Keystone logo
© CODE
Code University of Applied Sciences

Code University of Applied Sciences

Code University of Applied Sciences

Invoering

CODE is een particuliere, door de staat erkende hogeschool voor digitale productontwikkeling en ondernemerschap gevestigd in Berlijn. CODE maakt gebruik van een zorgvuldig samengestelde mix van peer-to-peer learning, het ontwikkelen van praktische vaardigheden en praktijkervaringen om studenten een 360-graden leerervaring te bieden. De faculteit bestaat uit ervaren professionals uit de technologische industrie. Studenten worden aangemoedigd om tijdens hun studie te werken aan interdisciplinaire projecten waarmee ze problemen uit de echte wereld kunnen oplossen. Je werkt in teams en onderhoudt relaties met elkaar terwijl je je probleemoplossende, leiderschaps- en ondernemersvaardigheden verbetert. Bij CODE maken studenten deel uit van de hele ontwikkelingscyclus van digitale producten, van ontwerp tot ontwikkeling en uitvoering. CODE trekt een divers studentencohort uit de hele wereld aan. Er zijn momenteel meer dan 50 nationaliteiten vertegenwoordigd in de studentenpopulatie. Internationale studenten vormen een belangrijk deel van de CODE-gemeenschap en profiteren van de mogelijkheid om in Berlijn te studeren, een bruisend en innovatief technologiecentrum in Europa. Alle cursussen worden in het Engels gegeven.

Welkom bij CODE, een particuliere, door de staat erkende universiteit in hartje Berlijn! Hier komen innovatieve denkers en toekomstige ontwerpers samen om leren opnieuw te definiëren. Ze worden ondersteund door meer dan 50 van Duitslands meest succesvolle startup-oprichters. Onze campus is een speelveld voor de digitale pioniers van morgen, ingebed in een ecosysteem van innovatieve bedrijven en creatieve geesten.

Ons leerconcept is helemaal opnieuw uitgedacht

Zelfstudie

In een netwerkwereld waarin alle soorten informatiebronnen vaak slechts een muisklik van elkaar verwijderd zijn, is puur theorieonderwijs op de universiteit niet meer van deze tijd. Ons doel is niet alleen om bestaande kennis door te geven, maar om onze studenten in staat te stellen zelfstandig nieuwe kennisgebieden te ontwikkelen, de nieuwe kennis verstandig te gebruiken en er praktisch mee te werken. Om dit te doen, vertrouwen we op zelfgestuurd leren, leren van medestudenten en het uitwisselen van ervaringen binnen onze gemeenschap. Dit creëert een levendige leergemeenschap die elke dag nieuwe inzichten en kennis stimuleert.

Interdisciplinair teamwerk

De geselecteerde projectideeën worden uitgewerkt door interdisciplinaire teams bestaande uit studenten van de drie opleidingen Software Engineering, Interaction Design en Product Management. Deze drie disciplines weerspiegelen de competenties die nodig zijn om in de praktijk succesvolle digitale producten te ontwikkelen. Door in een team te werken kunnen studenten hun communicatie- en samenwerkingsvaardigheden verbeteren en belangrijke leiderschapsvaardigheden ontwikkelen. In deze leeromgeving ontstaan innovatieve projecten voor de wereld van morgen uit de diversiteit aan ideeën en de productieve samenwerking tussen studenten.

Echte projecten

Het eerste semester biedt studenten de kans om aan te komen bij CODE en zich te oriënteren. Het helpt hen het leerconcept te begrijpen en zich voor te bereiden op de komende kernsemesters. Aan het begin van elk kernsemester presenteren studenten, docenten en partnerbedrijven hun projectideeën waarmee ze digitale oplossingen voor echte problemen willen ontwikkelen. Uit dit brede spectrum kiezen de studenten vervolgens een project dat hun interesse en nieuwsgierigheid wekt en past bij hun leerdoelen om het tijdens het semester in teamverband met andere studenten uit te voeren. In sommige opzichten is studeren bij CODE als een lange reeks hackathons.

Hoogleraren als mentoren

Lezingen zijn een middeleeuwse traditie (serieus!). Daarom hebben we geen typische collegezalen op de campus. Bij CODE nemen professoren de rol van mentor en leerpartner op zich. Ze modereren interactieve leervormen en stimuleren actief leren en de praktische toepassing van kennis. Ze zien het niet als hun taak om alleen maar kennis door te geven, maar willen studenten inspireren, hun creativiteit prikkelen, hen ondersteunen bij het oplossen van problemen en, indien nodig, hen helpen met hun specialistische kennis en expertise.

Wetenschap, technologie & samenleving (STS)

Een opleiding in de vrije kunsten voor digitale pioniers

Wij geloven dat alle studenten moeten nadenken over de sociale impact van hun werk en rekening moeten houden met de politieke krachten die ze voeden in een wereld van nieuwe media - als ze digitale pioniers willen worden en zich willen ontwikkelen.

Ons Science, Technology & Society programma biedt studenten een uitgebreid overzicht van de wereld met wortels in filosofie, psychologie, literatuur, economie, recht en wetenschap.

Stel de grote vragen. Neem de tijd om de antwoorden te vinden. Doe iets moois met alle nieuwe en oude manieren van culturele expressie die onze wereld biedt.

234730_234702_other_images-47eb549c-2400x1600-1.png

toelatingen

Requirements to study at CODE

CODE admission process

Are you up for an exciting journey? Our admissions process is designed to identify if you are the type of student who will realize your potential at CODE and become a valuable part of our learning community.

Higher education entrance qualification

German regulations for higher education require you to have a higher education entrance qualification (Hochschulzugangsberechtigung) to enroll in a Bachelor’s degree program. That usually means a high school diploma or A-level certificate, but depending on where you went to school, you might need to take further steps.

We will check your qualifications once you complete the first step in our admission process, the written application.

Here are a few ways for you to check your eligibility before then:

 • German Academic Exchange Service
 • additional information: for the IB diploma and GCE
 • Higher Education Compass (offered by the Germans Rectors’ Conference)
 • Database on admission requirements (offered by the German Academic Exchange Service)

Student visa for Germany

Applicants from outside the EU

If you are from outside the EU, you will need a student visa to move to Germany and start your studies at CODE. Your best course of action would be to contact the German embassy in your country as early as possible to get the specifications for the process.

In general, you will have to meet these requirements for a student visa:

 • a valid passport
 • Health insurance that covers Germany
 • Proof of secure livelihood, e.g., blocked account
 • a letter of admission from CODE
  (you will get this from our student affairs team once you have passed all stages of the admissions process)

If there are any additional documents, you’ll need from us for your visa application, reach out to our Student Affairs team for support.

Proof of English language proficiency

As our study programs are in English, you will need to prove that your English skills are at least at a B2 level. Here’s a summary of how you can show proof of your language skills; please check the admission regulations for more details and minimum scores.

You are a native English speaker:

 • You are a citizen of a majority English-speaking country
 • You underwent most of your primary and secondary education in a majority English-speaking country
 • You have a university degree which was taught in English

You completed school in Germany or the EU/EEA:

 • (Fach-)Hochschulreife
 • EU + EEA secondary school certificate.

You have a valid English proficiency certificate:

 • IELTS Academic
 • TOEFL
 • Duolingo English Test
 • Cambridge Certificates
 • (I)GCSE

Sources may also tell you that you will need a certificate that proves sufficient German skills; however, we do not require proof of German language proficiency.

Visum vereisten

Applicants from outside the EU

We raden u aan om er rekening mee te houden dat het maximaal 3 maanden duurt om het visumproces te voltooien.

Dingen om te overwegen voordat u solliciteert:

Maak uzelf vertrouwd met de algemene vereisten om aan CODE te studeren en doe wat onderzoek naar studeren en wonen in Berlijn.

We raden u aan om er rekening mee te houden dat het maximaal 3 maanden duurt om het visumproces te voltooien. De hulp van CODE voor onze toegelaten studenten omvat ondersteuning tijdens het visumproces in uw thuisland en ook zodra u in Duitsland aankomt.

Denk na over de uitgaven die u mogelijk moet doen om uw CODE droom waar te maken. Wellicht is een beurs een oplossing.

Wij bieden geen accommodatie, beurzen of enige verplichting om de kosten van levensonderhoud voor u op zich te nemen.

Campusleven & Faciliteiten

In het hart van de meest dynamische stad van Europa, Berlijn, is onze campus niet zomaar een gebouw. We hebben een omgeving gecreëerd waar onze studenten niet alleen komen, maar ook thuishoren; een plek die zij als thuis beschouwen. Het is een creatieve speeltuin die altijd bruist van activiteit, 24/7 geopend voor voortdurende inspiratie en plezier.

We zijn er trots op dat onze campus deel uitmaakt van Factory Berlin, een levendig ecosysteem van makers uit de technische, creatieve en zakelijke sector, via een exclusief en uniek partnerschap. Terwijl de kern van onze campus op de 4e verdieping van het gebouw ongeveer 1.900 m² exclusieve ruimte biedt voor docenten en studenten, noemen we het gehele gebouw van 14.000 m² met tientallen leuke en gezellige co-workingruimtes, vergaderruimtes, een café en een restaurant en zelfs een ballenbak ons huis.

Locaties

 • Berlin

  CODE Education GmbH Lohmühlenstr. 65 12435 Berlin, 12435, Berlin

Vragen