
BSc in
BSc in landbouw en voeding Czech University Of Life Sciences Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Invoering
Leer hoe ons eten wordt gemaakt, van boer tot bord
De driejarige bacheloropleiding is op maat gemaakt voor studenten die geïnteresseerd zijn in hoe voedsel eigenlijk wordt gemaakt, wat de voedselkwaliteit bepaalt in de keten van boer tot bord.
De voedselproductie staat voor nieuwe uitdagingen met een grotere druk van de consument op de kwaliteit en veiligheid ervan. De kwaliteit kan vanuit verschillende gezichtspunten worden begrepen en wordt niet alleen bepaald door de productie, maar ook door de landbouwpraktijken. Overmatig gebruik van pesticiden, voedseladditieven en de hoge CO2-voetafdruk van huidige voedingsmiddelen zullen een toekomstige uitdaging zijn voor de managers in de voedingssector en de agribusiness. Bovendien openen biologische landbouw en de veranderende consumentenvoorkeuren marktkansen voor jonge, enthousiaste biologische boeren en innovatieve kleine en middelgrote ondernemingen (MKB). De keuze is aan jou. Dit programma biedt je een solide kennisachtergrond voor je toekomstige carrière.
Het programma wordt in het Engels gegeven in een vriendelijke internationale omgeving op een prachtige groene universiteitscampus dicht bij de historische stad Praag, een UNESCO-site. Je leert over landbouwpraktijken, wat duurzame landbouw definieert, verwerft kennis in zowel plant- als dierbiologie, voedingsbehoeften, microben om ons heen, bodem en het milieu. Het laatste jaar van je studie staat grotendeels in het teken van voedselkwaliteit en technologie. Je volgt de praktische training in voedselproductie in de nieuwe voedseldemonstratiefaciliteiten en goed uitgeruste voedselanalyselaboratoria van de universiteit.

Dit programma is geschikt voor jou als:
- een passie hebben voor het milieu, biologie, chemie
- willen weten hoe ons eten wordt gemaakt van "Farm to Fork"
- geeft om voedselkwaliteit en -veiligheid en je wilt weten hoe ons voedsel daadwerkelijk in het veld wordt geproduceerd en vervolgens wordt verwerkt
- hands-on ervaring willen hebben in voedselproductie en voedselanalyse
Wat zijn mijn carrièremogelijkheden?
Je krijgt zeer flexibele carrièremogelijkheden in de foodsector, zowel nationaal als internationaal. Je bent een sterke kandidaat voor
- functies in overheidsorganisaties
- sectoren voedingsindustrie
- MKB of andere organisaties die betrokken zijn bij de voedings- en landbouwsector
Informatie over beurzen:
Facultaire verdienstebeurs:
De faculteit Agrobiologie, Voedsel en Natuurlijke Hulpbronnen biedt een verdienstenbeurs aan internationale studenten van bachelor- en masteropleidingen die in het Engels worden gegeven en die uitstekende studieresultaten behalen.
Masterstudenten kunnen in hun tweede studiejaar een studiebeurs voor verdiensten aanvragen, op voorwaarde dat ze in hun eerste studiejaar een studiegemiddelde van alt="1.0-2.0 behalen. De beurs varieert van 50% tot alt="10% van het jaarlijkse collegegeld.
Bachelorstudenten kunnen in hun tweede en/of derde studiejaar een verdienstenbeurs aanvragen, op voorwaarde dat ze in hun eerste en/of tweede studiejaar een studiegemiddelde van alt="1.0-2.0 hebben behaald. De beurs varieert van 50% tot alt="10% van het jaarlijkse collegegeld.
Andere beursmogelijkheden:
U kunt meer informatie vinden over andere beurzen, zoals overheidsbeurzen voor ontwikkelingslanden, Visegrad-fondsbeurzen en AKTION-programmabeurzen op de website van het ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport
Galerij
Programma resultaat
Het programma wordt in het Engels gegeven in een vriendelijke internationale omgeving op een prachtige groene universiteitscampus dicht bij de historische stad Praag, een UNESCO-site. Je leert over landbouwpraktijken, wat duurzame landbouw definieert, kennis opdoen in zowel planten- als dierenbiologie, voedingsbehoeften, microben om ons heen, bodem en het milieu. Het laatste jaar van je studie zal grotendeels in het teken staan van voedselkwaliteit en technologie. Je volgt de praktijkopleiding in voedselproductie in de nieuwe voedseldemonstratiefaciliteiten en goed uitgeruste voedselanalyselaboratoria van de universiteit.
Beurzen en financiering
Facultaire verdienstenbeurs:
De faculteit Agrobiologie, Voedsel en Natuurlijke Hulpbronnen biedt een verdienstenbeurs aan internationale studenten van Engelstalige bachelor- en masteropleidingen die uitstekende studieresultaten behalen.
Masterstudenten kunnen in hun tweede studiejaar een verdienstenbeurs aanvragen, op voorwaarde dat ze in hun eerste studiejaar een studiegemiddelde van 1,0-2,0 behalen. De beurs varieert van 50% tot 10% van het jaarlijkse collegegeld.
Bachelorstudenten kunnen in hun tweede en/of derde studiejaar een verdienstenbeurs aanvragen, mits zij in hun eerste en/of tweede studiejaar een studiegemiddelde van 1,0-2,0 hebben behaald. De beurs varieert van 50% tot 10% van het jaarlijkse collegegeld.
Andere beursmogelijkheden:
Meer informatie over andere beursmogelijkheden, zoals overheidsbeurzen voor ontwikkelingslanden, Visegrad-fondsbeurzen en AKTION-programmabeurzen, vind je op de website van het Ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport
Ideale studenten
Dit programma is geschikt voor jou als:
- een passie hebben voor het milieu, biologie, chemie
- willen weten hoe ons eten wordt gemaakt van "van boer tot bord"
- voedselkwaliteit en -veiligheid belangrijk vindt en u wilt weten hoe ons voedsel daadwerkelijk in het veld wordt geproduceerd en vervolgens wordt verwerkt
- hands-on ervaring willen hebben in voedselproductie en voedselanalyse
Carrièremogelijkheden
Wat zijn mijn carrièremogelijkheden?
Je krijgt zeer flexibele doorgroeimogelijkheden in de foodsector, zowel nationaal als internationaal. Je bent een sterke kandidaat voor
- functies in overheidsorganisaties
- sectoren in de voedingsmiddelenindustrie
- MKB of andere organisaties die betrokken zijn bij de voedsel- en landbouwsector