Graad in Gastronomie
Universidad CEU - Cardenal Herrera
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Valencia, Spanje
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
4 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 12.670 / per year
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
Het Universitair Centrum Gastronomie en Culinair Management (Gasma) is een universitair opleidings-, onderzoeks- en innovatiecentrum dat de gastronomiesector op een unieke manier wil ontwikkelen. Gasma opent in september 2014 haar deuren als eerste onderwijsinstelling in Spanje die Gastronomie en Culinair Management combineert.
De Gasma-campus heeft een dynamische internationale uitstraling en streeft naar een gastronomische omgeving die niet wordt beperkt door de fysieke grenzen van het klaslokaal. De campus verwelkomt kandidaten uit het buitenland en moedigt studenten aan om stage te lopen bij internationale bedrijven. De Engelse taal is een essentieel onderdeel van de diplomakwalificatie.
Gasma heeft de academische steun van CEU-Cardenal Herrera University, een instelling met meer dan 40 jaar ervaring en met een reeks campussen in de regio Comunidad Valenciana.
De Bachelor's Degree in Gastronomy is het resultaat van een diepgaande sociale, culturele en zakelijke studie over de huidige situatie van de culinaire praktijk en hoe deze zich heeft ontwikkeld in zowel gastronomische als commerciële termen. De belangrijkste conclusies die uit het onderzoek werden getrokken waren de volgende:
- Er is een toenemende trend naar de eis van beroepskwalificaties in de gastronomiesector. Deze professionele aanpak betekent dat er nu training nodig is in een reeks verwante technische gebieden.
- Tegenwoordig moet gastronomie worden gezien vanuit een perspectief dat verder gaat dan de praktijk van voedselbereiding. Dit betekent dat er nu behoefte is aan geschikte leeromgevingen die gastronomie en business, koken en return on investment succesvol kunnen combineren.
- De ontwikkeling van de gastronomie heeft geresulteerd in de betrokkenheid van een reeks wetenschappelijke en technische kwesties die nog maar een paar jaar geleden niets met koken als beroep te maken hadden. We moeten de opleidingshorizon voor toekomstige professionals verbreden, zodat we ze kunnen uitrusten met de tools en kennis die ze nodig hebben om O&O+i in de gastronomische vergelijking te brengen als een competitieve factor in hun praktijk.
leerplan
de Degree in Gastronomy probeert studenten uit te rusten met de kennis, vaardigheden en capaciteiten waarmee ze excellentie in gastronomie kunnen bereiken in combinatie met culinair management.
- Gastronomie. Kennis overdragen van het voedingsproduct en culinaire technieken, een grondige blik werpen op de aard, oorsprong en traceerbaarheid van voedingsmiddelen en dranken en de principes die hun processen beheersen. Studenten opleiden in de disciplines kwaliteit en veiligheid van rauwe ingrediënten, voedselbereiding en -opslag, culinaire technieken en processen, en gezond eten.
- Bedrijfsmanagement. Een praktische, toegepaste benadering van de horeca met als doel studenten uit te rusten met de tools die ze nodig hebben om solide zakelijke projecten op te zetten en hun financiële levensvatbaarheid te beschermen. Studenten doen kennis op van de markt en hoe deze werkt. De cursus omvat andere onderwerpen die de boekhoudkundige en financiële kennis toepassen die nodig is om een bedrijf succesvol te leiden.
- Talen. De groei van deze sector op de internationale markt en de aantrekkelijke vooruitzichten om zakelijke projecten naar een internationaal niveau te tillen, zetten ons ertoe aan om sterk de nadruk te leggen op Engels als dagelijkse werktaal voor onze studenten, die de kans krijgen om hun taalvaardigheid te oefenen in seminars , begeleid werk, bibliografisch zoeken, etc. Een aantal specifieke lessen en activiteiten worden ook in het Engels gegeven.
- Deze graad omvat onderwerpen die verband houden met creativiteit, design en artistieke trends. Deze basiskennis geeft studenten de kans om actief deel te nemen aan projecten met betrekking tot het decoreren en inrichten van interieurs, en om hun eigen onderscheidende look te ontwikkelen op het gebied van voedselpresentatie en interieurinrichting.
Programma resultaat
Ons doel is om professionals op te leiden die gespecialiseerd zijn in culinaire technieken en tevens goed gekwalificeerd zijn om een horecagelegenheid te leiden in binnen- of buitenland. Het gaat er niet alleen om toekomstige koks een allround opleiding te bieden, het is ons doel om hun professionele talenten te verrijken en te ontwikkelen en hen in staat te stellen een horecabedrijf in de hele horeca te ontwerpen en te beheren. We leiden onze studenten op om het hoogste niveau te bereiken en brengen professionals voort die weten hoe ze bedrijfsplannen moeten ontwikkelen en processen moeten opzetten om de juiste soort service te bieden aan hun beoogde klanten.