
Bachelor of Science in International Hospitality Management
Lausanne, Zwitserland
DUUR
4 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
CHF 167.776 / per course *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* Singapore: SGD 143.700 | Lausanne vergoedingen voor internationale studenten: CHF 167'776 | Lausanne-kosten voor Zwitserse staatsburgers: CHF 81'010
Invoering
Onze Bachelor in Hospitality bereidt je voor op het leiden en lanceren van bedrijven met behulp van een dual-excellence-aanpak die de perfecte balans ontwikkelt tussen gastvrijheid en soft skills, gecombineerd met managementexpertise en academische nauwkeurigheid, die je opdoet door te leren van toonaangevende experts in de academische wereld en branchepraktijk. Het is een ideale keuze als je op zoek bent naar een zakelijke opleiding met de extra opwinding van gastvrijheid en stages.
Hoogtepunten van de cursus
- Wereldwijde studiemogelijkheden in Zwitserland en Singapore
- Praktische training om bedrijven van de grond af aan te managen
- Michelinsterrenervaringen met bekroonde chef-koks
- Dubbele excellentie in academische en industriële praktijk onderwezen door experts
- Buitenschoolse activiteiten en commissies om leiderschap en creativiteit te ontwikkelen
- R&D workshop en een kans om stage te lopen in je eigen start-up bedrijf
- Twee stages en een zakelijk project voor een voorsprong in je carrière
Belangrijkste feiten
- Diploma
Bachelor of Science HES-SO in International Hospitality Management - Looptijd
4 jaar inclusief het voorbereidend jaar - accreditatie
NECHE (VS) & de Zwitserse Raad voor Accreditatie (via zijn associatie bij overeenkomst met de University of Applied Sciences Western Switzerland (HES-SO) - Stages
6 maanden in Operations | 6 maanden in administratie
De professionele Pathway -optie
Na het behalen van de Swiss Professional Degree, afgeleverd door EHL Swiss School of Tourism and Hospitality op EHL Campus Passugg, kun je het EHL behalen door drie extra semesters te studeren.
De cursussen zijn gericht op internationale bedrijfsstrategie en -ontwikkeling, waarbij de eerste twee semesters plaatsvinden op EHL Campus Passugg en het laatste semester op EHL Campus Lausanne.
Er is ook de mogelijkheid voor semesteruitwisselingen met de Singapore-campus voor geselecteerde studenten.
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Financiële hulp voor het voorbereidende jaar (bachelorprogramma)
- Collegegeldvrijstelling: Collegegeldvrijstelling op basis van verdienste en financiële middelen die wordt toegepast op het collegegeld van het voorbereidende jaar. De collegegeldvrijstelling varieert van CHF 5.000 tot CHF 20.000. Neem contact op met je toelatingscommissie als je collegegeldvrijstelling wilt aanvragen. Alle in te vullen documenten worden rechtstreeks naar je toegestuurd.
- Prijs van het Latin American Fund: een prijs op basis van verdienste die wordt toegekend als bijdrage in het collegegeld voor het voorbereidende jaar. De prijs varieert van CHF 2.000 tot CHF 10.000 en is bedoeld voor Latijns-Amerikaanse studenten die zich vanuit hun thuisland in Latijns-Amerika aanmelden. Je cv, een motivatiebrief en bijgewerkte cijferlijsten moeten ter beoordeling naar je contactpersoon bij de toelatingscommissie worden gestuurd.
EHL Stichting voor Beurzen en Ere-leningen
Om de maatschappelijke diversiteit en talenten te bevorderen, wil EHL een beurzen- en financiële hulpprogramma aanbieden voor verdienstelijke buitenlandse studenten en Zwitserse studenten die geen HES-SO-beurzen ontvangen.
Om deze studenten te helpen en nieuwe vaardigheden aan te trekken, is de “EHL Foundation for Scholarships and Honorary Loans” opgericht.
HotellerieSuisse-beurzen
De Tschumi Stichting biedt HotellerieSuisse-beurzen aan Zwitserse staatsburgers of staatsburgers van andere landen die minimaal vijf jaar in Zwitserland wonen voordat ze met hun opleiding beginnen en die actief zijn ingeschreven bij de EHL.
Internationale studieleningen en beurzen voor de bacheloropleiding
De accreditatie van EHL als Zwitserse hogeschool voor toegepaste wetenschappen en NECHE-accreditatie (VS) garandeert dat onze opleidingen door overheden en instellingen over de hele wereld worden erkend. Deze erkenning maakt het voor studenten uit bepaalde landen mogelijk om in hun thuisland beurzen, subsidies en leningen aan te vragen om hun studie aan de EHL te financieren.
De volgende landen hebben leenprogramma's waarvoor EHL-studenten mogelijk in aanmerking komen.
- Canada: Canadese studieleningen
- Frankrijk: Studentenleningen en beurzen voor Franse burgers
- Zwitserland: Kantonbeurzen en studieleningen
- VK: Loopbaanontwikkelingsleningen voor Britse studenten en inwoners van het VK
- VS: Federale en particuliere leningen voor Amerikaanse burgers en permanente inwoners
Andere landen bieden mogelijk ook financiële ondersteuning aan studenten die naar de EHL gaan. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze studieleningen.
Er zijn verschillende beursopties beschikbaar. Kijk op de website van de school voor meer informatie.
leerplan
Voorbereidend Jaar - Onderdompeling
Tijdens je eerste jaar bij EHL zul je op manieren leren die je nooit had durven dromen, terwijl je een sprong in de wereld van de horeca maakt. Zo heb je het voorrecht om te werken in een restaurant met Michelin-sterren, onder leiding van door de sector bekroonde chef-koks en instructeurs.
Het Voorbereidend Jaar wordt aangeboden op Campus Lausanne in Zwitserland, ongeacht of je de rest van het programma in Singapore of Zwitserland studeert. Het Voorbereidend Jaar omvat:
- 6 maanden praktijkgerichte training om kennis over gastvrijheid te ontwikkelen
- 20 workshops over alle aspecten van hotel- en restaurantbeheer
- Deskundige professionele docenten met een door de industrie erkende achtergrond
- 6 maanden stage bij een horecabedrijf naar keuze
Jaar 1 - Stichting
In het eerste jaar van de BSC (na het voorbereidende jaar) begin je met het leggen van de basis voor je managementcarrière. Je leert de tools van de hospitalitybranche en de technologie en terminologie van de sector voor belangrijke hospitality-afdelingen en -functies.
Semester 1:
- Financiële boekhouding
- Kostenbeheersing voor eten en drinken
- Micro-economie
- Grondslagen van hospitality marketing
- Managementinformatiesysteemhulpmiddelen/spreadsheets
- Menselijk gedrag en prestaties op de werkplek
- Zakelijke communicatie
- Vreemde talen
Semester 2:
- Operationele marketing in de horeca
- Servicekwaliteit en ontwerp
- Gastvrijheidseconomie
- Onderwerpen in financiële analyse
- Academisch schrijven
- Rooms Division Management
- Macro-economie
- Statistieken
- Vreemde talen
Jaar 2 - Toepassing
In het tweede jaar neem je een uitdagende academische benadering van de theorie van hospitality management onder begeleiding van ervaren academici, waarbij je onderzoek toepast om robuuste bedrijfs- en ondernemersplannen te ontwikkelen. Na het academische semester volgt een managementstage, waarin je een begeleidende rol op je neemt of zelfs stage kunt lopen bij je eigen hospitality startup.
Semester 3:
- Revenue Management
- Talentmanagementsystemen
- Juridisch bewustzijn
- Management accounting
- Klantinformatie en distributie
- Kanaal beheer
- International Services Marketing
- Vreemde talen
Semester 4:
Deze stage biedt je de mogelijkheid om meer verantwoordelijkheden op je te nemen en de administratieve en managementconcepten die je tijdens de lessen hebt geleerd, toe te passen op echte hospitality-projecten, -teams en -afdelingen.
Professionele prestatie: Doe meer ervaring op in een klassieke horecagelegenheid of probeer een andere bedrijfstak, zoals financiën, luxe, reizen, evenementen of wellness.
Carrièrevaardigheden: Je gaat zelfstandig op zoek naar deze stage en solliciteert hierop, op basis van je eerdere stage-ervaring en carrièrewensen.
Word stagiair bij je eigen start-up
In plaats van een managementstage, kun je er ook voor kiezen om stage te lopen bij je eigen start-upproject. Zo kun je al je tijd en energie besteden aan het ontwikkelen van je eigen bedrijfsconcept en het opstarten ervan onder begeleiding van docenten.
Jaar 3 - Integratie
In het laatste jaar pas je de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan toe om businessstrateeg en consultant te worden. Je krijgt de kans om te kiezen uit onze door de branche ontwikkelde keuzevakken en je expertisegebieden op maat te maken.
Je kunt kiezen tussen een individueel toegepast onderzoeksproject en een studentenconsultancyproject ('Student Business Project'). Dit is een consultancyopdracht voor een echte externe klant, waarbij je in een groep werkt aan het oplossen van een echte zakelijke uitdaging voor een industriële partner.
Semester 5:
- Bedrijfsstrategie
- Real Estate Finance
- Bedrijfsfinanciën
- Hotel Asset Management
- onderzoeksmethode
- Project management
- Marktonderzoek
Semester 6 - Een specialisatie op maat:
Tijdens je laatste semester kun je drie keuzevakken kiezen die aansluiten bij je interesses en carrièrewensen. Zo kun je je vaardigheden afstemmen op waar je na je afstuderen naartoe wilt.
Ranglijsten
EHL staat op nummer 1 bij werkgevers*
EHL is 's werelds meest vooraanstaande universiteit voor hospitality management met meerdere topposities en prijzen voor uitzonderlijke excellentie in hospitality- en vrijetijdsstudies, kookkunsten en zakelijk onderwijs.
EHL is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste hospitality managementschool ter wereld. (QS World University Rankings , 2019-2022 )
Volgens de QS University Ranking staat EHL op de vijfde plaats onder de Zwitserse universiteiten voor bedrijfskunde en management , 202 1 .
Het gastronomische opleidingsrestaurant van de school, Le Berceau des Sens, is bovendien het eerste en enige restaurant in zijn soort in Zwitserland met een Michelinster (2019-2022 ) en heeft sinds 2018 een beoordeling van 16/20 in de Gault et Millau-gids.
Krachtig alumninetwerk
- 30.000 leden
- 150 landen
- 64% Senior Managers, CEO's, Directeuren en Eigenaren
Sterke reputatie in de industrie
- Meer dan 200 bedrijven werven op de campus
- Meer dan 10.000 branchepartners plaatsen vacatures op het EHL-vacatureplatform
- Nummer 1 voor werkgeversreputatie (QS Hospitality School Rankings)
Programma resultaat
Real-World ervaring
Horeca Stages
Je professionele stages vinden plaats in het voorbereidende jaar en het tweede jaar van je bacheloropleiding hospitality. De eerste stage richt zich op hospitality operations en persoonlijke professionele vaardigheden. De tweede stage richt zich op administratieve en leidinggevende vaardigheden, waarbij je meer verantwoordelijkheden op je neemt en managementtheorieën toepast.
Studentenbedrijfsproject
In het laatste semester van je bacheloropleiding in de hospitality-sector heb je de keuze tussen een individueel toegepast onderzoeksproject en een studentenconsultingproject ('Student Business Project'). Dit is een consultancyopdracht voor een echte externe klant.
Diploma
Bachelor of Science HES-SO in Internationaal Hospitality Management
accreditatie
NECHE (VS) en de Zwitserse Accreditatieraad (via de conventie van de associatie met de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen West-Zwitserland (HES-SO)