Keystone logo
Christ's College

Christ's College

Christ's College

Invoering

Christ's College werd in 1959 opgericht door Dr. James R. Graham Ⅲ. De ouders van Dr. Graham, Jimmy en Sophie Graham, dienden van 1889 tot 1940 als zendelingen in China, dus Dr. Graham groeide op in China. Na het bijwonen van de Hampden-Sydney universiteit in Amerika, voelde hij de roeping om als zendeling naar China terug te keren om de mensen te helpen van wie hij zo veel hield. Dr. Graham was een groot voorstander van christelijk onderwijs en zag de noodzaak in van een college in Taiwan op basis van christelijke fundamenten.

In 1952 begon Dr. Graham met zijn rondreizen door de Verenigde Staten en slaagde erin de Free China Christian College Association (FCCCA) op te richten en deze in september 1959 in de staat Californië te registreren. Later dat jaar kocht hij land in Kuandu en richtte Christ's College met een vierjarig Christian Liberal Arts College-programma. De campus van Christ's College ligt op een prachtig plateau met uitzicht op de Tamsui-rivier en de bergketen Goddess of Mercy.

Dr. Graham richtte ook de Free China Foundation van Taipei County op (wat nu de Free China Foundation van New Taipei City is), de legale non-profit stichting die Christ's College controleert en registreerde het bij de regering van Taipei County op 18 september 1961. In In het voorjaar van 1966 erkende het Ministerie van Binnenlandse Zaken op Taiwan Christ's College als een religieuze instelling en registreerde het zich in de school (# 205648), waarmee het officieel de school bekrachtigde. Christ's College kwam onder auspiciën van Presbyterian Church in America's Mission to the World in 1977. In mei 2012 werd Christ's College geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, waardoor het de eerste door de regering erkende christelijke liberale kunstacademie in Taiwan was.

Locaties

  • New Taipei

    No.51, Ziqiang Rd., Tamsui Dist., New Taipei City 25162, Taiwan, , New Taipei

    Vragen