Keystone logo
Edward Waters College

Edward Waters College

Edward Waters College

Invoering

Edward Waters College (EWC) is kenmerkend Florida's oudste onafhankelijke instelling voor hoger onderwijs, evenals de eerste instelling van de staat die is opgericht voor het onderwijs aan Afro-Amerikanen.

Edward Waters College begon als een instelling opgericht door zwarten, voor zwarten.

In 1865, na de burgeroorlog, werd dominee Charles H. Pearce, een presiderende ouderling van de African Methodist Episcopal (AME) Church, door bisschop Daniel Alexander Payne naar Florida gestuurd. Toen hij de snelle sociale en politieke veranderingen van het Wederopbouw-tijdperk observeerde, erkende dominee Pearce onmiddellijk de noodzaak van een onderwijsministerie, aangezien er nog geen voorzieningen waren getroffen voor het openbaar onderwijs aan de pas geëmancipeerde zwarten van Florida. Bijgestaan door dominee William G. Steward, de eerste AME-predikant in de staat, begon Pearce geld in te zamelen om een school te bouwen.

Met een geschiedenis die begint in de donkere maar hoopvolle dagen van wederopbouw, is het huidige Edward Waters College een levend, bloeiend bewijs van de kracht van onderwijs en de veerkracht van diepgewortelde onderwijsinstellingen. Het College blijft de triomfen en uitdagingen ervaren die kenmerkend zijn voor zijn rijke geschiedenis en de gedurfde dynamische toekomst waarnaar het streeft.

Locaties

  • Jacksonville

    Kings Road,1658, 32209, Jacksonville

    Vragen