Keystone logo
CCQ Community College Of Qatar

CCQ Community College Of Qatar

CCQ Community College Of Qatar

Invoering

Als onderdeel van een substantiële nationale investering in menselijke ontwikkeling en in de gedeeltelijke vervulling van de educatieve doelen die zijn verwoord in de Qatar National Vision 2030, heeft het ministerie van Onderwijs en Hoger Onderwijs in de staat Qatar het Community College of Qatar (CCQ) opgericht. Het doel van CCQ is om een breed scala aan educatieve mogelijkheden te bieden, waaronder: 2-jarige academische programma's die studenten voorbereiden op de overgang naar vierjarige universiteiten, 2 + 2 academische programma's en 2-jarige carrièregerichte programma's om te voldoen aan de kritieke personeelsbestand en arbeidsbehoeften.

Het Community College van Qatar, in samenwerking met Houston Community College, opende voor het eerst zijn deuren in september 2010 met een inschrijving van 308 voltijdstudenten op de West Bay Campus. Sinds het college is het aantal inschrijvingen elk semester toegenomen. Tegenwoordig is CCQ de snelstgroeiende instelling in Qatar met een inschrijving van 5000 studenten op vijf verschillende campussen.

Het college biedt een aantal associate- en bacheloropleidingen aan die voldoen aan de behoeften van de beroepsbevolking in Qatar. Onder hen zijn tweejarige Associate of Arts- en Associate of Science-opleidingen voor studenten die willen doorstromen naar vierjarige universiteiten, veelgevraagde 2 + 2 associate- en bacheloropleidingen en tweejarige en Applied Science-opleidingen. CCQ biedt ook permanente educatie op korte termijn en certificaten voor verhandelbare vaardigheden voor diegenen die hun kennis en vaardigheden willen verbeteren om beter verkoopbaar te worden op de arbeidsmarkt. Bovendien werkt CCQ samen met een aantal lokale en internationale vierjarige universiteiten om studenten de mogelijkheid te bieden naadloos over te stappen naar een universiteit om een bachelordiploma te behalen zonder de validatie voor hun cursussen te verliezen.

Locaties

  • Doha

    Doha, Qatar

    Vragen