligstoelen en gratis zonneschijn

  toelatingen

  aanmeldingsdeadlines

  • Deadline voor aanvragers die een studentenvisum nodig hebben: vrijdag 29 maart 2024
  • Deadline voorrang: vrijdag 5 april 2024
  • Deadline zomerkorte cursus: vrijdag 17 mei 2024
  • Deadline: vrijdag 31 mei 2024
  • Late aanvragen: vanaf juni 2024

  Andere aanvragers (inclusief EU/EFTA-burgers): Als je geen studentenvisum nodig hebt, raden we je ten zeerste aan om je vóór onze prioriteitsdeadline (5 april 2024) aan te melden, zodat je de beste kansen hebt op het veiligstellen van een plek op de door jou gekozen cursus. Je hebt tot onze uiterste deadline (31 mei 2024) de tijd om je aan te melden, hoewel we niet kunnen garanderen dat er nog plaatsen beschikbaar zijn. Indien de cursus vol is, wordt u op een wachtlijst geplaatst.

  Late aanvragen: we accepteren alleen late aanvragen van degenen die geen studentenvisum nodig hebben. Als we nog plaatsen over hebben voor de door jou gekozen cursus, kunnen we vanaf juni 2024 late aanmeldingen accepteren. Indien de cursus vol is, wordt u op een wachtlijst geplaatst.

  Hoe aan te vragen

  Aanvragen voor toegang tot onze cursussen in 2024 zijn nu geopend. Alle aanvragen moeten digitaal worden ingediend via ons online sollicitatieportaal. Voordat je op de link klikt, lees echter eerst verder voor belangrijke informatie over toelatingseisen, het toelatingsproces en wat je in je aanmelding moet vermelden.

  Aanvraagformulier

  Het aanmeldingsformulier voor de zomerkorte cursus bestaat uit slechts één pagina. U moet uw persoonlijke en contactgegevens opgeven, evenals een korte motivatieverklaring (250-300 woorden). Als u zich aanmeldt voor een van onze zomercursussen op gemiddeld of gevorderd niveau, zorg er dan voor dat u ons vertelt over uw eerdere ervaringen met het onderwerp en de bijbehorende software, indien relevant.

  Ons aanvraagformulier voor een bachelordiploma (HE-certificaat en BA-diploma) bestaat uit 7 secties:

  • Keuze van cursusniveau
  • Cursus keuze
  • Persoonlijke gegevens
  • Vooropleiding
  • Portefeuille
  • Persoonlijke introductie
  • Algemene voorwaarden*

  Ons postdoctorale (MA) aanvraagformulier bestaat uit 7 secties:

  • Keuze van cursusniveau
  • Cursus keuze
  • Persoonlijke gegevens
  • Vooropleiding
  • MA-projectvoorstel
  • Portefeuille
  • Algemene voorwaarden*

  *Door op “verzenden” aan het einde van het aanmeldingsformulier te klikken, gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden

  Toelatingseisen

  Leeftijd

  We hanteren geen maximumleeftijd, maar wel een minimumleeftijd: 18 jaar. Om in 2024 bij ons in dienst te treden, moet je geboortedatum vóór 31 december 2006 liggen. Als je bij aanvang van je cursus nog 17 bent , hebben we een toestemmingsformulier nodig van een ouder of wettelijke voogd. We zullen hierom vragen nadat we je een plaats hebben aangeboden.

  Taal

  Al onze cursussen worden in het Engels gegeven en aanvragers moeten een niveau aantonen dat gelijk is aan IELTS 6. We vragen niet om officiële examenresultaten, maar we zullen de standaard van het Engels beoordelen in uw aanmeldings- en ondersteuningsmateriaal. Wij hebben geen Duitse taalvaardigheid nodig.

  Onderwijs

  Zomerkorte cursus: geen opleidingseis

  BA (Hons) Degree / HE-certificaat: afstuderen van de middelbare school op een niveau dat normaal gesproken toegang zou geven tot de universiteit in het land waar het werd behaald. Dit zijn bijvoorbeeld A-Levels in Groot-Brittannië en Abitur in Duitsland. We hebben geen specifieke onderwerpen of academische stromingen nodig.

  MA: Bachelordiploma in een relevante discipline, met een Honours-graad (bijvoorbeeld 2:1 in het Britse universitaire systeem).

  Als je in je laatste studiejaar zit, of dat nu op de middelbare school is of op een derde niveau, kun je nog steeds een aanvraag indienen. In plaats van je einddiploma kun je ons een cijferlijst sturen van je meest recente of voorspelde cijfers. Als de oorspronkelijke taal hiervan niet Engels of Duits is, voeg dan ook een vertaling naar het Engels toe.

  Locaties

  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

  Vragen