Keystone logo
© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Invoering

Aan het leren

Wat doen we?

Catalyst is een leerinstituut voor creatieve kunst en technologie, gevestigd in het buitengewone Funkhaus in Berlijn. Onze cursussen omvatten productie en uitvoering van elektronische muziek, audio- en muziekproductie, geluidstechniek, filmproductie, filmmaken, visuele effecten en acteren. Ze variëren van 4-weekse zomercursussen voor beginners tot cursussen op bachelor- en masterniveau, gevalideerd door onze Britse universitaire partner.

Stamboom

Waar komen we vandaan?

We bieden al 20 jaar creatieve productietrainingen van wereldklasse in het VK en meer dan 7 jaar in Berlijn onder onze oude merknamen dBs Music Berlin en dBs Film Berlin. We hebben een gevestigde reputatie voor het leveren van opwindend, praktijkgericht, relevant en boeiend onderwijs in een ontspannen en volwassen omgeving.

Onze bachelor- en masterprogramma's in Berlijn worden gegeven in samenwerking met Plymouth Marjon University, onze validerende instelling in het VK. We hebben consistent uitstekende beoordelingen voor de kwaliteit van ons onderwijs in alle openbare audits en tal van alumni die in de creatieve industrieën werken.

Methode

Wat drijft ons leren?

Onze overtuiging dat 'grootsheid niet geboren wordt' is de drijvende kracht achter alles wat we doen. We bieden je een leer- en zelfontwikkelingsproces waarmee je het beste uit jezelf kunt halen en je eigen unieke grootsheid kunt maximaliseren.

Onze baanbrekende opleidingen zijn gebaseerd op projectgebaseerd leren. We gebruiken een progressief onderwijsmodel terwijl we voldoen aan de strenge eisen van een Britse universiteit. Progressief onderwijs richt zich niet alleen op het ontwikkelen van uw specialistische creatieve vaardigheden, maar ook op de echte, alledaagse vaardigheden die uw dagelijks leven zullen blijven transformeren lang nadat u Catalyst achter u hebt gelaten.

Wij geloven dat het beste leerproces bestaat uit het in handen krijgen van de uitrusting en het maximaliseren van de hoeveelheid tijd die u aan 'doen' besteedt. Leren door te doen en samenwerken met anderen staat centraal in de Catalyst-methode.

Natuurlijk leren onze studenten ook de theorie die hun doen en laten ondersteunt en verrijkt. Maar doen staat voorop en we denken dat het een deel van onze plicht is om hen ten minste een deel van de tienduizend uur doelbewuste oefening te geven die we volgens het onderzoek van Anders Ericsson allemaal nodig hebben om een echte expert te worden.

Een diverse creatieve leergemeenschap

Als we zeggen dat Catalyst een veilige plek is om groots te dromen, menen we dat echt. Veilig is tegenwoordig een veelgebruikt woord en daarom moet het goed worden gedefinieerd. Op zijn eenvoudigst is dit wat we bedoelen. Waar je ook vandaan komt (geloofsovertuiging, cultuur, geslacht, huidskleur), we streven ernaar een ruimte te creëren waar je je vrij voelt om jezelf uit te drukken als een creatief mens.

Om te beginnen, tussen het team en de studenten, huisvesten we meer dan 60 verschillende nationaliteiten in onze school. Dit is een echt internationale gemeenschap. Maar er is altijd meer werk aan de winkel. Het is een berg zonder top.

Ons team zal die berg blijven beklimmen en een inclusieve gemeenschap blijven bouwen die ons allemaal verrijkt en onze studenten in staat stelt om te floreren, zowel als creatievelingen als als mensen.

Dit strekt zich uit tot ons toelatingsproces. Er is geen "juiste pasvorm" voor een van onze cursussen in het bijzonder. Onze film-, acteer- en VFX-community zal sterker zijn en in een betere positie om verhalen te vertellen die een afspiegeling zijn van de wereld waarin we leven en de toekomst die we samen willen creëren

We verwelkomen individuen van alle leeftijden, etniciteiten, genderidentiteiten, fysieke capaciteiten, religies, opleidingsachtergronden, geografische locaties en levensstatussen. Doe mee en laat ons weten hoe we onze gemeenschap ook voor jou als een uitdagende maar veilige plek kunnen laten voelen.

Campusfuncties

Geen gewone sfeer

In de creatieve mediametropool Berlijn van wereldklasse, 8 minuten met de tram van Ostkreuz langs een industrieel landschap van betonfabrieken en energiecentrales, doemt het buitengewone en internationaal unieke Funkhaus-complex op.

Grenzend aan de Spree en met uitzicht op het Plänterwald, straalt het historische Funkhaus van Berlijn creatieve magie uit die een glimlach tovert op het gezicht van elke muzikant, dj, geluidstechnicus, producer, filmmaker, artiest, acteur, artiest of creatieve mediamaker die binnenkomt .

Leren door te doen

Wij zijn een vooruitstrevend onderwijsinstituut. Een belangrijk onderdeel van progressief onderwijs is 'leren door te doen'. Onze faciliteiten zijn gebouwd met één ding in gedachten. Maximaliseren van 'hands-on' toegang tot DOEN waar je van houdt. Dat betekent meer studio's, apparatuur en faciliteiten dan al onze Berlijnse concurrenten bij elkaar!

Je vindt het allemaal in detail verderop op de pagina, maar als je weinig tijd hebt, is hier een kort overzicht van alles.

 • 31 opname- en productiestudio's voor muziek/film
 • 110 volledig geladen digitale audio Mac-werkstations
 • 9 krachtige VFX pc-werkstations
 • 1 grote filmstudio met een green screen
 • 2900 boekbare items, waaronder synths, drummachines, microfoons, mengpanelen, voorversterkers, FX, veldrecorders, MIDI-controllers, decks, CDJ's, gitaren, versterkers, pedalen, draadloze systemen, camera's, lampen, mistmachines, filterkits, lenzen, draaitafels ,
 • Vriendelijke keuken met gratis koffie en thee
 • Meerdere mooie sfeervolle locaties
 • Locatie aan de rivier met ligstoelen en gratis zonneschijn

  toelatingen

  Locaties

  Locaties
  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

   • linkedin
   • youtube
   • twitter
   • instagram
   • instagram
   • facebook
   • facebook

  Vragen