Keystone logo
Central South University of Forestry & Technology Internationale economie en handel (International Student) Undergraduate Talent Development Program
Central South University of Forestry & Technology

Internationale economie en handel (International Student) Undergraduate Talent Development Program

Changsha, China

Request duration

Chinese, Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Internationale economie en handel (International Student) Undergraduate Talent Development Program

 1. I. Trainingsdoelstellingen

Het trainingssysteem beheerst de basiskennis van economie en management, de basistheorie van internationale handel en de operationele vaardigheden van de buitenlandse handel, en is bekend met internationale economische en handelsregels, operationele mechanismen en ontwikkelingswetten, met een brede internationale visie en sterke internationale uitwisselingen. Een samengesteld talent in handelspraktijk. Tegelijkertijd richt de major zich op het cultiveren van het Chinese communicatievermogen van de Chinese taal, het begrijpen en begrijpen van de hedendaagse Chinese economie en cultuur, het cultiveren van de goede professionele ethiek van studenten, sociaal aanpassingsvermogen en baanbrekend en innovatief vermogen. Na hun afstuderen kunnen studenten zich bezighouden met internationaal zakendoen, internationaal management, buitenlandse handelsmarketing en ander gerelateerd werk in hun geboorteland, verschillende internationale organisaties en multinationale ondernemingen en andere gerelateerde afdelingen, en kunnen zij deelnemen aan en bevorderen van vriendschappelijke betrekkingen tussen China en zijn gastlanden.

Professionele functies en manieren om te bereiken

1. Zowel het onderwijzen van talen als het beroepsonderwijs zijn belangrijk

De professionele cursussen worden in het Engels gegeven en tegelijkertijd worden Chinese taalcursussen en Chinese cultuurcursussen aangeboden aan internationale studenten. Door de integratie van de Chinese taalcultuur en professionele cursussen, wordt de professionele kwaliteit van Chinese studenten en het communicatievermogen van de Chinese taal gecultiveerd.

2. Gediversifieerde achtergrond van docent

Om te zorgen voor een vlotte implementatie van het curriculum, is de major uitgerust met een docententeam met een redelijke academische structuur en leeftijd en goede professionele kwaliteit, voornamelijk bestaande uit buitenlandse docenten, geretourneerde meesters, artsen en eersteklas Chinese docenten.

3. Pragmatische professionele leerinhouden

Deze majoor verbindt actief de "One Belt, One Road" -strategie, vertrouwend op de voordelen van onze provincie en de Chinese industrie, en optimaliseert het talenttrainingsmodel. Hecht belang aan de introductie van de Chinese cultuur en het buitenlandse economische en handelsbeleid van China. De professionele onderwijsoriëntatie is duidelijk, inclusief internationale marketing, internationale handelspraktijken, import en export documentproductie en -audit, internationale handelsbetalingen en -financiering, zakelijke onderhandelingen, internationale economische samenwerking en andere pragmatische leerinhouden.

4. Gezamenlijk praktijkleersysteem voor scholen en bedrijven

Deze major besteedt aandacht aan de praktische onderwijskoppelingen van internationale handel, hecht belang aan het cultiveren van het vermogen van studenten om theorie en praktijk te verbinden, en heeft een internationaal oefensimulatie-oefencentrum om de belangrijke positie van het beroepspraktijkvermogen in het hele trainingssysteem te benadrukken. Een 'vier-in-een' praktisch leerplatform opzetten dat een platform voor klassikale training, een laboratoriumplatform, een uitgebreid trainingsplatform voor scholen en een stageplatform voor sociale praktijken combineert; klasvaardigheden, professionele cognitieve stage, marktonderzoekspraktijken, grensoverschrijdende Veelzijdige training en oefeningen, zoals e-commerce, internationale handel, uitgebreide simulatietraining en afstudeerstage. Samenwerken met een aantal lokale bedrijven in de provincie Hunan om een ​​stagebasis op te zetten, diepgaande samenwerking tussen scholen en bedrijven tot stand te brengen en toevertrouwde trainingsprojecten te ontwikkelen.

 1. 2. Opleidingsvereisten en waarborgen

Trainingsvereisten

1. Beheers de basisprincipes van de economie en de basistheorieën van modern ondernemingsmanagement en begrijp de ontwikkelingstrend van het vakgebied.

2. Leer de theoretische basiskennis en heersende regels van de internationale handel en begrijp de huidige status van hedendaagse internationale economische en handelsontwikkeling.

3. Begrijp de geschiedenis en de huidige situatie van de buitenlandse handel in China, begrijp de Chinese bedrijfscultuur en bedrijfsregels en wees bekend met het buitenlandse economische beleid, het beleid en de regelgeving van China.

4. Gebruik kwantitatieve analysemethoden voor handelseconomische onderzoeken en analyses, pas handelsregels en -praktijken toe om internationale handelspraktijken uit te voeren en praktische problemen op te lossen.

5. Het heeft een brede internationale visie en een sterk gevoel voor innovatie, beschikt over sterke communicatie- en communicatievaardigheden en kan de Chinese taal gebruiken om deel te nemen aan economisch, cultureel en cultureel werk met betrekking tot China en een vriendelijke samenwerking en uitwisseling worden tussen China en zijn thuisland. talent.

Waarborgen

1. Beleidsgarantie: het "2015-2017 Study Abroad Work Plan" van het ministerie van Onderwijs wees erop dat China vijf soorten talenten zal cultiveren: "Topklasse innovatieve talenten, niet-universele talenten, internationale organisatietalenten, regionale onderzoekstalenten uit het land en uitstekende jonge talenten die naar China komen". Volgens de analyse van China's Study Abroad Development Report (2017) heeft China belangrijke doorbraken gerealiseerd in de ondersteuning van het buitenlandse studiebeleid en de beurzen voor internationale studenten in China.Er is een reeks gunstige beleidsmaatregelen ingevoerd, zoals het bevorderen van het "One Belt and One Road" -initiatief. Vestigde de 'Belt and Road'-alliantie van universiteiten, ondertekende bilaterale overeenkomsten en wederzijdse erkenning van graden, en vestigde de "Silk Road" Chinese overheidsbeurs. Tegelijkertijd hebben het ministerie van Onderwijs, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Openbare Veiligheid in maart 2017 decreet nr. 42 'Administratieve maatregelen voor de rekrutering en opleiding van internationale studenten' afgekondigd om het gedrag van scholen om internationale studenten te werven, op te leiden en te besturen verder te regelen. Dit beleid heeft de richting aangegeven voor de ontwikkeling van de studie in het buitenland.

2. Bescherming van leerkrachten: deze major is uitgerust met een team professionele leraren van goede kwaliteit. Er zijn 63 fulltime leraren (waaronder enkele economische hogescholen en leraren in het bedrijfsleven), waaronder 22 senior titels, goed voor 34,9% van het totaal. 11 mensen met doctorale graden, goed voor 17,7% van het totaal, 50 meesters, goed voor 79,4% van het totaal, waarvan 13 artsen.

3. Hardware beveiliging: uitgerust met 4 computerzalen, ondernemen computer software applicatie, management informatie systeem, business hoeveelheid methode en andere cursussen; configureren internationale economische en handel professionele training software (zoals internationale handel praktijk uitgebreide training, import en export documenten productie en Auditing, grensoverschrijdende e-commerce, enz., Voldoen beter aan de praktische behoeften van alle aspecten van de internationale economie en het handelsberoep. Het is uitgerust met 5 taalkamers en biedt cursussen Chinees en cultuur. De International College Information Room heeft 8.000 boeken en meer dan 60 binnen- en buitenlandse tijdschriften. Deze bieden allemaal een solide garantie voor de ontwikkeling van talenten in dit vak.

 1. 3. Hoofddisciplines

economie

 1. Hoofdgerecht

Micro-economie, Macro-economie, Internationale economie, Inleiding tot internationale handel, Internationale handelspraktijken, Inleiding tot de wereldeconomie, Internationaal zakenrecht, Internationale marketing, Internationale financiën, Internationale betalingen en financiering, Bedrijfsboekhouding, E-commerce, Internationale handelsgeografie, Buitenlandse handel Correspondentie, zakelijke onderhandelingen, internationale investeringen, kennismaking met buitenlandse handel in China, enz.

Ten vijfde, de lengte van de studie

Standaard studieperiode is 4 jaar, flexibele studieperiode is 3-6 jaar

6. Afstudeercredits

164 credits (exclusief de tweede klas 12 credits)

7. Een diploma afgeven

Bachelor in de economie

 1. Vooral aandacht voor praktisch onderwijs

1. Chinees praktijk- en cultuurkamp

2. Xiangchu Cultural Camp

3. Professionele Cognitie Stage

4. Marktonderzoekspraktijk

5. Grensoverschrijdende e-commercepraktijken

6. Internationale handel processimulatietraining

7. Uitgebreide stage in professionele posities van internationale handel

8. Afstudeerstages en papers in internationale economie en handel.

Negen, de tweede vereisten voor de klasactiviteit

De tweede klas is bedoeld om studenten te begeleiden om zelfstandig te leren en studenten aan te moedigen om actief deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling, vakcompetitie, literaire en artistieke creatie, verschillende beroepsvaardigheidswedstrijden en verschillende sociale praktijkactiviteiten, om de interesse en het potentieel van studenten te stimuleren en om de innovatie van studenten te cultiveren. Geest, ondernemersbewustzijn en praktisch vermogen.

Studenten zijn verplicht om de Creative Entrepreneurship Credits in verschillende indelingen af ​​te werken (in het tweede klaslokaal dat aan professionele kenmerken voldoet en credits kan identificeren). Studenten moeten 12 credits verdienen voor het tweede klaskrediet om te slagen. In aanvulling op het inschrijvingsonderwijs, 2 studiepunten, "sociale praktijk en werk" (2 studiepunten, verplicht), "Chinese buitenschoolse leervaardigheden-training" (4 studiepunten, verplicht), praktijkcursus "geestelijke gezondheidszorg" (1 credit, verplicht), Daarnaast zijn de andere 3 studiepunten verdeeld in innovatieve en ondernemende buitenschoolse activiteiten.

Tien, curriculum, krediettoewijzing en afstudeerlasten

Studenten in deze major zijn verplicht om de basiscredits af te ronden van de verschillende cursussen die in de onderstaande tabel zijn gespecificeerd voordat ze kunnen afstuderen.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Bachelor in internationale economie en commerciële diplomatie
  • Riga, Letland
 • Global Economics and Management
  • Bremen, Duitsland
 • Bachelor of Arts in internationale economie en duurzaamheid
  • 30, Duitsland