Keystone logo
Contemporary China Studies Programme

Contemporary China Studies Programme

Contemporary China Studies Programme

Invoering

Het programma Contemporary China Studies Programme biedt je een unieke kans om te leren over en ervaring te hebben met het hedendaagse China tijdens een spannend studieprogramma voor één semester in het buitenland dat ECTS-credits voor je studieprogramma thuis bevat. De CCSP is een unieke leerervaring voor gevorderde bachelorstudenten die nieuwsgierig zijn naar de culturen en levensstijlen van Azië, die willen studeren aan een universiteit van wereldklasse en die de zakenwereld in China willen verkennen in een werkelijk fascinerende maar toch internationale en toegankelijke omgeving. CCSP is gevestigd in Shanghai, een van de meest opwindende steden ter wereld, en wordt gegeven in samenwerking met de Fudan University, een van de meest prestigieuze onderzoeksgerichte universiteiten in China en door QS op de 40e plaats in de wereld gerangschikt. Met CCSP heeft u de keuze uit Chinese taalcursussen, Engelstalige academische cursussen over verschillende onderwerpen en een stage in een lokale organisatie of een multinationaal bedrijf. In combinatie met regelmatige groepsuitstappen en sociale activiteiten die je kennis laten maken met de traditionele Chinese cultuur, is CCSP een multidisciplinair academisch programma dat diepgaande theoretische en praktische perspectieven biedt op de opkomende status van China als mondiale macht.

Waarom CCSP?

  1. Woon in een geweldige en levendige stad
  2. Studeer aan een universiteit van wereldklasse
  3. Ervaar de wereld van zaken in China
66928_iStock-638610500.jpg

Top universiteit

Het Contemporary China Studies Programme wordt gegeven aan de Fudan University, een van de meest prestigieuze, onderzoeksgerichte universiteiten in China. In de meest recente QS-ranglijst van werelduniversiteiten wordt Fudan University gerangschikt als de 1St-universiteit in Shanghai en 40e wereldwijd. Er zijn 30.000 studenten bij Fudan, waaronder 5.000 internationale studenten.

De school voor sociale ontwikkeling en openbaar beleid, die het CCSP-programma organiseert, is een van de mondiale bolwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek in de sociale wetenschappen. Haar internationale partners zijn Harvard University, London School of Economics en Political Science, Trinity College en vele anderen. Tien procent van de studenten van de school zijn internationale studenten uit de VS, Canada, Japan, het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Noordse landen. CCSP-docenten hebben uitgebreide ervaring met academisch onderzoek en onderwijs aan vooraanstaande universiteiten in China en daarbuiten, zoals Harvard University, University of Chicago, University of Washington-Seattle en GeorgiaTech. Lokale bedrijfsleiders en professionele experts van verschillende organisaties worden uitgenodigd om casestudies te presenteren.

Campus leven

Met 30.000 studenten, waaronder 5.000 internationale studenten, is Fudan niet alleen de beste, maar ook een van de grootste en meest internationale universiteiten in Shanghai. Als internationale student bij Fudan heb je toegang tot alle studentenverenigingen van de universiteit, maar ook tot alle andere faciliteiten zoals kantines, bibliotheken en sportlocaties.

66929_iStock-589097990.jpg

Geweldige stad

Shanghai: wauw!

Shanghai is zonder twijfel een van de meest opwindende steden in de wereld van vandaag. De stad bevindt zich in het epicentrum van de ongekende Chinese golf van economische ontwikkeling, technologische innovatie en culturele renaissance. Shanghai is waar Oost en West samenkomen en waar het oude en het nieuwe op spectaculaire wijze samenkomen. Het kost ons geen moeite om te laten zien dat Shanghai een van de meest fantastische en levendige metropolen van deze wereld is geworden. En met een miljoen buitenlandse inwoners beschikt Shanghai over ultramoderne internationale faciliteiten en grenzeloze mogelijkheden om nieuwe vrienden te maken, professionele netwerken op te bouwen en toekomstige werkgelegenheidskansen te verkennen. Een studiesemester in Shanghai is geweldig voor je CV. Geen wonder dat Shanghai snel een van 's werelds meest populaire studiebestemmingen voor internationale studenten wordt.

Het leven in Shanghai

Het leven in Shanghai is verbazingwekkend spannend en divers, maar toch handig en veilig. Als een van de grootste en moderne grootstedelijke steden slaapt Shanghai nooit. Het is een smeltkroes van oosterse en westerse culturen, van oude en nieuwe tradities. Shanghai biedt u talloze mogelijkheden op het gebied van entertainment, winkels, bars en restaurants, bezienswaardigheden, concerten en shows. Het is heel goed mogelijk om een ​​leven te leiden dat erg lijkt op dat van een grote Europese metropool. Je kunt er ook voor kiezen om te leven zoals de lokale bevolking. Chinees eten is goed en goedkoop. De lokale winkels verkopen allerlei dingen die je nooit zult vinden in Europa, vaak niet duur.

66930_iStock-613689196.jpg

Intern optie

Het Contemporary China Studies Programme is ontworpen om uw kansen te maximaliseren om meer te leren over EN om het hedendaagse China te ervaren tijdens uw verblijf van 4 of 5 maanden in Shanghai. Een keuze uit academische cursussen, allemaal gegeven in het Engels door vooraanstaande Fudan University-hoogleraren en -docenten, biedt u theoretische en academische kennis van recente ontwikkelingen in China op gebieden zoals cultuur en maatschappij, bedrijfsleven en economie, politiek en diplomatie. De taalcursus die op beginners- en tussenniveau wordt gegeven, geeft u de kans om te proeven van wat er nodig is om Chinees te spreken of te lezen of om uw taalvaardigheid te verbeteren als u al bent begonnen met het leren van de taal. En een stage biedt een unieke kans om te begrijpen hoe het is om in een bedrijf in China te werken en nieuwe professionele vaardigheden te ontwikkelen. In combinatie met regelmatige groepsuitstappen en sociale activiteiten die je kennis laten maken met de traditionele Chinese cultuur, is CCSP een multidisciplinair academisch programma dat diepgaande theoretische en praktische perspectieven biedt op de opkomende status van China als mondiale macht.

Locaties

  • Shanghai

    220 Handan Rd, WuJiaoChang, Yangpu Qu, Shanghai Shi, China, 200433, , Shanghai

    Vragen