
Bachelor in de gastronomie
Monte de Caparica, Portugal
DUUR
3 Years
TALEN
Engels, Portugees
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
01 Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 485 / per month *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* betaald over 12 maanden
Invoering
De Bachelor's Degree in Gastronomie is ontworpen om professionals in staat om de kunst van het koken om te zetten in een wetenschap, het combineren van creativiteit, autonomie en strengheid op basis van de meest recente wetenschappelijke gegevens op te leiden.
Met een innovatieve en geïntegreerde aanpak combineert deze opleiding de gebieden voedingswetenschappen, hotelmanagement en catering, zodat studenten zich kunnen onderscheiden in een sector die voortdurend in ontwikkeling is.
Studenten krijgen de kans om vaardigheden te ontwikkelen om unieke voedingsproducten en innovatieve menu's te creëren die evenwichtig en duurzaam eten bevorderen, met respect voor cultuur, identiteit, geschiedenis en gastronomische traditie.
Bovendien vertrouwt dit programma op de samenwerking met partnerorganisaties, waardoor theoretische kennis kan worden omgezet in verrijkende praktijkervaringen en toekomstige professionals worden voorbereid om de uitdagingen van de markt met uitmuntendheid aan te gaan.
Dit certificaat kwalificeert de graad Gastronomie op het niveau van Bachelor (180 ECTS).
Innovatieve aspecten van de cursus
- Hooggekwalificeerd onderwijzend personeel, waaronder chef-koks, hotelmanagers en onderzoekers;
- De mogelijkheid om stage te lopen bij de beste bedrijven in de sector, zoals restaurants, hotels, keukenlaboratoria, adviesbureaus, enz.
- Het enige gastronomische diploma in Portugal met verschillende disciplines op het gebied van gezondheid, waardoor gastronomen een bredere kennis krijgen;
- De mogelijkheid om te trainen en te ontwikkelen in een internationale omgeving, wat de uitwisseling van ervaringen met verschillende culturen bevordert, aangezien deze graad een groot aantal internationale protocollen heeft;
- Sterke praktische component, die waarde hecht aan leren in praktische en reële contexten, waardoor de integratie en professionalisering van studenten wordt bevorderd.
Programma levering
Leer methodes
- Deze opleiding onderscheidt zich door de innovatieve pedagogische aanpak, waarin theoretische kennis wordt gecombineerd met een sterke praktijkcomponent.
- In het theoretische onderwijs krijgen studenten lessen waarin goede praktijken in pedagogische innovatie worden toegepast door de implementatie van actief lesgeven aan te moedigen.
- methodologieën zoals probleemgestuurd leren (PGO), teamgebaseerd leren (TGO), seminars en themabesprekingen, enzovoort.
- In de proefkeuken en de onderzoekslaboratoria worden praktijklessen gegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde en uiteenlopende apparatuur.
Carrièremogelijkheden
- Beheer van voedselproductie
- Voedsel- en drankbeheer in restaurants en catering
- Voedsel- en drankbeheer in hotels
- Organisatie en beheer van gastronomische evenementen
- Voorraadbeheer in hotels, restaurants en dergelijke
- Ontwikkeling van gastronomische producten voor bedrijven
- Onderzoek en ontwikkeling in de gastronomie
- Marketing en communicatie in de gastronomie
- Bedrijven voor wijn- en culinair toerisme