Keystone logo
Diné College

Diné College

Diné College

Invoering

Diné College is de eerste tribaal gecontroleerde en geaccrediteerde collegiale instelling in de Verenigde Staten. Opgericht in 1968 als Navajo Community College, werd het later omgedoopt tot Diné College . De Navajo-natie probeerde een instelling voor hoger onderwijs op te richten die Navajo-jongeren aanmoedigde om bijdragende leden van de Navajo-natie en de wereld te worden.

Onder leiding van een achtkoppige Board of Regents, benoemd door de president van de Navajo Nation en bevestigd door het Health Education and Human Services Committee van de Navajo Nation Council, zet het College zijn doelen voor het succes van studenten voort.

Tegenwoordig bedient Diné College een overwegend Navajo-studentenpopulatie in de 27.000 vierkante mijl van de Navajo-natie die zich uitstrekt over de staten Arizona, New Mexico en Utah. Het College biedt cursussen voor algemeen onderwijs die studenten een hoogwaardige ervaring bieden terwijl ze verschillende certificaten behalen, evenals associate- en bacheloropleidingen op de gebieden die belangrijk zijn voor de economische, politieke, ecologische en sociale ontwikkeling van de Navajo-natie.

Locaties

  • Tsaile

    Tsaile, Verenigde Staten

    Vragen