Bachelor of Arts in culinaire kunsten
Culinary Arts Academy Switzerland
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Port-Valais, Zwitserland
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
3 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
CHF 44.100 / per year
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
Programma Hoogtepunten
De basis leggen in keukenfundamentals en zaken
- Een programma van wereldklasse dat de technische vaardigheden levert die nodig zijn om een Top Chef te zijn
- Verwerf de ondernemerskennis om uw eigen op voedsel gebaseerde bedrijf te starten
- Gespecialiseerd Pathways in culinaire kunsten, gebak- en chocoladekunsten en vegetarische culinaire kunsten
- Afgestudeerd met:
- Bachelor of International Business in Culinary Arts from Culinary Arts Academy Switzerland
- Bachelor of Arts (Honours) in Culinary Arts van de University of Derby, VK
Galerij
toelatingen
leerplan
Structuur
Perfect voor toekomstige ondernemers die hun op voedsel gebaseerde bedrijf willen starten. Dit programma koppelt praktische vaardigheden aan academische kennis, met gelijke uren verdeeld over de keuken en het klaslokaal.
- Pathway 1: culinaire kunsten
- Pathway 2: Gebak & Chocolade
- Pathway 3: Vegetarische culinaire kunsten (alleen beschikbaar in juli)
Jaar 1: Le Bouveret
Voltooi jaar 1 en studeer af met een Swiss Grand Diploma in het door u gekozen Pathway.
Kookkunsten
Termijn 1: 11 weken
- Basisprincipes van klassiek koken
- Voedselveiligheid en sanitaire voorzieningen
- Inleiding tot branche-ervaring
- Frans of Duits
Termijn 2: 11 weken
- Keukens van Europa
- Smaak door de tijd: culturen en geschiedenis van de Europese gastronomie
- Inleiding tot bak- en banketkunst
- Voeding, gezondheid en speciale diëten
- Zakelijke communicatie
- Frans of Duits
Facultatieve stage
- Zwitserland of in het buitenland (6 maanden) voor Swiss Grand Diploma
Termijn 3: 11 weken
- Keukens van de wereld
- De wereld van Garde Manger
- Smaak door de tijd: culturen en geschiedenis van de wereldgastronomie
- Keuken Management en Leiderschap
- Frans of Duits"
Stage
- Zwitserland of buitenland (4-6 maanden)
Gebak & Chocolade Kunsten
Termijn 1: 11 weken
- Grondbeginselen van klassiek bakken en gebak
- Voedselveiligheid en sanitaire voorzieningen
- Inleiding tot branche-ervaring
- Frans of Duits
Termijn 2: 11 weken
- Chocolade Kunsten
- Moderne desserts
- Smaak door de tijd: geschiedenis en cultuur van bak- en banketkunst
- Voeding, gezondheid en speciale diëten
- Zakelijke communicatie
- Frans of Duits
Facultatieve stage
- Zwitserland of in het buitenland (6 maanden) voor Swiss Grand Diploma
Termijn 3: 11 weken
- Van Concept tot Meesterwerk – Theorie
- Van concept tot meesterwerk – praktisch
- Bakken en gebak: trends, concepten en innovaties
- Keuken Management en Leiderschap
- Frans of Duits
- Stage
- Zwitserland of buitenland (4-6 maanden)
Vegetarische culinaire kunsten
Termijn 1: 11 weken
- Grondbeginselen van vegetarisch en plantaardig koken
- Voedselveiligheid en sanitaire voorzieningen
- Inleiding tot branche-ervaring
- Frans of Duits
Termijn 2: 11 weken
- Vegetarische en plantaardige gastronomische keuken
- Smaak door de tijd: geschiedenis en cultuur van vegetarische keukens en plantaardige diëten
- Inleiding tot veganistisch bakken en gebak
- Voeding, gezondheid en speciale diëten
- Zakelijke communicatie
- Frans of Duits
Facultatieve stage
- Zwitserland of in het buitenland (6 maanden) voor het Swiss Grand Diploma-traject
Termijn 3: 11 weken
- Vegetarische keukens van de wereld
- Veganistische dessertcreaties
- Vegetarische culinaire trends: hele voedingsmiddelen, duurzaamheid en meer
- Keuken Management en Leiderschap Training
- Frans of Duits
Stage
- Zwitserland of buitenland (4-6 maanden) voor Swiss Grand Diploma en bachelortraject
Jaar 2: Le Bouveret
Voltooi jaar 2 en studeer af met een Zwitsers hoger diploma in het door jou gekozen Pathway.
Kookkunsten
Termijn 4: 11 weken
- Fine Dining Koken - Theorie
- Fine Dining Koken - Praktisch
- Restaurantservice en -beheer
- Wijn, drank en mixologie (in samenwerking met Ritz Paris)
- Advanced Baking & Pastry (in samenwerking met Ritz Paris)
Termijn 5: 11 weken
- Innovatief gastronomisch koken: - Theorie
- Innovatief gastronomisch koken: - Praktijk
- De wereld van chocoladekunsten
- Ontwikkeling van voedingsproducten
- Toegepast onderzoek
Stage
- Zwitserland of buitenland (4-6 maanden)
Gebak & Chocolade Kunsten
Termijn 4: 11 weken
- Fine Dining: Gebak en Desserts - Theorie
- Fijn dineren: gebak en desserts - praktisch
- Restaurantservice en -beheer
- Wijn, drank en mixologie (in samenwerking met Ritz Paris)
- Café en bakkerij: concepten en management
Termijn 5: 11 weken
- Innovatieve lekkernijen, gebak en desserts - theorie
- Innovatieve Gourmet, Pastry en Desserts - Praktisch
- Ontwikkeling van voedingsproducten
- Café en Bakkerij: Catering
- Toegepast onderzoek
Stage
- Zwitserland of buitenland (4-6 maanden)
Vegetarische culinaire kunsten
Termijn 4: 11 weken
- Vegetarisch Fine Dining Koken – Theorie
- Vegetarisch Fine Dining Koken – Praktisch
- Restaurantservice en -beheer
- Wijn, drank en mixologie (in samenwerking met Ritz Paris)
- Geavanceerd veganistisch bakken en gebak
Termijn 5: 11 weken
- Innovatief Vegetarisch Gastronomisch Koken – Theorie
- Innovatief Vegetarisch Gastronomisch Koken – Praktisch
- De wereld van chocoladekunsten
- Ontwikkeling van voedingsproducten
- Toegepast onderzoek
Stage
- Zwitserland of wereldwijd (4-6 maanden)
Jaar 3: Brig
Voltooi jaar 3 en studeer af met een:
- Bachelor of International Business in de door jou gekozen Pathway, uitgereikt door Culinary Arts Academy
- Bachelor of Arts (Honours) in Culinary Arts uitgereikt door de University of Derby - UK
Termijn 6: 11 weken
- Businessplan voor de ondernemer 1
- Culinair toerisme
- Strategische marketing voor de voedingsindustrie
- Voedsel in de media
- Management van culinaire evenementen
Termijn 7: 11 weken
- Businessplan voor de ondernemer 2
- Voedingsfilosofie
- Voedingstrends
- Internationale combinatie van eten en wijn
- Conceptmanagement voor eten en drinken