Keystone logo
Diploma University of Applied Sciences Bachelor of Science Bedrijfsinformatica
Diploma University of Applied Sciences

Bachelor of Science Bedrijfsinformatica

7 Semesters

Duits

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 257 / per month *

Afstand leren, Op de campus

* Afstandsonderwijs: € 257,00 / maand

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

informatik

De bacheloropleiding bedrijfskunde = "informatica kan worden afgerond als deeltijds afstandsonderwijs met klassikale lezingen op de locaties Berlijn, Friedrichshafen, Kassel, Leipzig en München. In deze studievorm vinden de lezingen plaats op ongeveer 12 zaterdagen per semester.

Verder kan de cursus afstandsonderwijs bedrijfskunde = "informatica" worden gevolgd als een virtuele cursus afstandsonderwijs met online colleges.Vooral voor deeltijdstudenten biedt deze studievorm een grotendeels locatie-onafhankelijke mogelijkheid tot bijscholing met de grootst mogelijke flexibiliteit.

Een puur face-to-face cursus in de opleiding Business Old = "IT kan gevolgd worden op de locatie Bad Sooden-Allendorf.

De Bachelor of Science (B.Sc.) graad in Business Informatics kwalificeert afgestudeerden voor een volgende Master's degree, bijvoorbeeld voor de Master's degree in MBA aan de Diploma University.

Bachelor in bedrijfskunde = "informatica

De graad in bedrijfskunde = "informatica omvat de wetenschappelijke planning, ontwikkeling en het gebruik van informatie- en communicatiesystemen. Bedrijfskunde en informatica, evenals deelgebieden van techniek en recht worden gecombineerd tot een interdisciplinair onderwerp.

De graad in bedrijfsbeheer = "informatica omvat specialistische kennis voor het analyseren en optimaliseren van informatiesystemen voor bedrijfsprocessen in de moderne informatiemaatschappij. Dit omvat voorbereiding op Industrie 4.0, big data en" het internet der dingen ".

Door te kiezen voor een van de drie verplichte kerngebieden e-business, software engineering of intelligente databasesystemen is individuele en arbeidsmarktgerelateerde differentiatie en specialisatie mogelijk binnen de opleiding.

Wirtschaftsalt = "IT in de praktijk

De succesvolle afronding van een bachelordiploma in klas- of afstandsonderwijs opent een breed scala aan carrièremogelijkheden voor afgestudeerden. In alle gebieden waar een hoog niveau van IT is, wordt bedrijfseconomie = "informatietechnologie gebruikt, zoals in IT-afdelingen of ook in bedrijfsafdelingen met onderscheidende velden in informatietechnologie.

De beroepen van applicatieontwikkelaar en systeemanalist behoren tot de belangrijkste beroepen op het kerngebied van informatietechnologie voor afgestudeerden van bedrijfsstudies.

normaal periode

Afstandsonderwijs: 7 semesters / 180 ECTS

De feitelijke studieperiode kan gedurende maximaal vier semesters gedurende de standaard studieperiode kosteloos worden verlengd.

accreditatie

Accreditatie van de cursus door het accreditatiebureau AQAS eV

collegegeld

Afstandsonderwijs: € 257,00 / maand (totaal € 11.459,00 plus eenmalig examengeld van € 665,00)

studie vorm

Aanwezigheidsstudie of afstandsonderwijs. De cursus op afstand vindt plaats afwisselend tussen zelfstudie met studieboeken en volledige zaterdagseminaries (ongeveer 12 zaterdagen per semester) in een van onze vele landelijke studiecentra of online in de "virtuele collegezaal" van de DIPLOMA Online Campus.

toelatingseisen

Algemene universitaire toegangskwalificatie, Fachhochschulreife, geslaagd voor het masterexamen of volgens de regeling inzake toegang tot het hoger onderwijs in de deelstaat Hessen, dat wil zeggen ofwel een voltooiing van een loopbaanontwikkelingstraining van ten minste 400 uur, een technische school of een beroeps- of administratieacademie of een eindexamen in een door de staat erkend opleidingsberoep gevolgd door ten minste 2 jaar dienstverband en een afzonderlijk toelatingsexamen voor de universiteit.

Neem voor meer informatie over speciale kwalificaties contact op met DIPLOMA Hochschule. Kandidaten die niet aan de bovengenoemde vereisten voldoen, kunnen de cursus aanvankelijk als gastauditors volgen als de toegangsautorisatie binnen het maximum ligt. 2 semesters wordt bereikt.

Voor buitenlandse graden moet gelijkwaardigheid voor toelating worden aangetoond.

statements

Bachelor of Science (B.Sc.)

Afgestudeerden ontvangen een bachelor's degree en diploma, evenals een Diploma Supplement geschreven in het Engels en een transcript of records, die hen internationaal identificeren als academici met een bachelor's degree.

Belangrijke vakgebieden

E-business

De verplichte keuzefocus op e-business in de opleiding Business Old = "informatica (B.Sc.) bestaat uit drie modules

 • E-business applicaties
 • Ontwikkeling van e-business applicaties
 • E-business project

Vanuit het oogpunt van e-business ligt de focus op de ontwikkeling en projectplanning van e-business applicaties. Dienovereenkomstig wordt de geleerde kennis verdiept en geïmplementeerd in een individueel projectwerk.

Software-engineering

Het verplichte kerngebied van software-engineering in de opleiding Business Old = "informatica (B.Sc.) bestaat uit drie modules

 • Specialisatie in software engineering
 • Beheer van softwareprojecten
 • Softwareproject

De focus ligt op verdieping in moderne software engineering met passende projectmanagementmethoden. De opgedane kennis wordt verdiept en geconsolideerd in een individueel softwareproject.

Intelligente databasesystemen

De verplichte keuzevak op intelligente databasesystemen in de opleiding Business Old = "informatica (B.Sc.) bestaat uit drie modules

 • Datawarehousing
 • Datamining
 • Project intelligente databasesystemen

De focus in deze focus ligt op het onderwerp "big data" en moderne technieken om systematisch en winstgevend om te gaan met de grote hoeveelheden data in de internetsamenleving. De geleerde kennis wordt verdiept en geïmplementeerd in een individueel databaseproject.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • BSc (Hons) Computerwetenschappen en digitalisering
  • Berlin, Duitsland
 • Bachelor of Science in Network Security
  • Växjö, Zweden
 • Bachelor of Science in cyberbeveiliging
  • Tampa, Verenigde Staten